Iejaukšanās kur nevajag.

Reitings 300
Reģ: 26.04.2021
Ko Jūs darītu situācijā, kur topošā vīramāte iejauktos kāzu plānošanā. Respektīvi, viņa atļāva mums rīkot kāzas viņas lielajā mājā, kur teica,ka droši varam darīties. Sākumā runājām, ka būsim tikai tuvākie cilvēki, jo nevēlamies aicināt draugus, pēc tam viņa atļāva manam puisim aicināt viņa draugus, bet par maniem jau nekas netika minēts. Pēc tam,kad viņš pasaka viesu sarakstu,tad tiek jautāts- Kāpēc aicināji to un to, tas tak nav tik tuvs un vēl visādi komentāri. Deļ šī ka puiša vecāki sākumā atļauj un pēc tam kaut ko pukst par to,ka vispār majā cilvēki būs, man un manam puisim jau slikti metas un visa kāzu iedvesma ir vējā jau palēnām. Viņa arī nevēlējās lai mēs ar vedējiem vakarā braucam prom uz noīrēto viesnīcu mums četriem tikai tāpēc lai viņa nepaliktu viena ar maniem radiem.. Ko jūs darītu vienkārši šajā situācijā.
15.07.2021 11:44 |

Reitings 300
Piekūns @ 15.07.2021 16:35

Izrunātos ar vīreni, ka nevar šādi ākstīties.
Te var mājā svinēt kā grib, te nevar. Te izdomā bez čomiem, tad izdomā, ka tomēr ar. Tad uzsauc viesnīcu, tad negrib lai tur braucat.
Jā, tā ir viņas māja, bet te jau iet runa par cieņu arī no viņas puses. Es personīgi jau no sākta gala atteiktos rīkot tāda veida ļembastu savā mājā. Tad vismaz citi ar to rēķinās un var droši plānot alternatīvas.
Jā šo viesnīcu viņa mums pārcēla nākamajā dienā, un vedeji par to nebija laimīgi jo viņiem pēc tam uz darbu jāiet. Es atkal visu pārcēlu atpakaļ, lai paliek kā bija sākumā. Kad viņa uzzinās, ka mēs pārcēlām visu atpakaļ, atkal pukstēs. Tad varēja mums šo dāvanu arī nedāvināt🤷‍♀️
15.07.2021 16:47 |

Patīk
Reitings 1410
Reģ: 10.05.2021
Tā vietā lai te pukstētu ka vīrene neļauj (nepārproti, es neaizstāvu viņu, tas nav normāli), tu sen varēji meklēt alternatīvas. Priekš kam tev pakausī elpojošu vīramāti savā kāzu dienā?
15.07.2021 16:55 |

Reitings 300
Tas ir stulbums, tagad atrast citu vietu, jāpārtaisa ielūgums, manas ģimenes apmešanās vieta, daži rezervēja netālu viesu namā numuru jau, un mēs esam tur kā laukos vienkārši, ko citu bez vīra klātbūtnes es tik mazā laikā vēl atradīšu?! Ja jau no sākta gala būtu viss zināms, ka tur nē, tad būtu domātas citas alternatīvas.
15.07.2021 17:00 |

Patīk
Reitings 1410
Lexxie @ 15.07.2021 17:00
Tas ir stulbums, tagad atrast citu vietu, jāpārtaisa ielūgums, manas ģimenes apmešanās vieta, daži rezervēja netālu viesu namā numuru jau, un mēs esam tur kā laukos vienkārši, ko citu bez vīra klātbūtnes es tik mazā laikā vēl atradīšu?! Ja jau no sākta gala būtu viss zināms, ka tur nē, tad būtu domātas citas alternatīvas.

Kad jums ir kāzas?
15.07.2021 17:01 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Tā kā tā ir jūsu diena un jūs šeit esat galvenie, tad es laikam pirmajā variantā, uzmestu pukstēšanai un tāpat brauktu uz viesnīcu. Ganjau viņai gabals nenokritīs no trauku mazgāšanas, un pati jau tomēr apņēmās savā mājā visus aicināt. Nākotnē izrunāsiet, ilgi jau nedusmosies.
Otrs variants - pameklētu kādu mazu viesu namu apkārtnē, lai arī populārs datums, mazās viesu mājas var arī nebūt norezervētas.
Kaut kā tā. Tā diena notiek tikai vienreiz, darat visu kā jums patīk, un lai pārējie piecieš.
Noteikti tas izklausās diezgan nejauki, es saprotu, ikdienā pati ļoti rēķinos ar apkārtējiem un uzskatu, ka ir jādzīvo tā, lai apkārējiem viss ir labi, bet ne kāzās. Kāzas ir jaunā pāra pasākums, nevis mammas, nevis omas, nevis vedēju utt. Šoreiz lai pārējie piecieš neērtības.
15.07.2021 22:40 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Es mazliet nesapratu - jūs pēc svinībām vakarā dosieties uz viesnīcu tā kā gulēt vai tur jums paredzētas vēl kādas aktivitātes? Un Tavi radi paliek pa nakti vīramātes mājās? Vai viņi ir savstarpēji pazīstami?
Nu es jau domāju, ka būtu labāk Taviem radiem sameklēt citas naktsmājas. Būtu ērtāk un patīkamāk gan Taviem, gan vīra radiem. Ar to arī problēma visticamāk tiktu atrisināta. Man, piemēram, negribētos nakšņot pie cilvēkiem, pie kuriem es neesmu vēlama. Padomā arī par šo aspektu.
15.07.2021 23:12 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Piekrītu pēdējam komentāram 👌 Arī labs variants, ja tāda ir situācija
15.07.2021 23:24 |

