MelnāVārna @ 20.05.2022 08:20
Jā, bet Kambala to nekā nevarēja ietekmēt, jo beidzot ir jauns pētījums, kurā apstiprinājies, ka tas ir kaut kas smadzenēs. Bērns jau piedzimst ar tādu likteni, tagad mēģinās to novērst. Tā teikt mierinājums vecākiem, kuriem tas ir gadījies, ka tā nav viņu vaina.
Good girl @ 20.05.2022 11:07Viņi taču neko neteiks, jo bērnam it kā nekas slikts nav noticis. Viņu visur ņem līdzi, neatstāj vienu, ēst kko dot, hoķ to pašu pudeli.. nu it kā visu nodrošina tikai ļoti primitīvi un bezatbildīgi.. tā vismaz es domāju kā viņi uz to skatās..
Anne Shirley @ 20.05.2022 12:48
Tā varētu būt. Un arī sarežģīti kivicu gadījumā, jo visi socdienesti, bāriņtiesas utt sadalīti pa rajoniem. Nav tā, ka būtu kkads "headquarters", kas visam seko līdzi. Parasti bērnus no dzērāju ģimenēm izņem, jo viņi atrodas uz ielas reibumā ar berniem, vai arī kaimiņi izsauc policiju. Šādā gadījumā bērni tiek nogādāti krīzes centrā. Ja policijai vai sociem atbraucot nenotiek nekas tāds ārkārtējs (vecāki pālī, māja kā miskaste, bērns badā, fiziska vardarbība utt) tad bērnu no ģimenes ārā neviens neņems, tikai pirkstu pakratīs. Bērni tiek entās reizes no ģimenēm izņemti un atkal atgriezti, jo vecākiem tiek dota iespēja "laboties". Lai arī tas mums šķiet drausmīgi, tā latiņa ir ļoti zema. Bet ir cilveki, kuriem nav pašsaprotamas elementāras lietas, kaut vai par bērnu barošanu. Nu tas tā.
Bet vienu gan es nesaprotu, piena maisījums ir dārgs. Nafig viņi to pērk? Daudz lētāk un veselīgāk būtu bērnam vnk dot normālu pārtiku. ?
Tā varētu būt. Un arī sarežģīti kivicu gadījumā, jo visi socdienesti, bāriņtiesas utt sadalīti pa rajoniem. Nav tā, ka būtu kkads "headquarters", kas visam seko līdzi. Parasti bērnus no dzērāju ģimenēm izņem, jo viņi atrodas uz ielas reibumā ar berniem, vai arī kaimiņi izsauc policiju. Šādā gadījumā bērni tiek nogādāti krīzes centrā. Ja policijai vai sociem atbraucot nenotiek nekas tāds ārkārtējs (vecāki pālī, māja kā miskaste, bērns badā, fiziska vardarbība utt) tad bērnu no ģimenes ārā neviens neņems, tikai pirkstu pakratīs. Bērni tiek entās reizes no ģimenēm izņemti un atkal atgriezti, jo vecākiem tiek dota iespēja "laboties". Lai arī tas mums šķiet drausmīgi, tā latiņa ir ļoti zema. Bet ir cilveki, kuriem nav pašsaprotamas elementāras lietas, kaut vai par bērnu barošanu. Nu tas tā.
Bet vienu gan es nesaprotu, piena maisījums ir dārgs. Nafig viņi to pērk? Daudz lētāk un veselīgāk būtu bērnam vnk dot normālu pārtiku. ?
Ziema @ 20.05.2022 13:15Es vispār atcerējos to ka Ļenka ļoti sen teica ,tas bija ap to laiku ,kad Mia bija dzimusi, viņa teica , kad bērnam iznāk pirmie zobi tad ir jādod desa un nav jāed nekāds piens vai tml. To viņa minēja laikam tur kur atbild uz jautajumiem IG
Ko tad viņa nedod desu un visu ko citu mazajam?
MikaR @ 20.05.2022 13:56
Vai ne.. tapat ka NLietes mokas ar tiem saviem pulveriem, laika ziņā uzjaukt ir tas pats, kas uzcept olu?
MikaR @ 20.05.2022 13:56
Vai ne.. tapat ka NLietes mokas ar tiem saviem pulveriem, laika ziņā uzjaukt ir tas pats, kas uzcept olu?
vivii @ 20.05.2022 14:27
Es gan nekad neesmu uzņēmusi laiku, bet uzvārīt auzu pārslu putru, man prasa max 5min! Tad kāda velna pēc man būtu jāēd auzu putra no paciņas, pie tam gatavota mikrenē? :D
Es saprotu, ka tādu pārtiku var izmantot pārgājienos, ja galīgi nav variantu utt. Kaut gan mana ģimene ir vienmēr iztikusi bez paciņēdiena un bez “neveselīgajām” maizēm, kad dodamies pārgājienos, kempingot utt.
Tas pats ar smūtijiem, uztaisi smūtiju un dodies savās gaitās.
Un vispār, ja dziļāk tā aizdomājas, NL galvenā doma ir tāda, ka tie paciņēdieni noder tad, kad nav laika un tu esi steigā utt. Bet redzot NLiešu dzīves veidu, es secinu to, ka viņas ir tā noskrējušās sava NLa dēļ, ka nekam nav laika un grib vai negrib jārij pacinēdiens, jo nav pat laika ieplānot savas maltītes. Viņas mākslīgi sēj cilvēkos pārliecību, ka ir jādzīvo “vāveres ritenī”, lai būtu vajadzība rīt savus kokteiļus un putras…
Vēl var sausas pārslas apliet ar aukstu pienu vai jogurtu, atstāt uz kādu laiku, lai stāv, aizmirst, un tad vēlāk, kad sagribas našķi, putra jau gatava :)Dzidra Zupa @ 20.05.2022 14:34
Es auzu putru nekad nevāru. Ieberu bļodā, uzleju karstu ūdeni un gatavs. ? Es kaut kad pētīju sastāvus NL auzu putrai un parastām auzu pārslām. Parastajās auzu pārslās bija vairāk vitamīnu un uzturvielu nekā NL auzu putrā. Nu cik parastās auzu pārslas maksā, pāri pa eiro, man tā paciņa pietiek uz visu nedēļu. NL putra izmaksā 2.70 viena porcija, kas nedēļā sanāk 19 eiro par auzu putru. ???? Nu i nafig.