Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Multivārāmais katls - ir tā vērts?

 
Reitings 114
Reģ: 18.03.2015
Esmu dzirdējusi, ka tajā gatavots ēdiens esot ļoti garšīgs (salīdzinot ar parasti vārītu, piemēram). Un gatavot esot vienkāršāk un labāk, līdzi nākot dažādas receptes speciāli priekš tā katla utt.
Kur īsti ir tā atšķirība starp parastu gatavošanu vs gatavošanu ar tādu katlu?
Piebildīšu, ka gatavot man nepatīk un izvairos to darīt. Šķiet, ka tāds kats ir mērķēts uz cilvēkiem kā mani - samet visu iekšā, uzstādi režīmu un viss. Bet tomēr nezinu vai tiešām tur ir tik liela atšķirība no visa samešanas parastā katlā, kas maksā 80-90% lētāk?
Tām kas tādu ir iegādājušās - kā patīk? Sākāt vairāk gatavot? Ēdiens garšīgāks? Citas atsauksmes?
04.09.2021 16:21 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10576
Reģ: 29.01.2009
Liellopa gaļu 2h vārot parastā katlā nebūs tāds rezultāts kā vārāmā katlā.
Vārāmam katla pluss tāds, ka pāri nekas nevar pāriet, signalizēs, kad laiks ir pagājis.
04.09.2021 16:30 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
NaU vērC!
04.09.2021 16:50 |
 
Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Nezinu nevienu šefpavāru, kas taisītu ēdienu multivārāmā katlā. Tā vajadzētu darīt visiem Michelin zvaigžņu restorāniem, ja reiz multivārāmajā ēdiens ir garšīgāks.
Katrai sastāvdaļai ēdienā ir noteikts pagatavošanas laiks, visu kopā var mest tikai, ja gatavošanas secība nav svarīga.
Vārīt ēdienu vispār nav tas garšīgākais veids, kā to gatavot, izņemot putras. Kopumā neredzu jēgu.
04.09.2021 16:52 |
 
Reitings 165
Reģ: 31.08.2021
mēsls. Vispār nekā nav vērts. Stāv tas mēsls neizmantts un tikai aizņem vietu.
04.09.2021 16:52 |
 
Reitings 165
Reģ: 31.08.2021
Motherofdragons @ 04.09.2021 16:52
Nezinu nevienu šefpavāru, kas taisītu ēdienu multivārāmā katlā. Tā vajadzētu darīt visiem Michelin zvaigžņu restorāniem, ja reiz multivārāmajā ēdiens ir garšīgāks.
Katrai sastāvdaļai ēdienā ir noteikts pagatavošanas laiks, visu kopā var mest tikai, ja gatavošanas secība nav svarīga.
Vārīt ēdienu vispār nav tas garšīgākais veids, kā to gatavot, izņemot putras. Kopumā neredzu jēgu.

multivārāmajā var arī sautēt un pīrāgu izcept. Bet galīgi nav tā vērts. Man liekas, ka arī ilgāk gatavojas. Un sautēšanai var noirkt parasto sautējamo katlu.
04.09.2021 16:54 |
 
Patīk
Reitings 24267
Reģ: 27.01.2021
Ērtākā lieta pasaulē, ja esi aizņemta ikdienā un atceries izmantot - vienkārši samet sastāvdaļas katlā un pēc laika ir gatavs ēdiens - nekas nepiedeg, nepāriet pāri malām. Protams, visus ēdienus tā nepagatavot, bet kaut vai, piemēram, risoto ikdienišķām vakariņām - super!
instā sekoju Katrīnai Mamei, viņa ik pa laikam padalās ar to, kā viņai multivārāmais katls noder, arī foršas receptes no viņas esmu aizguvusi.
Kopumā - ja pierodi izmantot, tad viens no labākajiem pirkumiem, kāds ir.
04.09.2021 16:58 |
 
Reitings 114
Reģ: 18.03.2015
Tieši gaļas ēdieni, sautējumi, plovi u.tml. mani visvairāk arī interesē. Tā jau šķiet ļoti ērti visu samest katlā un miers. Man reti pietiek apņēmības noņemties ar gatavošanu, tāpēc pārsvarā sanāk pārtikt no makaroniem.
TeaPot - kāds katls Tev ir?
04.09.2021 17:04 |
 
Reitings 114
Reģ: 18.03.2015
Vēl lasīju, ka ēdieniem no tā katla mēdz būt piegarša. Kādai tā ir bijis?
04.09.2021 17:11 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
sinode @ 04.09.2021 17:04
Tieši gaļas ēdieni, sautējumi, plovi u.tml. mani visvairāk arī interesē. Tā jau šķiet ļoti ērti visu samest katlā un miers. Man reti pietiek apņēmības noņemties ar gatavošanu, tāpēc pārsvarā sanāk pārtikt no makaroniem.
TeaPot - kāds katls Tev ir?

Sautējumu gatavojot, dažādiem dārzeņiem ir atšķirīgs pagatavošanas laiks, ja sautējums ar gaļu, tad gaļa jāgatavo ilgāk, tajā katlā tā visu sametot kopā, kaut kas būs jau putrā.
Plovam vispirms ir jāgatavo gaļa, rīsus jāpievieno tikai beigās. Samest visu kopā un gaidīt kad būs gatavs, nekas tur ar to plovu nesanāks tajā katlā.
SūC tas katls. Un ēdieni pēc garšas arī tādi nekādi. Jo katram produktam ir atšķirīgs pagatavošanas laiks, nevar visu samest kopā un VUALĀ būs bauda garšu kārpiņām.
04.09.2021 17:12 |
 
Reitings 114
Reģ: 18.03.2015
To es saprotu, ka tāds katls nav ''šefpavāru cienīgs'' un ''vispār pareizi jāgatavo tā un šitā'' nevis tādā katlā. Jautājums nav par to. Bet internetā tieši plovam tādā katlā ir ļoti labas atsauksmes.
04.09.2021 17:20 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
sinode @ 04.09.2021 17:20
To es saprotu, ka tāds katls nav ''šefpavāru cienīgs'' un ''vispār pareizi jāgatavo tā un šitā'' nevis tādā katlā. Jautājums nav par to. Bet internetā tieši plovam tādā katlā ir ļoti labas atsauksmes.

Jautājums tāds, tev garšo sutināti/tvaicēti ēdieni?
04.09.2021 17:22 |
 
Reitings 114
Reģ: 18.03.2015
Jā.
04.09.2021 17:33 |
 
Reitings 798
Reģ: 14.05.2019
sinode @ 04.09.2021 17:11
Vēl lasīju, ka ēdieniem no tā katla mēdz būt piegarša. Kādai tā ir bijis?

Nē. Piekrītu, ka ideāls, ja vēlies ielikt ēdieni gatavoties un par to aizmirst. Taisu arī zupas tur.
04.09.2021 18:30 |
 
Reitings 206
Reģ: 18.08.2015
Nu jāsaka- kā kuram garšas kārpiņas. Man šķiet, ka multikatlā ļoti forši "savelkas"garšas un man ļoti, ļoti garšo tāds ēdiens. Sautējumi sanāk burvīgi, tos ēd (nu varbūt ar dažiem izņēmumiem) pat bērni, kuri rauc muti ieraugot sautējumu. 😁 Piemēram zupas vārot vispār visu var "samest" un atstāt gatavoties. Man arī nekas nekad nav izjucis. Es katlu izmantoju vairāk ziemas sezonā, vasarā vairāk ēdam salātus. Gaļas sanāk mīkstas, plovu pagatavot vieglāk par vieglu, sanāk arī ļoti gards. Nekas nepiedeg, nav jāuzmana liesma. Var atstāt gatavoties un iet savās darīšanās. Ļoti forši un ātri var iztvaicēt dārzeņus. Ļoti patīk, ka ir siltuma uzturēšanas funkcija, jo varu no rīta uzlikt gatavoties, atnākot mājās ir silts ēdiens. Nu vai arī ja visiem negribas ēst vienā brīdī vai mājās pārnākšanas laiks atšķiras- ēdiens garšo kā tikko pagatavots. Cepšanas funkciju arī esmu izmantojusi. Esmu cepusi biskvītu, esmu cepusi kēksu. Jāmin, ka manam katlam ir iespēja regulēt temperatūru, tāpēc man izdevās. Klasiski, ja nav tādas iespējas, cepšanas programmmas temperatūra šiem katliem ir 135 grādi un tad jā- cepas ļoti lēni un var gadīties, ka ļoti slikti arī izcepas. Man ir redmond katls. Kopumā esmu ļoti, ļoti, ļoti apmierināta. Nevaru vairs pat iedomāties savu dzīvi bez multikatla. Bet nu katram savas garšas kārpiņas :) zinu cilvēkus, kam šie katli stāv skapjaugšā, kastē, neizpakoti 😁
05.09.2021 12:06 |
 
Reitings 121
Reģ: 27.02.2021
Vai ir multikatli, kas izmantojami arī frī kartupeļu pagatavošanai eļļā? Gribēto kopējo, zinu, ka ir atsevišķi frī katli.
05.09.2021 12:28 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10576
Reģ: 29.01.2009
Priekš frī ir Philips AirFryer.
05.09.2021 13:57 |
 
Reitings 932
Reģ: 25.09.2017
Viena no labākajām lietām, ko esmu iegādājusies! Izmantoju sautējumiem, mērcēm, plovam...arī biskvītu esmu cepusi! Šķiet, ka tur viss sagatavojas ātrāk, kartupeļi gatavi ātrāk, gaļa mīksta ātrāk. Kā arī, smērējas tikai viens trauks....multikatla katliņš un nekas nepievelk klāt. Un pats foršākais ir tas, ka es varu iemest sautēties gaļu(vai vienalga ko), uzlikt tvaicējamo sietu, tajā ielikt dārzeņus tie iztvaicēsies reizē ar to, kas apakšā sautējas! Laika, enerģijas un elektrības ekonomija, manuprāt! Vai otrādāk, apakšā vārās kartupeļi, rīsi, griķi...vienalga un sietiņā tvaicējas kotletes vai zivs...vienalga! Zupas gan neesmu vārījusi, jo vienkārši tilpums šķiet par mazu😁
06.09.2021 09:49 |
 
Reitings 206
Reģ: 18.08.2015
Lizete, būtībā jau laikam multikatli ir paredzēti arī vārīšanai eļļā, jo fritējamo sietu iespējams nopirkt kā aksesuāru :)
06.09.2021 19:53 |
 
Reitings 273
Reģ: 22.02.2020
sinode @ 04.09.2021 17:20
To es saprotu, ka tāds katls nav ''šefpavāru cienīgs'' un ''vispār pareizi jāgatavo tā un šitā'' nevis tādā katlā. Jautājums nav par to. Bet internetā tieši plovam tādā katlā ir ļoti labas atsauksmes.

Vecākiem ir šis katls. Nu vismaz plovs sanāk ideāls viņā. Daudz labāks nekā vienkārši gatavojot. Rīsi nekad nesalīp, ir super birstoši, kā vajag. Nekas nepārgatavojas. Domāju, ka ar līdzīgiem ēdieniem arī nevajadzētu būt problēmām. Pie tam tur nāk klāt grāmatiņa ar nenormāli daudz receptēm.
06.09.2021 22:27 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits