Nevaldāma kaimiņiene

Reitings 172
Reģ: 12.02.2016
Man ļoti savdabīga problēma, kura būtībā aizsākās ar covid-19 pandēmiju, kad nācās atgriezties no apmaksātiem īstermiņa studiju kursiem ārzemēs (šo laiku dzīvoju par stipendijas līdzekļiem) atpakaļ uz Latvijas mazpilsētu pie vecākiem, vecvecākiem. Tā kā tobrīd Latvijā bija krīze un nevarēja uzreiz atrast darbu, tiku iekārtota vecmammas dzīvoklī pār kuru mātei ir pilnvara. Tātad šajā divistabu dzīvoklī vienu istabu iedeva man, otru izīrēja īrniecei, kurai pāri 50, bet ļoti jocīga sieviete pēc rakstura, kaitina citus. Kad VID atklāja, ka par dzīvokli netiek maksāti nodokļi, visu dzīvokli oficiāli pēc līguma izīrēja tai īrniecei, kamēr pašai bija sociālā dienesta piešķirts statuss.
Tad nu kulminācija notika šogad, kad atkal jau kārtējo reizi pamanīju, ka vannas istabā mani higiēnas līdzekļi ir kaut kur pārvietoti, nolikti bez manas atļaujas citur, lai gan skapis bija sadalīts 2 daļās - 1 puse man, otra viņai. Gāju pie īrnieces un lūdzu, lai neaiztiek manas lietas vannas istabā, tikmēr ar lupatu tīrīju vannas istabas skapi. Īrniece tikmēr uzvilkās, ieskrēja manā istabā, ar roku no putekļainā galda, kuru vēl nebiju paspējusi notīrīt, man uz tīrās spilvendrānas, un gultas pārvalka, kuri no rīta bija novietoti uz dīvāna, iegāza putekļus no mēbeles. Klaigāja, meta mantas, vēl mani nosauca aizskarošās frāzēs - ka es esmu netīra utt.
Domāju, ko reāli tādā situācijā darīt, kad nav darba un vecmammai piederošais dzīvoklis uz papīra izīrēts īrniecei, lai gan faktiski dzīvoklī vienmēr dzīvojuši 2 atsevišķi īrnieki - katrs savā telpā. Laikam policijai jēgas nav zvanīt un informēt par miera traucēšanu un neadekvāto rīcību, ja jau viņai ir līgums. Zvanīt un traucēt mātei arī ne, jo viņa nevēlas iejaukties šajos kašķos. Kā vispār uz to reaģēt?
Patlaban jau dzīvoju viena, bet covid-19 pandēmijas laikā bija tāda nepatīkama situācija.
17.09.2021 22:35 |

Reitings 165
Reģ: 31.08.2021
Leena @ 19.09.2021 00:18
Esmu vēljoprojām deklarēta mātes dzīvoklī, kurā nedzīvoju. Patiesībā izlika uzreiz, kad atgriezos no ārzemēm, jo vecmammu nolēma paņemt aprūpē un man nebija īsti teikšanas, bet saprotu, ka tā iespējams ir labāk. Tas vecmammas dzīvoklis, kurā viņa nedzīvo, jau kādus 7 gadus tika neoficiāli bez līgumiem izīrēts 2 atsevišķiem īrniekiem - viena istaba vīrietim, kuram drīz to uzteica, jo ielika mani, otru istabu izīrēja tai trakajai, kura pat no dzīvokļa biedra istabas bija ņēmusi bez atļaujas sev mēbeles. :D Pienāca kaut kāds brīdis, kad VID uzrāva šo visu un lika noslēgt līgumu, noslēdza visu dzīvokli ar īrnieci, jo viņai bija darbs, kamēr man sociālā dienesta statuss. Sociālais dienests gribēja, lai slēdzu ar vecmammu īres līgumu par 1 istabu, jo tad varēšot 40 % apmaksāt no dzīvojamās platības, uz ko māte iebilda, ka nē, jo baigais čakars.
Šobrīd situācija ir mainījusies, strādāju, bet šobrīd nestudēju, savukārt, īrniece te sataisīja tādas ziepes, ka pati aizgāja - karantīnas laikā te piebraukāja policija. Atceros, ka 1reiz tomēr izsaucu, jo viņas vecis bija iegājis manā guļamistabā un draudēja. Policija tīri saprotoša, nedzina ārā, ja jau bija tā vienošanās.
Tām, kas te saka, ka izlutināta mamzele, varu piemetināt, ka pirms kursiem ārzemēs strādāju arī fizisku darbu uz pilnu slodzi, un neuzskatu to par mīnusu. Vienkārši covid-19 bija grūti sameklēt darbu, jo sākās ierobežojumi un daudzus pat atlaida. Braukt uz otru Latvijas galu strādāt, kur piedāvāja mazatalgotu darbu iestādē, negribēju tīri tādēļ, ka tajā miestā nebija pat ko noīrēt.

ciest nevaru tos fiziskā darba strādājošo salašņas.Nu kur visas tās salašņas rodas? Vācies atpakaļ uz savām ārzemēm.
19.09.2021 06:21 |

Patīk
Reitings 5041
Reģ: 17.04.2020
Deklarētā dzīvesvieta nekad nekādas tiesības nedod uz īpašnieku, tā ir adrese, kur TU valstij esi sasniedzams! Tas arī viss, nejaukt ar Krieviju!
Policija strīdus par īpašuma tiesībām nelemj!
Eižēnijas ielā, Rīgā ir sieviešu patversme.
Laiks nokārtot pašai savu dzīvi.
19.09.2021 06:47 |

Patīk
Reitings 5041
Īrnieks savā īrētajā telpā var aicināt, ko grib, attiecīgi Tava klātbūtne tur ir nelegāla un policija varētu Tevi izlidināt kā korķi ārā, jo Tu esi nepiederoša persona, ja īrnieks pateiks, ka lai vācies prom, jo Tu neesi viņa draugs, radinieks, Tu bye, bye. Vispār kas tā par atrifētību, ko Tu tur studēji, ja par nejēdz atvērt likumu oar dzīvojamo telpu īri un izlasīt, un saprast, ka Tu tajā dzīvoklī un mātes dzīvoklī esi apaļa nulle, Tev nekas nepieder un nepienākas, kamēr neiestāsies mantojuma tiesības, ja vien jau nebūsi nopelnījusies atraidāmā mantinieka statusu, ka pat tad neko nedabūn. Nekur vecākiem nav pienākums nodrošināt pilngadīgu teļu. Lielākā daļa paši cīnās.
19.09.2021 06:55 |

Reitings 165
Bjork @ 19.09.2021 06:55
Īrnieks savā īrētajā telpā var aicināt, ko grib, attiecīgi Tava klātbūtne tur ir nelegāla un policija varētu Tevi izlidināt kā korķi ārā, jo Tu esi nepiederoša persona, ja īrnieks pateiks, ka lai vācies prom, jo Tu neesi viņa draugs, radinieks, Tu bye, bye. Vispār kas tā par atrifētību, ko Tu tur studēji, ja par nejēdz atvērt likumu oar dzīvojamo telpu īri un izlasīt, un saprast, ka Tu tajā dzīvoklī un mātes dzīvoklī esi apaļa nulle, Tev nekas nepieder un nepienākas, kamēr neiestāsies mantojuma tiesības, ja vien jau nebūsi nopelnījusies atraidāmā mantinieka statusu, ka pat tad neko nedabūn. Nekur vecākiem nav pienākums nodrošināt pilngadīgu teļu. Lielākā daļa paši cīnās.

atkal kaut kāda sūdabedres nabadze? Sūdabedres nabadze izlai likumu vai jibī atpakaļ prom uz savu ASV.
Likumā skaidri un gaiši tekts ka vecākiem ir jārūpējas par savu bērnu. Un bērnam vēlāk par vecākiem.
Un dzīvē tiek sagaidīts vēl daudz vairāk nekā tikai no likuma puses sulbā kuce- varbūt padomā pa lasītmācīšanā kuru apmeklēšanu- tev noderētu!
19.09.2021 07:45 |

Patīk
Reitings 5041
Avca @ 19.09.2021 07:45

atkal kaut kāda sūdabedres nabadze? Sūdabedres nabadze izlai likumu vai jibī atpakaļ prom uz savu ASV.
Likumā skaidri un gaiši tekts ka vecākiem ir jārūpējas par savu bērnu. Un bērnam vēlāk par vecākiem.
Un dzīvē tiek sagaidīts vēl daudz vairāk nekā tikai no likuma puses sulbā kuce- varbūt padomā pa lasītmācīšanā kuru apmeklēšanu- tev noderētu!
atrodi to likumu, kur rakstīts, ka jārūpējas vecākiem par pieaugušu dīkdieni? Nav tāda likuma, kas uzliek vecākiem par pienākumu, stulbā aita!
19.09.2021 07:59 |

Patīk
Reitings 5041
Un beidz slimā rakstīt privati, ja nervi netur, aizej pie daktera vai ieskrien sienā.
19.09.2021 08:00 |

Reitings 165
Bjork @ 19.09.2021 07:59
atrodi to likumu, kur rakstīts, ka jārūpējas vecākiem par pieaugušu dīkdieni? Nav tāda likuma, kas uzliek vecākiem par pienākumu, stulbā aita!

bjorka. Lūdzu uzvedies civilizēti. Tas ka tu nāc no padibenēm nenozīmē var lamāties. Tāpat, tas ka tu nerūpējies par saviem bērniem un vecākiem nogrūd to uz valsts placiem nenozīmē, ka visi it tādi bezatbildīgi vējagrābšļi, kas uzskata ka viņu bērnus jāuztur citiem nodokļu maksātājiem.
19.09.2021 08:27 |

Reitings 91
Reģ: 22.02.2019
Akdievs, kur tādas duračkas kā susurs un bjork rodas? Viens ir kaut kāds likums, lapele - šajā gadījumā īres līgums, ko saimnieki var ātri lauzt ar to īrnieces salašņu, kura neprot adekvāti uzvesties tai ierādītajā dzīvojamā telpā. Šķiet ģimenei bija vienošanās, ka vienā istabā dzīvo meita, bet otrā īrniece, kā arī līgumu droši vien tai prastūzei sastādīja, ka dzīvokli izīrē par pašizmaksu, tikai, lai uzvedās kārtīgi un nelien otrā istabā, kura fiziski atdota meitenei uz kādu laiku. Ja faktiski izīrētu visu dzīvokli viņai vienai, gan jau nespētu nemaz pavilkt tos maksājumus, kuri būtu lielāki.
Un policijā nekož un nešņāc - tur arī strādā cilvēki, nevis tikai roboti, kas vadās pēc absurdi sastādītiem likumiem - kuru meitas māte nav adekvāti noslēgusi. Protams, ka dzīvē sagaida daudz vairāk nekā likumā rakstīts - vecāki rūpējās un pabalsta bērnus, līdz viņi atkal spēj apmaksāt paši savu jumtu, kā arī bērni palīdz vecākiem darbos, aprūpē, arī finansiāli. Tiešām nesaprotu, kur 21. gs. tādi muļķi rodās, kuriem nav nekādu tikumisko un ģimenisko vērtību.
19.09.2021 14:33 |

Reitings 863
Reģ: 19.11.2014
hmx @ 19.09.2021 14:33
Akdievs, kur tādas duračkas kā susurs un bjork rodas? Viens ir kaut kāds likums, lapele - šajā gadījumā īres līgums, ko saimnieki var ātri lauzt ar to īrnieces salašņu, kura neprot adekvāti uzvesties tai ierādītajā dzīvojamā telpā. Šķiet ģimenei bija vienošanās, ka vienā istabā dzīvo meita, bet otrā īrniece, kā arī līgumu droši vien tai prastūzei sastādīja, ka dzīvokli izīrē par pašizmaksu, tikai, lai uzvedās kārtīgi un nelien otrā istabā, kura fiziski atdota meitenei uz kādu laiku. Ja faktiski izīrētu visu dzīvokli viņai vienai, gan jau nespētu nemaz pavilkt tos maksājumus, kuri būtu lielāki.
Un policijā nekož un nešņāc - tur arī strādā cilvēki, nevis tikai roboti, kas vadās pēc absurdi sastādītiem likumiem - kuru meitas māte nav adekvāti noslēgusi. Protams, ka dzīvē sagaida daudz vairāk nekā likumā rakstīts - vecāki rūpējās un pabalsta bērnus, līdz viņi atkal spēj apmaksāt paši savu jumtu, kā arī bērni palīdz vecākiem darbos, aprūpē, arī finansiāli. Tiešām nesaprotu, kur 21. gs. tādi muļķi rodās, kuriem nav nekādu tikumisko un ģimenisko vērtību.

Daunis, kuru iires liigumu var lauzt minuutes laikaa? Ir noteikts terminjsh, bet esi par tupu, lai to saprastu.
Pats seedi vecaakiem uz kakla? Veel viens luuzeris.
19.09.2021 15:45 |

Reitings 863
Es neesmu Liene Kiviča @ 19.09.2021 08:27

bjorka. Lūdzu uzvedies civilizēti. Tas ka tu nāc no padibenēm nenozīmē var lamāties. Tāpat, tas ka tu nerūpējies par saviem bērniem un vecākiem nogrūd to uz valsts placiem nenozīmē, ka visi it tādi bezatbildīgi vējagrābšļi, kas uzskata ka viņu bērnus jāuztur citiem nodokļu maksātājiem.

Avca ir luuzere, kura sestdien pielakaas un nomainiija niku uz “es neesmu liene kiviča”. Tad dzeerumaa saaka drukaat murgu un teikt, ka ir viirietis. Ielika k.kaada sava uzpiseeja mumuru, kursh sho pametis, lai forums domaa, ka tas ir uzpiseejs, kursh nes shito sviestu.
19.09.2021 15:47 |

Reitings 91
Reģ: 22.02.2019
Susurrrrrs @ 19.09.2021 15:45

Daunis, kuru iires liigumu var lauzt minuutes laikaa? Ir noteikts terminjsh, bet esi par tupu, lai to saprastu.
Susurrrrrs @ 19.09.2021 15:45

Pati laikam sēdi netā, lasi komentārus, visu iečako un tēlo normālu, pārējiem tevi jāpacieš. Tad jau tu esi neizglītota lūzeriene, tevi pat veikalā neņemtu darbā. Protams, ka var lauzt jebkurā mirklī, noies termiņš un varēs oficiāli izlikt. Es laikam tomēr atbalstu studējošos, lai arī varbūt "sēž" vecāku apgādībā, toties nav tik nekulturālas, neciešamas personas kā tu.
19.09.2021 15:49 |

Reitings 863
hmx @ 19.09.2021 15:49

Pati laikam sēdi netā, lasi komentārus, visu iečako un tēlo normālu, pārējiem tevi jāpacieš. Tad jau tu esi neizglītota lūzeriene, tevi pat veikalā neņemtu darbā. Protams, ka var lauzt jebkurā mirklī, noies termiņš un varēs oficiāli izlikt. Es laikam tomēr atbalstu studējošos, lai arī varbūt "sēž" vecāku apgādībā, toties nav tik nekulturālas, neciešamas personas kā tu.

Teemu vispaar izlasiiji, alkaan? Kad beigsi dzert un izaarsteesi personiibas daliishanos, tad naac diskuteet.
19.09.2021 15:51 |

Reitings 165
Susurrrrrs @ 19.09.2021 15:47

Avca ir luuzere, kura sestdien pielakaas un nomainiija niku uz “es neesmu liene kiviča”. Tad dzeerumaa saaka drukaat murgu un teikt, ka ir viirietis. Ielika k.kaada sava uzpiseeja mumuru, kursh sho pametis, lai forums domaa, ka tas ir uzpiseejs, kursh nes shito sviestu.

Kristap. Tas tu? Vē vienu profilu uztaisīji. Nu nesmuki no tavas puses.
19.09.2021 16:24 |

Reitings 122
Reģ: 15.06.2020
Nevar tik viegli izsviest ārā, dekleretos, tur vajaga tiesas lēmumu, un ja tu esi pādzīvojusi tajā māja un kaut vai vienu logu ielikuši, tad var uzreiz būt baigie strīdi. Man liekas točna nevar uzreiz izlikt kādu. Tas nav loģiski mam pieder māja, es dzīvoju ar vecmāmiņu(viņai tā māja nepieder ), viņa tajā mājā dzīvo ilgāk par manīm, nu es galīgi nevaru viņu izsviest. Ja būtu ka šeit saka ka var to sievieti izlikt, vispār šī valsts iekārta tiešām pizģets. Bet nevar to veco kundzi arī izlikt, jo viņai īres līgums. Vienkārši abām čūskām nāksies sadzīvot. Un tās nav kaimiņienes, bet gan dzīvesbiedri.
19.09.2021 19:54 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
"Netīrele", "izlutināta mamzele", "salašņa", "pilngadīgs teļš", "pieaudzis dīkdienis"... Aļo, jūs, sievietes, galīgi, atvainojos, prātu izkūkojušas? Vīrs nav apmierinājis vai kāda cita bēda, ka tāda žults nāk ārā? Cilvēks izveidojis diskusiju, uzdevis sev interesējošus jautājumus, bet pretī saņem aizskarošus uzbaucienus un lamuvārdus. Goda vārds, kā kaut kādas prastas lauķes, ne pieaugušas sievietes. Tad nav brīnums, ka te vienīgās diskusijas, kurās notiek kaut kāda aktivitāte, ir diskusijas, kurās, atvainojos, nodirš ietekmeļus, jo atliek kādam izveidot kādu citu diskusiju, kurā uzdot savu jautājumu, kā pēc tam jālasa savā virzienā veltītas rupjības, jo dažas labas laikam ar kreiso kāju no gultas izkāpušas un tāpēc jāieiet forumā un sveši cilvēki jāapdirš. Līmenis...
19.09.2021 21:25 |

Reitings 15
Reģ: 19.09.2021
Autore Leena un Astrīda571 arī ir viena un tā pati persona…..
19.09.2021 23:01 |

Reitings 15
Hmx arī….
19.09.2021 23:12 |

Reitings 122
Reģ: 15.06.2020
Jūs baigi gudri runājiet, pēc iespējas tomēr ar līdzcilvēkiem, būtu jāsadzīvo, darbu šajā laikā, tev uzreiz neņems(īpaši kaut kādas nekurienes vidū, un mērā temperatūras u.t.t),varat to pat ne apspriest. Man ir viens secinājums, šajā valstī dzīvojot un tik cik esmu saskāries ka nevienam negrib palīdzēt un pataisa to cilvēku kuram ir vajadzīga palīdzība viņu kaunina. Piemēram Vācijā tev tā pati mulsumane noņems savus sopinga maisu un uzliks to uz trotuāra, lai visi varētu pasēdēt, šeit tas būtu taboo. Vēl Zviedrijā paprasu, kurā ielas pusē ies uz tallink ostu, viņš nokļūdījās, bet tomēr atnāca un pateica pareizajā pusē. Viņa jau tikai prasīja padomu, nevis lai viņu kauninātu. Un neprasīja nedz naudu, istabu u.t.t.
19.09.2021 23:14 |

Reitings 15
:)
20.09.2021 09:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)