Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Attiecības ar sportu

 
Patīk
Reitings 314
Reģ: 28.07.2021
Sveikas!
Kādas jums ir attiecības ar sportu? Sportojat ikdienā(sporta zāle, vingrojumi mājas uz paklāja uc) vai arī neko?
Ja sportojat, tad ka nonācāt līdz sporta iemīlēšanai?

Es ļoti gribētu, lai sports būtu daļa no mana dzīves veida, bet diemžēl nevaru nekā sadraudzēties. Darbs nogurdina, atnāku mājās un gribas tikai uztaisīt est, atkrist gultā, pašķirstīt kādu žurnālu vai palasit grāmatu un iet gulēt. Esmu mēģinājusi vingrot uz paklājiņa, bet nekas nevienu interneta pieejamo iesācēju treniņu neizpildu līdz galam, jo nevaru. Jūtos kā kaut kads nevarīgs ronis.
Sportu gribu dzīvē ne tik ļoti, lai notievētu kā lai iegūtu izturību, spēku, pašpārliecinātību. Tiešām nesaprotu cilvēkus, kuriem sports ir bauda, jo man tās ir mocības.
Domāju tagad par sporta zales abonamenta nopirkšanu. Vismaz tas nauda būs samaksāta un attaisnojumus būs grūtāk atrast - būs jāiet darboties.
Koneksta ar so - uz kadu sporta klubu jūs ejat?(vai gājāt?) Kā patik? Pati metu acis uz myfitness, jo izdevīgākā lokācija, tomēr cenas tur šķiet augstākas nekā citur, piemeram, lemon gym
08.08.2021 02:10 |
 
Reitings 312
Reģ: 29.04.2021
ar sportu kā tādu nenodarbojos nemaz un nekā, taču esmu fiziski aktīva, jo darbs fizisks un arī mājās nesēžu dīvānā. Neuzskatu par vajadzīgu vēl kautko speciāli darīt.
08.08.2021 03:51 |
 
Moderators
Reitings 3692
Reģ: 13.11.2016
Sportoju kopš bērnības, tādēļ mans piemērs tev īsti nederēs. Man pašai vairāk patīk sportiskās aktivitātes ārā, tādēļ sporta klubu atšķirības nepārzinu.
Ja ir problēmas ar lieko svaru, iesaku vispirms pārskatīt ēdienkarti- izslēgt no tās neveselīgus našķus. Kā arī aizdomāties par savu pārvietošanos ikdienā, varbūt kaut kur iespējams biežāk iet kājām vai braukt ar divriteni.
08.08.2021 09:57 |
 
Reitings 527
Reģ: 24.03.2018
Nu ja tevi nesaista sportošana šī vārda ierastajā nozīmē, tad vari pamēģināt sportot katru nedēļas nogali ar kādu 190cm+ vīrieti.
08.08.2021 10:06 |
 
Patīk
Reitings 1750
Reģ: 24.05.2019
Tiešām iesaku grupu nodarbības myfitness - tikai sāc ar zemākas intensitātes nodarbībām - pilates, joga, verve. Es reāli izbaudu pilates nodarbības, pēc darba ofisā tas, kas vajadzīgs. Pēc tam var turpināt ar augstākas intensitātes nodarbībām, kas patīk. Ir dažas tiešām nopietnas - to var noteikt pēc vīriešu skaita nodarbību zālē, tur sākumā labāk neiet 😄 ja izdodas tikt uz apļa treniņiem svaru zālē, tie man arī patīk. Pavisam cits fīlings nekā mājās - mājās tu vari jebkurā brīdī padoties un izslēgt, bet šeit tev kā minimums būs jāvāc savs paklājiņš un jāiet prom, kad visi skatās, to neviens nedara, visi paliek līdz beigām un dara, cik var. Pirms augstākas intensitātes nodarbībām labi būtu iesildīties uz skrejceliņa vai cita kardio trenažiera 15 min. Ja nevar paskriet, kaut noiet tās minūtes.
08.08.2021 12:00 |
 
Patīk
Reitings 314
Reģ: 28.07.2021
Motherofdragons @ 08.08.2021 12:00
Tiešām iesaku grupu nodarbības myfitness - tikai sāc ar zemākas intensitātes nodarbībām - pilates, joga, verve. Es reāli izbaudu pilates nodarbības, pēc darba ofisā tas, kas vajadzīgs. Pēc tam var turpināt ar augstākas intensitātes nodarbībām, kas patīk. Ir dažas tiešām nopietnas - to var noteikt pēc vīriešu skaita nodarbību zālē, tur sākumā labāk neiet ? ja izdodas tikt uz apļa treniņiem svaru zālē, tie man arī patīk. Pavisam cits fīlings nekā mājās - mājās tu vari jebkurā brīdī padoties un izslēgt, bet šeit tev kā minimums būs jāvāc savs paklājiņš un jāiet prom, kad visi skatās, to neviens nedara, visi paliek līdz beigām un dara, cik var. Pirms augstākas intensitātes nodarbībām labi būtu iesildīties uz skrejceliņa vai cita kardio trenažiera 15 min. Ja nevar paskriet, kaut noiet tās minūtes.

