Magnolija @ 07.07.2021 18:52Pastāstīsi, kādas prasības Itālijā? Arī drīz braukšu turp. It kā jau lasīju, bet mazums ko nepalaiž garām.
sla @ 08.07.2021 09:55A kā tad lidojot no ne-ES valsts uz ES valsti, kad viņiem ne-ES valstī nav tādu digitālo sertifikātu? Vai der vienkārši uzrādīt negatīvu covid testu?
vivii @ 08.07.2021 13:14Varbūt kādai ir bijusi pieredze, ar ātrā testa taisīšanu?
Cik ilgā laikā viņu izgatavo? Skatījos vairākas laboratorijas, bet atradu informāciju tikai par pcr testu, ka atbilde ir 24-48h laikā.
Piemēram, citās ES valstīs, arī manā dzīvesvietā, ātrā testa rezultāts ir gatavs 15-30min laikā un pienāk uz epastu, līdz ar to - uztaisu testu un braucu uz LV, bez problēmām (24h paspēju jau iebraukt LV)
C00L Dzipsy @ 08.07.2021 13:21
Pie mums LV ātrais tests ir lidostā, gan izbraucot, gan iebraucot. Izbraucot jāierodas ļoti savlaicīgi. Es gan neesmu testu taisījusi lidostā, vienmēr veicu laboratorijā diennakti iepriekš. Kolēģis lidojot veica testu lidostā, gandrīz nokavēja reisu, baigā rinda esot bijusi. Varot arī pierakstīties uz noteiktu laiku uz testu lidostā, tā būs drošāk, ka nepaliec ārpus lidmašīnas. ?
vivii @ 08.07.2021 13:49
Jā, to lasīju, bet par cik braucu ar auto, tad saprotu, ka lidostā netikšu ja nelidoju :D
Tad sanāk, ka citur nemaz netaisa ātros testus, lai izceļotu? ?
Godīgi sakot, es jau divas dienas “studēju” info, bet gudra netieku
man arī tieši tāds pats jautājums, jo zvanot UK vēstniecībai viņi prasa testu, bet paši 100% nav pārliecināti, bet par Itāliju it kā laiž ar vakcīnu un no otras puses vajag tomēr to testu...playa @ 07.07.2021 22:41Vai kāda pēdejā laikā ir ceļojusi no LV caur UK tālāk uz ES valsti? Visu izlasīju, visu sapratu, ka tur sertifikāts neder, protams, jo nav ES un vajag testu + aizpildīt formu, vīzu nevajag utt. Sekoju arī līdzi izmaiņām noteikumos, tomēr apvaicājos, lai uzzinātu vai gadījumā realitātē kādai nav bijusi kāda aizķeršanās ar šo.
Paldies!
Lai ceļotu, jums nav vajadzīgs sertifikāts (valstu prasības joprojām paliks spēkā). Taču tam būtu jāatvieglo ceļošana, piemēram, sertifikāta turētājiem nebūs jāievēro karantīna.
Tomēr, ja kādā ES dalībvalstī rodas ārkārtēji apstākļi (piemēram, pēkšņi parādās un izplatās jauns vīrusa variants), var tikt ieviesti jauni ierobežojumi. Par tiem tiks paziņots portālā ”Re-Open EU“. Digitālais Covid sertifikāts aptver visas 27 ES dalībvalstis, Islandi, Norvēģiju un Lihtenšteinu.
C00L Dzipsy @ 08.07.2021 15:17
Lidostā tiksi tikai uzrādot derīgu lidojuma biļeti. Man jau liekas, ka nekur citur tādu ātro testu pie mums nav. Visur parastie, kur atbilde 24h laikā.
Uz Italiju no 1.julija nav nepieciehams tests,ja ir vakcinacijas sertifikats. Facebook grupa Celjo bez bedu var atrast visu info,jo tiek rubata par visam iespejamam valstim.Jonas.varksy @ 08.07.2021 15:43man arī tieši tāds pats jautājums, jo zvanot UK vēstniecībai viņi prasa testu, bet paši 100% nav pārliecināti, bet par Itāliju it kā laiž ar vakcīnu un no otras puses vajag tomēr to testu...
Runats. Es pati no Rigas izlidoju 1.julija ar vakcinacijas sertifikatu un Covid pass. Nekas vairak nav nepiecieshams.Tramonto @ 08.07.2021 20:13Uz Italiju no 1.julija nav nepieciehams tests,ja ir vakcinacijas sertifikats. Facebook grupa Celjo bez bedu var atrast visu info,jo tiek rubata par visam iespejamam valstim.
Amandaria @ 09.07.2021 13:31Lidojot uz Spāniju pilnīgi nekādas aizķeršanās. Aizpildi vēl tik vajadzīgos dokumentus attiecīgai valstij un viss, un atgriežoties Latvijā covid pass
Sultry @ 09.07.2021 14:50
Uz kurieni no Latvijas var lidot uz Spaniju ar tiešo reisu?