Reitings 157
Reģ: 27.11.2019
Galvenais rīkoties tā, lai pēc gadiem sava izvēle nav jānožēlo. Kāzas nudien ir tas pasākums, ko atcerās visu mūžu un tiešām nebūtu forši gremdēties pašpārmetumu pilnās atmiņās par to, kā vīrene visu sabojāja ar savu attieksmi. Ja jau vēl ir diskusijas par viesiem, tad saprotu, ka ielūgumi vēl nav izsniegti? Tad jau pārdrukāšana būtu štrunts. Galvenais tagad sameklēt kādu vietu, kur jūs justos ērti svinot. Varbūt, ja nav plānots pasākums pa nakti (cik sapratu no teksta) pietiek ar kādu banketu zāli un viesu namu nemaz nevajag.
16.07.2021 03:35 |

Reitings 157
Un piekrītu ieteikumam par to, ka jāizrunā šis ar saviem radiem un jāatrod viņiem naktsmājas citur.
16.07.2021 03:36 |

Reitings 157
Bet kopumā izklausās, ka bijāt izplānojuši izbraukt ar ļoti mazbudžeta kāzām, varbūt vērts pārdomāt ballīti atcelt un kāzu ceremoniju pavadīt tikai ar vedējiem un vecākiem.. pēc tam paši dodieties uz viesnīcu un visiem miers. Varbūt balli noorganizēsiet pēc gada, kad būs vēl stabilāka covid situācija, mazulis piedzimis un sakrāta nauda ballītes vietai, kur paši varat darīties kā vēlaties. Ģimenes draugi tā darīja - gaidot mazuli sareģistrējās un pēc gada uzrīkoja kāzu ballīti muižā ar simbolisku zvērestu nodošanas ceremoniju, kleitu un visu kā pienākas. Bija ļoti skaisti un neviens nebija apvainojies.
16.07.2021 03:40 |

Reitings 300
Lovisa @ 15.07.2021 23:12
Es mazliet nesapratu - jūs pēc svinībām vakarā dosieties uz viesnīcu tā kā gulēt vai tur jums paredzētas vēl kādas aktivitātes? Un Tavi radi paliek pa nakti vīramātes mājās? Vai viņi ir savstarpēji pazīstami?
Nu es jau domāju, ka būtu labāk Taviem radiem sameklēt citas naktsmājas. Būtu ērtāk un patīkamāk gan Taviem, gan vīra radiem. Ar to arī problēma visticamāk tiktu atrisināta. Man, piemēram, negribētos nakšņot pie cilvēkiem, pie kuriem es neesmu vēlama. Padomā arī par šo aspektu.
Mans puisis pajautāja par to savai mātei, vai mani radi drīkst palikt, viņa atļāva un pēc tam kad uzzināja, ka mēs paliksim tieši kāzu naktī viņas noīrētajā viesnīcā, uzreiz pārcēla tam datumu uz nākamo dienu, bet tad netiek mūsu vedēji.. Es atkal visu atcēlu atpakaļ. Nav problēmu pieteikt maniem radiem palikt citā vietā, bet pēc tam sākās problēma kad viņa atļāva viņa draugiem nākt un sāka teikt ka par daudz cilvēku, un kāpēc tiek aicināts tāds un tāds konkrētais cilvēks, jo viņš taču nav tik tuvs..
16.07.2021 12:12 |

Reitings 300
Astoria @ 16.07.2021 03:40
Bet kopumā izklausās, ka bijāt izplānojuši izbraukt ar ļoti mazbudžeta kāzām, varbūt vērts pārdomāt ballīti atcelt un kāzu ceremoniju pavadīt tikai ar vedējiem un vecākiem.. pēc tam paši dodieties uz viesnīcu un visiem miers. Varbūt balli noorganizēsiet pēc gada, kad būs vēl stabilāka covid situācija, mazulis piedzimis un sakrāta nauda ballītes vietai, kur paši varat darīties kā vēlaties. Ģimenes draugi tā darīja - gaidot mazuli sareģistrējās un pēc gada uzrīkoja kāzu ballīti muižā ar simbolisku zvērestu nodošanas ceremoniju, kleitu un visu kā pienākas. Bija ļoti skaisti un neviens nebija apvainojies.
Puisis jautāja par savu māju un svinēšanu tur jo tā māja ir kā villa, liela, liels pagalms. Uz tāda aspekta. Tika apstiprināta viņa ideja. Sākumā vispār gāja runa par viņa ģimeni un manējo, beigās tagad māte atļāva viņam draugus saukt, un tad sāka pukstēt. Es arī labprāt svinētu tikai kopā ar vedējiem, Bet diemžēl ielūgumi ir izsūtīti. Nezinu vispār ko lai dara. Vairs nav motivācijas ko organizēt, jo Es zinu kas sāksies, kad tiksimies visi aci pret aci.
16.07.2021 12:17 |

