Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Angļu valoda tupam cilvēkam

Reitings 242
Reģ: 13.05.2021
Sveikas!
Tā nu ir sanācis, ka valodas nav mana stiprā puse. Skolā samācījos uz B1 līmeni, centralizētajā eksāmenā bija tikai 66%, lai gan ieguldījos daudz - pildīju cītīgi mājasdarbus, gāju uz visām angļu valodas stundām utml.
Laikam pareizi saka, ka vislabāk var iemācīties esot tajā vidē, nevis kaļot gramatiku. Šobrīd braukt uz angliski runājošu zemi neplānoju, bet gribas nopietni sākt mācīties valodu, bet, lai tas rezultējas arī labākās zināšanās.

Varbūt varat ieteikt kādas grāmatas ar ko sākt?
Varbūt ir kāds tāds sieviešu forums tikai angliski?
Vēl citi padomi?

Paldies!
09.08.2021 11:25 |

Patīk
Reitings 314
Reģ: 28.07.2021
Iemācīties var praktizējot. Un nevis vienu, divas dienas, bet gan regulāri.
Ko tu gribi uzlabot? Vispārīgi valodas zināšanas? Tad jālasa, jāklausās angļu valoda(filmas, podkāsti utml), jārunā angļu valodā, jāmēģina rakstīt utml. Viss jādara, nevis tikai jālasa grāmatas.
Es sāku lasīt internetā rakstus. Atrodu, kurš šķiet interesants un lasu, iztulkoju, ja kaut ko nesaprotu. Tāpat dziesmu tekstus. Tādi man nepaspēja apnikt un uzzināju ko jaunu. Grāmatas man iesākumā nepatika, jo tas ir liels apjoms un kamēr neesi pieradis pie valodas, ir grūti.
Čatot var forumos. Pameklē sieviešu forumus angļu valodā, piesakeis grupām Facebook un raksti tur, trenēsi valodu.
Mans lielākais klupšanas akmens bija izruna. Vidusskolā skolotāja teica, ka man ir plašs vārdu krājums, bet izruna tik drausmīgā. Sāku skatîties seriālus - skatījos angliski ar subtitriem, klausījos podkāstus, audio grāmatas. Sākumā gāna grūti, jo nevarēju izsekot līdzi runai, likās par ātru. Tagad visas filmas, serialus skatos angliski.
Vēl ir svarīgi saprast kāda jomā angļu valodu vēlies mācīties un priekškam. Nu, piemem, biznesa angļu valoda atšķiras no nezinu juristu angļu valodas. Visur ir specifiski termini un tu vari mācīties vispārīgi valodu, zināt to, bet, piemēram, darba vietā, kas ir ar finansēm, biznesu saistīta justies tā it kā tev nepietiek zināšanu, jo gluži vienkārši tur ir specifiskā valoda, ne ikdienā lietojamā.
Man ae valodām aru ir uz Jūs, bet ja es varēju novest savu angļu valodu tāda limeni, ka tas netraucē ikdienā, atbilst amatam, tas tu arī vari.
Lai veicas! Galvenais ir rsgularitāte
09.08.2021 11:51 |

Patīk
Reitings 1410
Reģ: 10.05.2021
Naktsputns @ 09.08.2021 11:51
Iemācīties var praktizējot. Un nevis vienu, divas dienas, bet gan regulāri.
Ko tu gribi uzlabot? Vispārīgi valodas zināšanas? Tad jālasa, jāklausās angļu valoda(filmas, podkāsti utml), jārunā angļu valodā, jāmēģina rakstīt utml. Viss jādara, nevis tikai jālasa grāmatas.
Es sāku lasīt internetā rakstus. Atrodu, kurš šķiet interesants un lasu, iztulkoju, ja kaut ko nesaprotu. Tāpat dziesmu tekstus. Tādi man nepaspēja apnikt un uzzināju ko jaunu. Grāmatas man iesākumā nepatika, jo tas ir liels apjoms un kamēr neesi pieradis pie valodas, ir grūti.
Čatot var forumos. Pameklē sieviešu forumus angļu valodā, piesakeis grupām Facebook un raksti tur, trenēsi valodu.
Mans lielākais klupšanas akmens bija izruna. Vidusskolā skolotāja teica, ka man ir plašs vārdu krājums, bet izruna tik drausmīgā. Sāku skatîties seriālus - skatījos angliski ar subtitriem, klausījos podkāstus, audio grāmatas. Sākumā gāna grūti, jo nevarēju izsekot līdzi runai, likās par ātru. Tagad visas filmas, serialus skatos angliski.
Vēl ir svarīgi saprast kāda jomā angļu valodu vēlies mācīties un priekškam. Nu, piemem, biznesa angļu valoda atšķiras no nezinu juristu angļu valodas. Visur ir specifiski termini un tu vari mācīties vispārīgi valodu, zināt to, bet, piemēram, darba vietā, kas ir ar finansēm, biznesu saistīta justies tā it kā tev nepietiek zināšanu, jo gluži vienkārši tur ir specifiskā valoda, ne ikdienā lietojamā.
Man ae valodām aru ir uz Jūs, bet ja es varēju novest savu angļu valodu tāda limeni, ka tas netraucē ikdienā, atbilst amatam, tas tu arī vari.
Lai veicas! Galvenais ir rsgularitāte

💯💯
09.08.2021 23:01 |

Reitings 528
Reģ: 05.08.2021
Anglijā ir ļoti populārs forums Mumsnet. Tur noteikti var atrast temas, kur pieslēgties un valodu praktizēt. Es ieteiktu atrast veidu, kā mācties aktīvi - runāt un rakstīt. Ja mācās tikai no klausīsanās un lasīšanas, tad ir grūti pēkšņi sākt runāt, jo klausīties un lasīt ir daudzreiz vieglāk. Ir jau arī visas tās aplikācijas -duolongo utt, kur arī var pamācīties savā nodabā
09.08.2021 23:10 |

Reitings 315
Reģ: 14.08.2020
Visa pamatā ir būšana taja vidē, regulāra praktizēšana utml.
Skolā daudzi neiemācās, jo tur pamatā māca gramatiku, bet vajag klausīties, lasīt, runāt, rakstīt. Esi domājusi kāpēc mazi bērni iemācās dzimtajā valodā runāt un saprast uzreiz, bet gramatiku iemācās tikai pēc tam? Iesaku palasīt par comprehensible input, kas principa ir par to, ka valodas mācās klausoties valodu, lasot utml, nevis zubrit vārdiņus vai gramatiku.
Un šī metode tiešām strādā. Es nevienu minūti neesmu mācījusies krievu valodu. Vispār necik. Neskatoties uz to es perfekti saprotu ko runā citi krievu valodā un varu arī runāt(protams, referātu nenolasītu un par deep tēmām nevarētu runāt, bet ikdienišķu sarunu uzturēt varu). Bērnībā skatījos krievu serialus daudz, jo vectēvs skatījās un sākumā es bildītes, bet tad kaut kā aizgāja, apradu ar valodu un varēju runāt, vēlāk arī sāku saprast, jo subtitri bija latviski.
Tajā pat laika vācu valodu es mācījos no 8klases skolā un tagad, 2 gadi pagājusi kopš skola pabeigta, neko Daudz pateikt nevaru un maz saprotu
09.08.2021 23:51 |

Reitings 172
Reģ: 12.02.2016
Es uzskatu, ka augstskolā uz vidusskolas līmeņa bāzes iemāca ļoti labi. Protams, ir jārunā ar grupas biedriem angliski, jāskatās angļu valodā filmas, vislabāk ir aizbraukt uz kādu citu Eiropas valsti un tur praktizēt angļu valodu, ir dažādi apmaiņas projekti, arī īstermiņa studijas. Man palīdzēja!
19.09.2021 23:13 |

Reitings 17
Reģ: 11.02.2022
es angļu valodu mācījos NH mācību centrā, tas ļoti motivēja patiešām mācīties, jo katru nedēļu bija jāiet divas reizes un nodarbībām un vēl mājas darbi. arī pasniedzēja bija ļoti forša! mācību materiāls arī labs - darba burtnīca, grāmata un vēl kods lai tiktu iekšā aplikācijā, lai varu arī telefonā un datorā klausīties.
16.02.2022 23:16 |

Reitings 35
Reģ: 25.05.2021
Nav tā, ka zibraucot uz Angliju vai Vāciju sākisi runāt angliski/vāciski. Pilsn ar viesstrādniekiem, kas neko nesaprot.
Reāli, nevar iemācīties valodu to nelietojot ikdienā. Piemos gadus kad pati sāku ikdienā lietot valodu, lasīt grāmatas utt. bija traki. Grāmatas 3/4 reāli nesapratu un aizmirs. Ja godīgi, jāsak mācīties pēc iesējas ātrāk. Liels neiemācīsies. Un arī tas līmenis- vairums neko nejēdz angliski un nespētu pat akadēmisko grāmatu izlasīt un saprast. Tas ko viņi prot ir k-kāds totāls minimums. Pa lielam visur tagad jāzin vismaz ļoti labi valoda, ja negribi darbu maksimā.
Kā mācīties? Manuprāt variants ir braukt uz anliski runājosu valsti, kontaktēties tur angliski un vienlaikus mācīties angļu valodu. Tad varbūt vēl var kaut ko iemācīties. Protams arī skatīties angļu filmas un lasīt angļu valodu.
Pa kādiem 3-5 gadiem es domāju.
LV? Primkārt valodu mācās leitojot. Un jābūt pamatam, lai sāktu ko darīt, varētu kustēties no vietas. Piemēram mums skolā lika lasīt grāmatas no 7. kl angliski. Ne sūda nesapratu. tāds murgs bija. Sāku saprast ko lasīju agliski tikai 12. kl. Bet tad jau regulāri arī komunicēju angliski, lašīju kādus rakstus utt.
Man liekas ok sākt skaīties īstās angļu filmas. Labak par grāmatām, ko tāpat nesapratīsi. Noteikti kombināijā ar kursiem un pāris cilvekiem, ar ko runā angliski patstāvīgi. Darbs un mācības angļu valodā arī derētu. Sākumā ir grūti, bet tad pierod un sāc domāt angliski. Problēma, lai zināt valodu, tā visu laiku ir jālieto, jāatkāto.
Es personiski daudz informācijas iegūstu angliski un šobrīd domāju pa pusei angliski pa pusei latviski, bet tāpat varu pateikt, ka nevarētu izlasit un saprast akadēmisko grāmatu angļu valodā. Kas nozīmē- realitētē manas angļu valodas zināšanas ir nožēlojamas.
16.02.2022 23:33 |

Reitings 32
Reģ: 10.03.2022
Mums skolā angļu valodu vispār nemācīja, jo visas skolotājās to vienkārši neprata/negribēja. Tie bija briesmīgi laiki. Tad nu es sāku mācīties angļu un krievu valodu skatoties filmas, YouTube, lasot dažādus rakstus, spēles (erudīcijas, piemēram), čats ar ārzemju cilvēkiem.
Neviena gramatikas grāmata man nav nekad palīdzējusi kā viss tas, ko iepriekš minēju. Ja es nezinu kādu vārdu, es to pameklēju un iegaumēju. Atmiņa arī spēlē lielu lomu.
Ja tu šo valodu neizmanto ikdienā, tad nav vērts kalt no galvas. Man tā bija ar japāņu valodu, jau pusi aizmirsu, jo viņu nelietoju😄
05.04.2022 14:50 |

Reitings 3481
Reģ: 28.12.2018
Es anglu valodu iemacijos no Cartoon Network.😄
Skolas laika anglu valoda bija loti zema limeni.
Man mamma nez cik kursos ir gajusi, bet ka nesaprot neko, ta nesaprot, jo ikdiena neizmanto.
Man skola bija vacu valoda un universitate spanu valoda, abas jau var teikt esmu aizmirsusi, jo ikdiena nepielietoju.
05.04.2022 21:39 |

Reitings 3481
Reģ: 28.12.2018
Temas virsraksts smiekligs. 😄
Vienkarsi skaties TV anglu valoda.
05.04.2022 21:45 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Varu pastāstīt par savu pieredzi ar krievu valodu. Skolā mācījos, bet, kā sāku, neko nesaprazdama, tā arī beidzu ne ar to labāko vērtējumu eksāmenā. Protams, skolā apguvu tādas elementāras lietas kā krievu alfabētu, šādas tādas frāzes, aptuvenu nojausmu par to, ko nozīmē viens vai otrs vārds, taču, neizmantojot valodu ikdienā, no tā visa nebija diži nekādas jēgas. Pēc vidusskolas beigšanas iestājos kursos, kuros, kā tikai vēlāk sapratu, esmu nonākusi krievvalodīgo grupā, kurā ne tikai visi audzēkņi runāja krieviski, bet arī pasniedzēji. Tā vietā, lai dotos prom, es paliku un, kā vienīgā latviete grupā, cītīgi sēdēju, klausījos, ja kaut ko nesapratu, tad pajautāju citiem, lai iztulko priekš manis. Ar pārējiem runāju tikai krieviski, jo gribēju praktizēties runāšanā. Beigu beigās tā pusgada laikā, kuru pavadīju diendienā dzirdot un runājot šajā valodā, valodu iemācījos daudz labāk kā pa visiem tiem gadiem, kurus pavadīju, to mācoties skolā. Pateicoties tam, gadu vēlāk varēju doties uz Maskavu mācīties, jo valodu jau biju apguvusi pietiekami labā līmenī. Tagad krieviski runāju/saprotu/lasu/rakstu perfekti.
Ar visu to gribu teikt, ka, lai arī grāmatas, filmas un forumi var ielikt kaut kādu pamatu valodas apguvē, diemžēl, grozies kā gribi, tikai aktīva valodas izmantošana ikdienā var palīdzēt apgūt to patiešām labā līmenī. Ir tāds saits Interpals.net, kurā iespējams atrast gan vēstuļdraugus, gan cilvēkus, kuri ir ar mieru palīdzēt dažādu valodu apguves procesā. Varu ieteikt mēģināt atrast kādu vēstuļdraugu vai pat vairākus. Respektīvi, cilvēkus ar kuriem kdienā aktīvi sazināties angļu valodā. Citādi, kā jau te pareizi saka citas meitenes, liela jēga nav, ja konkrēto valodu neizmanto ikdienā. Protams, vislabākais variants ir un paliek padzīvošana angliski runājošā valstī, kaut vai uz pāris mēnešiem aizbraucot pastrādāt brīvprātīgo darbu.
05.04.2022 22:47 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (4)