Paldies! Būs jāpamēģina, varētu šis palīdzēt
Atceros kā pirms pāris gadiem gāju uz bezmaksas skriešanas treniņiem, kas bija ārā, lai sagatavotos kaut kādam tur maratonam. Maratona distanci neskrēju, skrēju īso 5km, bet biju satrenējusies, ka varēju bez apstājas noskriet, jo bija kauns padoties, kad visi skrien tikpat un vairāk
08.08.2021 16:34 |
 
Reitings 79
Reģ: 13.07.2019
Eju uz sporta zāli, ļoti patīk. Man ir vienalga, kāds klubs, jo es tur eju tikai ekipējuma dēļ - svaru stieņiem, hantelēm un dažiem trenažieriem, kas ir pieejams jebkurā sporta zālē, tāpēc es vienkārši ņemu lētāko/tuvāko mājām.
Myfitness ir labs grupu nodarbībām, bet tā kā es tādas neizmantoju, tad nav vērts to summu maksāt.
Man nepatīk skriet, nepatīk spēlēt volejbolu vai dejot zumbu. Man patīk spēka treniņi. Nekad nedaru to, kas man nepatīk, jo tad nekādas ilglaicīgas attiecības ar sportu nesanāks
09.08.2021 00:34 |
 
Reitings 930
Reģ: 25.09.2017
Vienkārši jāatrod to, kas patīk un jāuztver to kā atpūta, jo tas tomēr ir laiks, ko tu velti tikai sev. Pirms Covid staigāju uz svaru zāli, ja godīgi, man nepatika. Jo ilgāk staigāju, jo ērtāk jutos tur kaut ko darot, bet tāpat vienmēr bija sajūta, ka nevaru atslābināties un darīt lietas, ko vēlos un tik ilgi, cik vēlos. Vienmēr kāds elpoja pakausī un skatījās, kā un ko es daru. Labi, ka abi ar vīru kopā staigājām, tad vīrs mani nedaudz pieskatīja un jutos nedaudz drošāk😁 Bet, kad sākās Covids, tad mēģināju ņemties pa mājām- arī visādus Youtube video un challange ar jogām, aerobikām un ko tik vēl ne. Bet nekam nevarēju pieiet nopietni un darīt to ilgstoši. Un tad....es vienkārši sāku braukāties ar divriteni. Salieku sev vēlamu mūzikas sarakstu, ielieku austiņas un aidā nelielā izbraucienā. Citreiz tie var būt 20km, citreiz 5km...atkarīgs no sajutām, vēlmes, noskaņojuma, noguruma utt. Nekad nespiežu sevi darīt vairāk nekā es vēlos un jūtu, jo tā arī rodas tā nepatika pret to, ko dari, kad ir sevi jāspiež, jo tad tas jau ir pienākums nevis vēlme. Un uz pienākumiem vienmēr ir grūtāk saņemties. It īpaši, ja vienīgais boss sev esi tu pats 🙃
09.08.2021 11:28 |
 
10 gadi
Reitings 51
Reģ: 26.12.2012
Es sāku sportot šajā pavasarī pēc tam, kad ilgstoši biju slimojusi un uzaudzējusi pāris kg. Sāku ar Freimanes video YouTube. Viņa bija izveidojusi nedēļas treniņu grafiku iesācējiem - kuru dienu kāds treniņš (viss ar viņas video). Sākumā gāja ļoti ļoti grūti, jo izturības nav nekādas man. Pāris reizes arī salūzu un sāku raudāt, jo likās - esmu tāda lūzere, ka nevaru visu izpildīt. Bet es turpināju, jo mana motivācija bija nomest uzaudzētos kg un atgriezties pie veselīga svara, kā arī iegūt labāku fizisko izturību. Pieturējos diezgan stingri pie viņas noteiktā grafika, pamazām sāka kļūt vieglāk. Es arī nolēmu - ja kādu no vingrinājumiem nevaru izpildīt uzreiz, nevajag padoties un pārdzīvot, daru cik varu, ar laiku varēšu vairāk. Pēc kāda mēneša sāku arī skriet, kaut reizi nedēļā nelielu attālumu, lai arī sevi nepārmocītu. Pa vasaru minos ar velo.
Principā esmu atradusi to, kas man patīk, un daru tik, cik varu, sevi nepārmokot. Uz sporta zālēm iet man nepatīk, es labāk viena pati mājās visu daru.
Tev varu ieteikt un novēlu atrast to, kas patīk, un darīt to tā, lai sevi nepārmocītu. Nevajag sevi mocīt un darīt to, kas nepatīk, jo tad tik tiešām sports būs vienas vienīgas mocības.
09.08.2021 11:56 |
 
10 gadi
Reitings 66
Reģ: 29.01.2009
Sportoju mājās pie Youtube - Chloe Ting vingrinājumiem.
Paralēli 2-3x dienā eju skriet/ soļot ar suni.
Svarīgi ir saprast vai tev patīk, uzmundrina sportot grupās, individuāli vai ar treneri, kurš motivē.
Sporta klubus apmeklēju reti, kad ir akcijas, piemēram, my fitness laiku atpakaļ pa 3€/reize varēja apmeklēt vairākus sporta klubus. Tagad Maxima veikalos ir akcija pēc kuras iedod čeku Lemon gym 3 dienu apmeklējumam bezmaksas.
10.08.2021 17:41 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!