Vai piekrītat....

Reitings 418
Reģ: 16.03.2016
Vai piekrītat, ka rietumu kultūra degradējas un tuvojas savam sabrukumam?
04.07.2021 20:37 |

Reitings 226
Reģ: 12.10.2015
Jādomā,ka šo jautājumu uzdevusi katra paaudze. Un ir lietas, kur notiek progress, ir lietas, kur tiek krists pretējās galejībās.
Jā, kopš ASV parādījās BLM un Eiropā imigranti, dzīve ir gājusi tikai uz augšu...

Bet šādas lietas gan nebāzīsim vienā maisā. BLM ir par sistemātisko rasismu ASV. Par to kā tumšānaido amerikāņu apdzīvotie rajoni ir tiek stiprāk patrulēti. Kā viņi tiek masveidā ieslodzīti par sīkumiem, lai tad cietumā vergotu un strādātu lielajām kompānijām. Kā tumšādainie vīrieši tiek demonizēti. Kā šiem cilvēkiem ir daudz šķēršļu, lai iegūtu labu izglītību un kāptu pa karjeras kāpnēm. Kas bieži noved pie kriminālas dzīves. Kā pret viņiem izturas, ja burtiski nogalina. Ne tikai uz ielas, bet burtiski mājās guļot savā gultā. Nejauc to vienā maisā ar to, kas notiek Eiropā. Drīzāk būtu pielīdzinājusi to ar Trampa sienu pie Meksikas, tas tomēr kaut mazliet līdzinās ar Eiropu. Īpaši UK, kuri izstājās no Savienības, nevis būvēja sienu.
06.07.2021 00:18 |

Reitings 226
Latvija arī strauji iet tajā virzienā. Es dažus gadus dzīvoju ārpus Latvijas. Tagad atgriežoties uzreiz pamanīju, cik ielās daudz aziātu (indiešu utt.). Vēl pirms 5 gadiem praktiski nekad viņus neredzēju, tagad katru dienu redzu vairākus.

Izklausās pēc rasisma šeit. Pirmkārt, cilvēki drīkst ceļot. Otrkārt, dzīvot, kur grib. Ja cilvēks grib labāku dzīvi un godīgi strādā,maksā nodokļus, dod savu pienesumu, kāda šķirba rasei? Hardcore rasisms un nekas vairāk. Tas uz degradāciju vairāk parāda.
06.07.2021 00:28 |

Reitings 226
Un piebildīšu, ja, jā, masveida imigrantu uzņēmšana Eiropā bija liela kļūda. BET tik sekli uz to visu skatīties arī nevar. Ne visi brauc dzīvot uz vietējo nodokļiem. Ne visi imigranti ir noziedznieki. Nesaprotu to tieksmi visu laiku lēkāt no viena grāvja otrā. Viss nez kāpēc tikai balts vai melns.
Esmu pilnīgi par to, lai cilvēki dzīvo savu dzīvi neatkarīgi no rases, partneru izvēles, dzimuma identitātes. Katrs pelnījis būt laimīgs. Ja tu nevienu apzināti neapdraud, mani tas neuztrauc. Šī tieksme kontrolēt kā citiem jādzīvo, taisnību sakot, ir pretīga.
Bet piekrītu komentāra, ka bērnudārzā gluži par seksu bazarēt vēl nevajadzētu. Šīs ir galējības ko minēju.
06.07.2021 00:41 |

Patīk
Reitings 335
Reģ: 12.10.2018
Pasaule un sabiedrība mainās. Cik un labo vai slikto pusi, tas jāspriež katram.
Tas tā ir bijis vienmēr. Cilvēki un sabiedrība, mainās, to uzskati attieksme pret dažādām lietām.
Pirms 100 gadiem arī daudziem šķita ka daudz kas mainās un slikto pusi, kas mums šodien šķiet pilnīga norma. Un arī tad bija tādi kas sprieda ka nu būs klāt sabrukums un gals.
Ar katru nākamo paaudzi kaut kas mainās un mainīsies vienmēr. Tas kā cilvēki spēj pieņemt šīs izmaiņas parāda viņu spēju dzīvot līdzi laikam. Tas gan vairāk attiecas uz vecāka gājuma cilvēkiem, kuri nespēj saprast un pieņemt izmaiņas. Un šķiet ka viss labākais jau ir bijis un vairs nebūs. Bet tā ir pie katras paaudžu maiņas.
06.07.2021 08:53 |

Reitings 418
BLM ir par sistemātisko rasismu ASV.

Tikai tāds nepastāv. BLM melnādainie savas personīgās neveiksmes noveļ uz baltajiem, tāpat kā feministes uz vīriešiem. Kurā vietā pasaulē melnādainie ir uzbūvējuši tik veiksmīgu valsti, kā, piemēram, Lielbritānija, Norvēģija, Japāna, Dienvidkoreja, utt.? Nevienā. Tagad viņi ir sākuši graut arī rietumus.
Kā tumšādainie vīrieši tiek demonizēti.

Piemēram, Džordžs Floids? Noziedznieks, kurš ir iecelts svēto statusā, jo bija salietojies, visu laiku pretojās policijai, un tas ļoti paredzami veda pie slikta iznākuma. Tas, ka noziedznieki ir BLM simboli, jau uz ļoti daudz ko norāda gan par BLM, gan arī par vispārēju kultūras degradāciju, jo ļoti daudzi cilvēki BLM dievina.
Ja cilvēks grib labāku dzīvi un godīgi strādā,maksā nodokļus, dod savu pienesumu, kāda šķirba rasei? Hardcore rasisms un nekas vairāk.

Ja gribi redzēt hardcore rasismu un pārējās lietas, ko minēji, tad aizbrauc uz tām valstīm, no kurām šie cilvēki nāk. Aizbrauc uz Franciju, Zviedriju, Austrāliju, Lielbritāniju u.c., un pamēģini iziet cauri kādam imigrantu rajonam (lai gan dažās vietās policija Tev nemaz neļaus tur ieiet, Tavas drošības dēļ). Vai pagūglē video, kā ASV melnādainie brutāli atspārda aziātus uz ielas. Un tad padomā, kura rase ir rasistiskāka.
Šī tieksme kontrolēt kā citiem jādzīvo, taisnību sakot, ir pretīga.

Šajā tēmā runa ir par rietumu kultūru, nevis kā kādam jādzīvo Indijā. Ja indietis grib labāku dzīvi, viņam ir miljons iespēju tādu dzīvot, nebraucot uz rietumiem.
06.07.2021 09:03 |

Reitings 1731
Reģ: 19.05.2016
Šī tēma tika atvērta tikai lai 29090 varētu spļaut pasaulē savu aiz "rūpēm par kultūru" vārgi nomaskētu rasismu? Tev nav domubiedru draugu grupā ar kuriem par to parunāt?
06.07.2021 10:19 |

Reitings 418
Kurš no maniem apgalvojumiem ir nepatiess? Es tikai atbildu uz citu komentāriem, kas min rasi. Ja gribi runāt par kādu citu aspektu - piedāvā, par ko, un varu runāt par to.
06.07.2021 10:26 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Latvieši paši jau nav labāki. Nodzen luni skolā un visur citur. Tad paņem vagu uz attīstītajiem rietumiem un nodirš visu un visus pēc kārtas aiz sava paštaisnuma. Bet paši neko, lai te celtu labklājību, tā arī nav darījuši.
Bet par BLM runājot - jā, tur viennozīmīgi ir daudz sviesta. Un koncepts, ka mums jāadaptējas viņiem, ne viņiem mums man liekas visnotaļ nepareizs. Jā, vēsture bija tāda kā bija, bet būtu vēlams dzīvot tagadnē un nākotnē. Arī Latvijā aktuāla problēma, starp citu.
06.07.2021 11:04 |

Reitings 418
Latvieši paši jau nav labāki.

Es imigrāciju neatbalstu principiāli. Jā, var būt kaut kādi izņēmuma gadījumi (labs speciālists utt.), kad cilvēku ir vērts paņemt, bet kā saka - imigrantam ir jābūt virs valsts iedzīvotāja vidējā līmeņa, lai viņu būtu vērts ņemt, un viņš to valsti celtu nevis gremdētu.
Bet par BLM runājot - jā, tur viennozīmīgi ir daudz sviesta. Un koncepts, ka mums jāadaptējas viņiem, ne viņiem mums man liekas visnotaļ nepareizs.

