noidea @ 29.05.2023 20:52
Cik Miai ir gadu? Vińa taču nevar pat pus teikumu salikt kopā.. Tad es iedomājos, cik loti ar vińu vispār nenodarbojas, jo man škiet, pat daudz nemācot speciāli, tajā vecumā būtu jāvar jau kaut cik domu salikt kopā?
Es dienā iesāku, bet tad izdzēsu savu komentāru par šo... Jo nu jā, bērniņi ir dažādi, bet te ir totālas vecāku-plenču bezdarbības rezultāts.
Man arī puika bija nedaudz vēl-runātājs, bet es šodien speciāli paskatījos tā vecuma video. Nu ne salīdzināt. Jau dzejolīti pats noskaitīja, gan dziesmu saprotami nodziedāt mācēja, un ikdienā arī noteikti jau ~3-5 vārdus kopā lika teikumos.
Bet vecākam arī jācenšas veicināt tā valoda - gan ar pirkstiņu darbošanos (bet nu jā, tās aktivitātes visbiežāk ir ķēpīgas un pēc tam jāvāc), gan elementāri cietā pārtika, gan runāt daudz ar bērnu pašam bagātā valodā, lasīt grāmatiņas utt. Reizēm pat jāpatēlo, ka nesaprot, ko bērns grib - tikai ar žestiem parādot vai vienu vārdu pasakot. Lai "piespiestu" viņu vairāk izteikties. Ar to nedomājot - ignorēt, bet mudinot ar jautājumiem izteikties plašāk.
Tie alkāni 0 no tā visa dara, tad nu arī rezultāts. Bēdīgi par Miu. Jācer, ka viņa pati būs cīnītāja, jo "vecāki" viņā neieliek neko, absolūti neko.