Nevaldāma kaimiņiene

Reitings 172
Reģ: 12.02.2016
Man ļoti savdabīga problēma, kura būtībā aizsākās ar covid-19 pandēmiju, kad nācās atgriezties no apmaksātiem īstermiņa studiju kursiem ārzemēs (šo laiku dzīvoju par stipendijas līdzekļiem) atpakaļ uz Latvijas mazpilsētu pie vecākiem, vecvecākiem. Tā kā tobrīd Latvijā bija krīze un nevarēja uzreiz atrast darbu, tiku iekārtota vecmammas dzīvoklī pār kuru mātei ir pilnvara. Tātad šajā divistabu dzīvoklī vienu istabu iedeva man, otru izīrēja īrniecei, kurai pāri 50, bet ļoti jocīga sieviete pēc rakstura, kaitina citus. Kad VID atklāja, ka par dzīvokli netiek maksāti nodokļi, visu dzīvokli oficiāli pēc līguma izīrēja tai īrniecei, kamēr pašai bija sociālā dienesta piešķirts statuss.
Tad nu kulminācija notika šogad, kad atkal jau kārtējo reizi pamanīju, ka vannas istabā mani higiēnas līdzekļi ir kaut kur pārvietoti, nolikti bez manas atļaujas citur, lai gan skapis bija sadalīts 2 daļās - 1 puse man, otra viņai. Gāju pie īrnieces un lūdzu, lai neaiztiek manas lietas vannas istabā, tikmēr ar lupatu tīrīju vannas istabas skapi. Īrniece tikmēr uzvilkās, ieskrēja manā istabā, ar roku no putekļainā galda, kuru vēl nebiju paspējusi notīrīt, man uz tīrās spilvendrānas, un gultas pārvalka, kuri no rīta bija novietoti uz dīvāna, iegāza putekļus no mēbeles. Klaigāja, meta mantas, vēl mani nosauca aizskarošās frāzēs - ka es esmu netīra utt.
Domāju, ko reāli tādā situācijā darīt, kad nav darba un vecmammai piederošais dzīvoklis uz papīra izīrēts īrniecei, lai gan faktiski dzīvoklī vienmēr dzīvojuši 2 atsevišķi īrnieki - katrs savā telpā. Laikam policijai jēgas nav zvanīt un informēt par miera traucēšanu un neadekvāto rīcību, ja jau viņai ir līgums. Zvanīt un traucēt mātei arī ne, jo viņa nevēlas iejaukties šajos kašķos. Kā vispār uz to reaģēt?
Patlaban jau dzīvoju viena, bet covid-19 pandēmijas laikā bija tāda nepatīkama situācija.
17.09.2021 22:35 |

Reitings 1349
Reģ: 05.08.2021
tās lietas no kaut kurienes nāk, kas nozimē, ka viņai pašai ir bijuši kādi pārdzīvojumi vai notikumi, kas sekmējas ar šādu uzvedību. Man ir žēl, kad cilvēki tā sajūk, jo tas vienmēr no kaut kurienes (pagātnes) nāk. Tādēļ ir kaut kā jāmēģina komunicēt, jo ja vairāk nesapratīsieties, jo lielakas problēmas būs. Es tādā vietā vispār nedzīvotu, absurds. Mājas ir vieta, kurā ir jājutas visdrošāk.
20.09.2021 13:49 |

Patīk
Reitings 703
Reģ: 10.05.2016
Šajā gadījumā, ja ir noslēgts īres līgums, tad nebrīnos par šādu attieksmi. Padomājiet pašas, ja jūs īrētu dzīvokli un pēkšņi tajā divistabu dzīvoklī parādītos cits cilvēks, ar kuru jums ir jādala virtuve, tualete, vannasistaba utt.
Šajā gadījumā varbūt autore arī vannas istabā atstāj pēc sevis nekārtību, ja jau ir minēts par putekļiem un cik pēc teksta saprotu, tad autore jau kādu laiku tur dzīvo, bet vēl nav uzkopusi. Koks ar diviem galiem. 🤷‍♀️
20.09.2021 16:42 |

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
ladive @ 19.09.2021 22:30
https://skaties.lv/beztabu/nejedzibas/ogre-jaunietis-surojas-mate-izmetusi-no-majam-matei-lidz-brosai-dela-parazitesana/
''Autore''. :)

Bet tas ir puisis? Vai šī diskusija nav īsta vai tik līdzīgi stāsti?
20.09.2021 17:09 |

Reitings 172
Stāsts diemžēl nav izdomāts, bet īsts. Nebija tā, ka nesakārtoju vannas istabu, vienkārši saimniece pusi skapja atvēlēja īrniecei, otru pusi man, bet tad īrniece sāka grābstīties manās mantās - personīgi riebjās, ka kāds tā dara. Pat kopmītnēs cilvēki vairāk viens otru respektē. Jā, zinu, ka viņai bija kaut kādas pagātnes problēmas, kur šo ģimenē terorizēja, bet tas viņai nedod tiesības tā izturēties pret citiem. Lai vai kā, citreiz drīzāk sauktu policiju, nebūtu pasaules gals, ja mani uz pusi dienas izliktu līdz ierodas saimniece, toties tā īrniece varbūt aizdomātos. Nē, nav tas pats stāsts no Bez tabu raidījuma, bet kā zinu, daudzi studējošie jaunieši šajā laikā bija piespiesti atgriezties "mājās", pat ja par mājām tās īsti vairs nevarēja nosaukt. :D
20.09.2021 17:46 |

Patīk
Reitings 703
Reģ: 10.05.2016
Leena @ 20.09.2021 17:46
Stāsts diemžēl nav izdomāts, bet īsts. Nebija tā, ka nesakārtoju vannas istabu, vienkārši saimniece pusi skapja atvēlēja īrniecei, otru pusi man, bet tad īrniece sāka grābstīties manās mantās - personīgi riebjās, ka kāds tā dara. Pat kopmītnēs cilvēki vairāk viens otru respektē. Jā, zinu, ka viņai bija kaut kādas pagātnes problēmas, kur šo ģimenē terorizēja, bet tas viņai nedod tiesības tā izturēties pret citiem. Lai vai kā, citreiz drīzāk sauktu policiju, nebūtu pasaules gals, ja mani uz pusi dienas izliktu līdz ierodas saimniece, toties tā īrniece varbūt aizdomātos. Nē, nav tas pats stāsts no Bez tabu raidījuma, bet kā zinu, daudzi studējošie jaunieši šajā laikā bija piespiesti atgriezties "mājās", pat ja par mājām tās īsti vairs nevarēja nosaukt. :D

Bet kopmītnēs slēdz līgumu katrs no īrniekiem par konkrēto istabiņu.
Tas būtu tāpat, ja booking ar vīru norezervētu naktsmītni, tur paliekat un pēkšņi parādās kāds cits blakus istabiņā, kuram tur nav pamata atrasties. Really? 😄
20.09.2021 18:05 |

Reitings 172
Nu tāda bija mātes un tās īrnieces vienošanās, ka otrā istabā visu laiku kāds dzīvos, bet līgumu noslēdza, jo VID pieķēra, ka neesot reģistrēta mājsaimniecība, tā līgumi tur iepriekš pat nebija. Bet nu tā situācija jau ir pagātne. Pieļauju, ka vidējā paaudze nemaz nevēlas slēgt līgumus, jo tās formulitātes viņiem šķiet sarežģītas. Kādreiz dzīvoklī vienkārši piereģistrēja, vai iedeva "vzjatku". :D
20.09.2021 18:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits