LaikamGarlaicigi @ 29.10.2021 23:35Pati nesen uzzināju no dzīvesbiedra (neLV), ka jebkuru veikala lasi jēlu nevar ēst. Tārpi, parazīti, pesticīdi, u.t.t. Tikai Sashimi-grade vai citādi "speciāli paredzētu ēšanai jēlu" varot.
Cerams pārizglītotajai Lienei tas bija zināms.
LaikamGarlaicigi @ 29.10.2021 23:35Pati nesen uzzināju no dzīvesbiedra (neLV), ka jebkuru veikala lasi jēlu nevar ēst. Tārpi, parazīti, pesticīdi, u.t.t. Tikai Sashimi-grade vai citādi "speciāli paredzētu ēšanai jēlu" varot.
Cerams pārizglītotajai Lienei tas bija zināms.
Viss ok @ 29.10.2021 23:59
Vispār, paldies par apgaismību ? nē, nu to, ka tas lasis nav labs, to es zināju - barots ar mēsliem, bet to ka viņiem kaut kādi prazīti vai kas tur, to nē.
C00L Dzipsy @ 30.10.2021 00:03
Parazītu dēļ, svaigu lasi parasti ginekologi neiesaka grūtniecēm lietot uzturā.
McSara @ 30.10.2021 00:09
Tāpēc neiesaka? Es zināju par tam svaigām zivīm, bet nezināju, ka dēļ tiem parazītiem! Šodien discovery diena ⭐?
Paldies jums visām par tādām sarunām, ik pa laikam kaut ko jaunu atklāju!
McSara @ 30.10.2021 00:09
Tāpēc neiesaka? Es zināju par tam svaigām zivīm, bet nezināju, ka dēļ tiem parazītiem! Šodien discovery diena ⭐?
Paldies jums visām par tādām sarunām, ik pa laikam kaut ko jaunu atklāju!
Viedokleniece @ 30.10.2021 00:15
Same. Ginekologs grūtniecības laikā neteica kāpēc, es arī nejautāju. Ja nevar, tad nevar ?
Viedokleniece @ 30.10.2021 00:15
Same. Ginekologs grūtniecības laikā neteica kāpēc, es arī nejautāju. Ja nevar, tad nevar ?
C00L Dzipsy @ 30.10.2021 00:20
Tas ir tāpat kā ar svaigas gaļas ēšanu. Ir jābūt 100% pārliecinātam no kuriem nāk gaļa, jābūt svaigai, pārbaudītai.
Visi tie Norvēģijas laši ir fabrikas masu ražojums. Nekas labs tur nav. Ja cepjot var iznīdēt tos tārpus, utt., tad ēdot tādu svaigu, var iedzīvoties veselības problēmās. Tādus lašus vajag obligāti termiski apstrādāt.
C00L Dzipsy @ 29.10.2021 20:43
Es nepērku lasi ne veikalā, ne tirgū, arī kafejnīcās neēdu ēdienus ar lasi, kopš iepazinos ar visiem šiem pētījumiem un informāciju par toksīniem fermās audzētajos lašos. Man rūp ko es ēdu.
Man ir paveicies ar draugiem makšķerniekiem, kuri no Salacas upes atved svaigi makšķerētu lasi, audzis brīvā dabā. Garša, bāc! Fantastiska! Ļoti reti gan sanāk, jo ir ierobežota makšķerēšana, bet tas ir tā vērts.
Laši, kurus audzē fermās, ļoti slimo, blusas, slimības un kas tik viņiem tur nemetas, tad lai saglābtu savu biznesu, viņi tiek apstrādāti ar ķīmijām, pesticīdiem un ko tik vēl ne, paši darbinieki velk spectērpus. Brr.. Pretīgi! Un cilvēki tādus ēd!
Filomena @ 30.10.2021 01:32
Krasa jau nu gan latvija zvejotam lasim ir loti gaisa un ne tik oranza ka Norvēģijā audzētam.
C00L Dzipsy @ 30.10.2021 01:33
Vai tad krāsa nosaka kvalitāti? Tavuprāt, jo sārtāks lasis, jo viņš labāks? ????
Filomena @ 30.10.2021 01:36
Tu ieliiki tadas bildes, savvalas bija dauudz tumsaks
C00L Dzipsy @ 30.10.2021 01:33
Vai tad krāsa nosaka kvalitāti? Tavuprāt, jo sārtāks lasis, jo viņš labāks? ????
Filomena @ 30.10.2021 01:42Varbut pati iemacies atskirt. Ja gribi ko salidzinat tad ieliec realas bildes no Lv lasi un Norvēģijas