Būtību aizstāt jau nevar, var ēst veselīgi vai nē. Čipsus nevajadzētu ēst nekādus un sulu vietā ūdeni, sezonas augļus un ogas svaigus saprātīgos daudzumos.
Vistu var aizstāt ar tītaru, skābo krējumu ar Baltais turku jogurtu, saldo krējumu vienkārši ņemt mazāk treknu - mērcēm pilnīgi pietiek ar 10%. Rīsu vietā ņemt griķus vai to pašu kvinoju. Bet kopumā jāaudzina sevi ēst dārzeņi visādos veidos, ne tikai salātos (kaut tagad ir tieši salātu sezona), zaļumus - tie ēdienam piedod garšu. Var pirkt gatavus pesto. Salātiem likt klāt riekstus, sēklas, dīgstus. Pārliet ar labu balsamico, labu eļļu.
Tagad ir kabaču un cukīni sezona. Pildīts kabacis ar malto gaļu (vai ko citu) un sieru, cukīni ar garnelēm.
Man nereāli garšo dārzeņu sautējums - cukīni, baklažāns, saldais pipars, sarkanais sīpols, tomāts, ķiploks, pētersīlis. Ja būtu izvēle ēst frī kartupeļus vai šo, es nedomājot izvēlētos sautējumu.
Recepšu ir jūra.