Patīk
Reitings 1410
Lexxie @ 16.07.2021 12:17
Puisis jautāja par savu māju un svinēšanu tur jo tā māja ir kā villa, liela, liels pagalms. Uz tāda aspekta. Tika apstiprināta viņa ideja. Sākumā vispār gāja runa par viņa ģimeni un manējo, beigās tagad māte atļāva viņam draugus saukt, un tad sāka pukstēt. Es arī labprāt svinētu tikai kopā ar vedējiem, Bet diemžēl ielūgumi ir izsūtīti. Nezinu vispār ko lai dara. Vairs nav motivācijas ko organizēt, jo Es zinu kas sāksies, kad tiksimies visi aci pret aci.

Es tavā vietā atceltu kāzas pavisam.
Un rīkotu nākamgad vai kādu citu gadu.
16.07.2021 13:51 |

Patīk
Reitings 1410
Turklāt kur, kā un ar cik viesiem pati vēlies.
16.07.2021 13:51 |

Reitings 232
Reģ: 22.01.2020
Kāda jēga vispār precēties? Nesaprotu šito
16.07.2021 13:59 |

Reitings 2062
Reģ: 26.06.2019
Plkst 23:00 daudzi cilvēki jau noguruši un iet gulēt. Tieši šajā laikā mēs arī dosimies prom.

Nu, nu... Kāzās šādi notiek ļoti reti. Ap 23 daļai sākas otrais vilnis, kad gribas svinēt visu nakti. Tas, ka jūs dodaties prom, neatceļ ballīti pārējiem. No tāda viedokļa ļoti labi saprotu vīra māti - viņa var piedāvāt guļvietas, bet ne jau ballīti līdz rīta gaismai. Tās ir divas atšķirīgas lietas.
16.07.2021 15:22 |

Reitings 180
Reģ: 03.09.2020
Vīra mātes mājā - vīra mātes noteikumi! Viss normāli, tā tam jābūt! Es arī nebūtu diez ko priecīga, ja pēkšņi noruna tiek mainīta un pašu tuvāko vietā nu jau ierodās vesels bataljons.
16.07.2021 19:12 |

Reitings 300
Amber @ 16.07.2021 19:12
Vīra mātes mājā - vīra mātes noteikumi! Viss normāli, tā tam jābūt! Es arī nebūtu diez ko priecīga, ja pēkšņi noruna tiek mainīta un pašu tuvāko vietā nu jau ierodās vesels bataljons.
Lasi kārtīgāk! VIŅA PATI to ierosināja un atļāva darīt. Mēs to neirosinājām vispār!
16.07.2021 20:15 |

Reitings 180
Reģ: 03.09.2020
Lexxie @ 16.07.2021 20:15
Lasi kārtīgāk! VIŅA PATI to ierosināja un atļāva darīt. Mēs to neirosinājām vispār!

Lasīt es vēl pagaidām protu, paldies…
Nekur Tevis teiktajā nav pieminēts, ka vīra māte kaut ko būtu pati ierosinājusi, vairākas reizes viss kaut ko gan ir atļāvusi un tas man liek domāt, ka ir bijis kāds, kas to atļauju ir prasījis…
Bet kāzas, protams, ir neaizmirstams dzīves notikums un jaunajam pārim ir jārīko sava diena tieši tā kā viņi paši vēlās, nevis kā citi uzskata, ka vajadzētu. Mūsu ar vīra kāzu rīkošanā arī netrūka visādi čē pē, bet viss beigās izdevās ļoti skaisti. Lai jums arī viss viss izdodās un jau iepriekš apsveicu!
16.07.2021 20:42 |

Reitings 583
Reģ: 04.03.2015
Es, ar savu raksturu, pasūtītu visus d**** un rīkotu kāzas citur. Man nebūtu pieņemami, ka man manā īpašajā dienā kādam jāskaidrojas un jāpakārtojas, neesmu tak mazais bērns (nezinu gan cik Tev gadi), bet, ja viņai problēmas, tad, lai dzīvo tālāk. Tāpat, ja Jums kāzas ir ar nakšņošanu - kāda velna pēc Jums jābrauc uz viesnīcu un jāatstāj radi/viesi vieni?! Tā mīļā sirds gan neviens nedarās, ok, ja pasākums bez nakšņošanas un visi 23 pa mājām, labi, bet, ja nē, Jums jābūt tuvumā - Jūs esat tie cilvēki, kuru dēļ šie ļautiņi vispār tur atradīsies.
16.07.2021 20:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits