C00L Dzipsy @ 13.11.2021 11:02Lieni nodod tie viņas Tevi, Jums, utt. Neviena no viņas piecām fanītēm nekad nav tā rakstījusi!
Scandinavian @ 13.11.2021 12:22Es arī šeit un vispār rakstu Tu, Tev.. tas tā kā pieklājīgi. Varbūt es esmu Liene?
C00L Dzipsy @ 13.11.2021 17:25Ļenka! Nu tas nav Risotto! ??♀️
jenna @ 13.11.2021 17:18
Es neesmu grammar nazi un bieži pieļauju kļūdas, bet arī tā vienmēr rakstu, jo tā reiz man skolā mācīja. Un tā ir pareizi. ?
C00L Dzipsy @ 13.11.2021 17:36
Ja tev skolā mācīja vietniekvārdus "tu, jūs, utt." vienmēr rakstīt ar lielo burtu, tad tavā skolā skolotājai būtu pašai jāatkārto latviešu valodas pareizrakstība.
Vietniekvārdus "tu, jūs, utt." ar lielo burtu raksta tikai vēstulēs, iesniegumos, apsveikumos/ielūgumos.
Forumos, sms, messenger un citos sociālajos tīklos lielie burti nav jāizmanto. Tā ir parasta ikdienas saziņa. It sevišķi, ja vietniekvārds tiek attiecināts uz vairākām personām.
Ieteiktu atkārtot latviešu valodas pareizrakstību.
Ja tev skolā mācīja vietniekvārdus "tu, jūs, utt." vienmēr rakstīt ar lielo burtu, tad tavā skolā skolotājai būtu pašai jāatkārto latviešu valodas pareizrakstība.
Vietniekvārdus "tu, jūs, utt." ar lielo burtu raksta tikai vēstulēs, iesniegumos, apsveikumos/ielūgumos.
Forumos, sms, messenger un citos sociālajos tīklos lielie burti nav jāizmanto. Tā ir parasta ikdienas saziņa. It sevišķi, ja vietniekvārds tiek attiecināts uz vairākām personām.
jamaika @ 13.11.2021 18:15
Un tas nozīmē, ka forumos, sms, messenger ir aizliegts rakstit tos vārdus ar lielo burtu? ?
Daudziem tas ir “iegājies” , ļoooooti daudziem un tas nav nekas slikts. Ja attiecināms uz vairākām personām “JŪS” ,tad tas cits stāsts.
jamaika @ 13.11.2021 18:15
Un tas nozīmē, ka forumos, sms, messenger ir aizliegts rakstit tos vārdus ar lielo burtu? ?
Daudziem tas ir “iegājies” , ļoooooti daudziem un tas nav nekas slikts. Ja attiecināms uz vairākām personām “JŪS” ,tad tas cits stāsts.
reina @ 13.11.2021 18:42Labu tēmu pacēlāt, es par šo reizēm esmu aizdomājusies. Piekrītu COOL Dzipsi, "Tu" un "Jūs" piedien oficiālām uzrunām. Soc vidē - nu maksimums nepazīstamām personām tā rakstīt.
Kad man to kāds vienaudzis, paziņa raksta soc vidē, liekas āaarkārtīgi dīvaini. Vienmēr ir gribējies par to uzjautāt, jo nesapratu, kāpēc mani par kaut kādu bargo kundzi uzskata, ka tik formāli jāraksta? Bet interesanti bija izlasīt, kāds jums apsvērums tam apakšā ?
Karlsone @ 13.11.2021 20:43Ja jau Liene ir tāds latviešu valodas guru, pareizi būtu rakstīt Risotto ar vistu saldskābajā (nevis saldskābā) mērcē. Un jā, tas nav risotto.
Man arī reizēm šķiet, ka viņa tās atbalstītāju pozitīvās vēstules raksta pati, vai vismaz kādu daļu no tām. Un vispār kas tā par modi, pārpublicēt katru cukuraino vēstuli ? Kaut kādi kompleksi. Domāju, daudzas influenceres saņem ik pa laikam atzinīgus vārdus, bet neesmu redzējusi, ka katru tik izsmisīgi pārpublicē, ja vien nav kāds Q&A. Liene par visām varītēm cenšas visiem ieskalot, cik viņa ir kolosāla, arī savus pašlavinošos poustus drukājot. Tā dara tikai kompleksaini cilvēki. Sevi tā visu laiku lielīt un celt saulītē ir dumji. Pašpietiekamas un ar sevi apmierinātas sievietes zina, ka viņas ir kolosālas, līdz ar to viņām nav vajadzība un nepieciešamiba katru dienu par to izmisīgi bļaustīties, cerībā, kā citi arī tam noticēs.
Ķipa neko jēdzīgu par tēmu nevar pateikt, tad “vispār ‘tu’ rakstīt svešam cilvēkam ir nepieklājīgi” vai “‘Ķipa’ nav tāda vārda latviešu valodā. Cienīsim savu valodu”.
jenna @ 13.11.2021 22:00
Es teicu, ka vienmēr jāraksta ar lielo burtu, arī attiecinot uz vairākiem cilvēkiem?
Džipsī, vai patiešām personīgi atbildot konkrētam cilvēkam digitālajā vidē - gan foruma komentāros, gan privātās vēstulēs, vietniekvārdu pareizi rakstīt ar mazo burtu?
Tiešām nezināju, ka tagad skolās tā māca, jo manos laikos skaitījās pareizi arī neformālā saziņā uzrunājot konkrētu personu rakstīt “Tu” nevis “tu”. ??♀️
Un es nemeklēju kašķi, mierīgi varam iztikt bez apvainojumiem vai uzbrūkošām frāzēm.