Susurrrrrs @ 13.11.2021 22:05https://failiem.lv/f/pwvabsp2r
Re kur kiviča advokāts Ruslans, kurš Madaru terorizēja, FB krāpnieku grupā ielikts dižais advokāts, nozadzis auto.
C00L Dzipsy @ 13.11.2021 18:54
Aizliegts, protams, ka nav, gribi raksti kaut vai vārda visus burtus ar lielajiem burtiem.
Runa ir par to, ka Liene vienmēr uzsver latviešu valodas pareizrakstību, citus izsmej, ja kāds raksta ar kļūdām. Kaut gan pati nepareizi izmanto vietniekvārdus. Un tās Lienes ievietotās, it kā fanu vēstules, ir identiskas ar Lienes pareizrakstības kļūdām.
Man netraucē, ja kāds izmanto vietniekvārdus un raksta ar lielajiem burtiem vietās kur tas nav jādara, bet, ja kāds to sāk pamatot ar latviešu valodas pareizrakstību, ka skolā tā esot mācīts, nu tad zeme atveries, ejiet atpakaļ un skolu.
Maza piebilde, ja tomēr vēlamies saglabāt latviešu valodu un tās pareizrakstību, tad tomēr būtu jāprotas rakstīt vārdus pēc piederības, neaizmirsīsim, ka no mums mācās bērni un tālāk jau bērnu bērni. Mazliet tomēr zūd jēga tiem vietniekvārdiem ar lielajiem burtiem, ja visur viņus bāžam un rakstam ar lielajiem burtiem.
AlienGirl @ 13.11.2021 23:38
Lūdzu norādi kas tā par mācību vielu, kur Tu un Jūs(uzrunājot vienu personu), raksta ar mazo burtu? Es noteikti nerakstu visu pareizi latviešu valodā, bet vairāk acīs griež vārdu salikums "runa iet".
Protams, pilnīgi piekrītu, ka Liene neraksta tik pareizi, cik ļoti to uzsver.
C00L Dzipsy @ 13.11.2021 23:51
Es, personīgi, nelietoju vārdu salikumu "runa iet". Runa nevar iet, runa var tikai būt.
Mācību viela?! Khm.. Latviešu valodas pareizrakstība. ?
Vai tiešām cilvēki ir tik neaptēsti un neprot pat izmantot google, ja skolā skolotāja teiktais nav ņemts vērā?
Un kā tieši man skolotāja to varēja iemācīt, ja tajā laikā nekādu soc.tīklu vispār nebija😀
Lovisa @ 14.11.2021 00:27Pirmo reizi dzirdu, ka uzrunājot cilvēku, "Tu" jāraksta ar mazo burtu! Es gan skolā gāju diezgan sen, bet man mācīja, ka "Tu" jāraksta ar lielo burtu. Un tā arī vienmēr daru. Es to uztveru kā cieņas izpausmi. Un arī citi pazīstami un nepazīstami cilvēki pārsvarā raksta ar lielo burtu. Ar mazo parasti raksta tādi, kas vispār par pareizrakstību īsti neko nezina vai vienkārši ne visai inteliģenti cilvēki.
LaLo @ 14.11.2021 00:38Tak ar Gipsy nav jēgas dirsties, neesat sapratušas? Viņai visur sava taisība būs.
Tā jau sakarīga lietotāja šķiet, bet tie momenti brīžiem tādi creepy ārā nāk.?
C00L Dzipsy @ 14.11.2021 00:47Izgriezums no latviešu valodas grāmatas:
"Personu vietniekvārdu tu, jūs (ja to attiecina uz vienu personu), piederības vietniekvārdus tavs, jūsu vēstulēs un iesniegumos raksta ar lielo sākumburtu. Tu, Jūs, Tavs — visos locījumos vēstulēs un iesniegumos raksta ar lielo burtu, lai pagodinātu adresātu."
Lielo sākumburtu nevajag lietot:
- daudzskaitlī;
- reklāmās ar plašu auditoriju;
- plašam lietotāju lokam domātos paziņojumos;
- lietošanas pamācībās;
- atstāstot sarunas;
- intervijās un drukātos dialogos;
- komentāros.
Pirmo reizi dzirdu, ka uzrunājot cilvēku, "Tu" jāraksta ar mazo burtu! Es gan skolā gāju diezgan sen, bet man mācīja, ka "Tu" jāraksta ar lielo burtu. Un tā arī vienmēr daru.