+
06.07.2021 11:18 |

Patīk
Reitings 335
Reģ: 12.10.2018
Imigrācija, ja tā nav spontāna vai masveida, savā ziņā arī palīdz. Latvijas ekonomika spēj uzturēt tik cilvēkus cik tā spēj. Protams, no nacionālā viedokļa, ir sāpīgi ka iedzīvotāju skaits samazinās, dzimstība arī. Tas ir loģisks rezultāts attiecīgajā situācijā. Ja ekonomika pieaugs, tad situācija uzlabosies un daudzi paši būs gatavi atgriezties.
Ja tagad piemēram visi LV migranti atgrieztos, jautājums vai ekonomikai un valstij tas būtu labāk. Darba tirgus būtu pieblīvētāks, pieaugtu bezdarbs, algu līmenis samazinātos, īres cenas pieaugtu. Kopējais dzīves līmenis pazeminātos.
06.07.2021 11:37 |

Reitings 884
Es imigrāciju neatbalstu principiāli. Jā, var būt kaut kādi izņēmuma gadījumi (labs speciālists utt.), kad cilvēku ir vērts paņemt, bet kā saka - imigrantam ir jābūt virs valsts iedzīvotāja vidējā līmeņa, lai viņu būtu vērts ņemt, un viņš to valsti celtu nevis gremdētu.

Nu praksē tā tas īsti nestrādā. Ne velti mūs vajag tajos rietumos. Ne velti rietumi outsourco pakalpojumus trešajās pasaules valstīs.
Principā pasaule strādā tā, ka lai kaut kur būtu labi, kaut kur jābūt slikti. Lai tu būtu priekšnieks, kādam jābūt padotajam.
06.07.2021 12:26 |

Reitings 418
Ne velti mūs vajag tajos rietumos.

Ir dažas profesijas (medicīna), kur tiešām vajag. Bet lielākoties tas nav mazkvalificēts darbs, kur vajag (izņemot kādas veco ļaužu namu aprūpētājas, piemēram, kur nav vajadzīgi augsti grādi). Ja britiem nebūtu latviešu zemeņu lasītāju, viesmīļu un kasieru, Tu domā, ka tā augsti attīstītā valsts aizietu pa burbuli? Nekad. Brexita laikā par to ļoti daudz tika runāts. Zemeņu lasīšana un līdzīgi tipiskie imigrantu darbi ir tik zemas vērtības, ka valstij nenes praktiski vispār nekādu labumu. Tad paskaties, cik augstu imigrantu pieplūdums uzsit privātīpašuma un īres cenas (jo ir sprādziens pieprasījumā), cik zemu nosit mazvkalificētu darbu algas (jo ir sprādziens piedāvājumā), cik daudz viņiem izmaksā pabalstos, un kopsumma tur ir klaji negatīva.
Principā pasaule strādā tā, ka lai kaut kur būtu labi, kaut kur jābūt slikti.

Mūsdienu imigranti nav Lielbritāniju, ASV, u.c. padarījuši par labākām valstīm.
Ne velti rietumi outsourco pakalpojumus trešajās pasaules valstīs.

Par šo var strīdēties, vai pasaulei ir labāk vai sliktāk dalīt darbu (Japāna un Vācija ražo mašīnas, Brazīlija banānus, Itālija apģērbus utt.), un man šķiet, ka tas ir labāk, bet tā jau ir cita tēma.
06.07.2021 12:50 |

Reitings 884
Ja britiem nebūtu latviešu zemeņu lasītāju, viesmīļu un kasieru, Tu domā, ka tā augsti attīstītā valsts aizietu pa burbuli? Nekad. Brexita laikā par to ļoti daudz tika runāts. Zemeņu lasīšana un līdzīgi tipiskie imigrantu darbi ir tik zemas vērtības, ka valstij nenes praktiski vispār nekādu labumu.

Nu tad viņi meklētu alternatīvas, kā šo risināt. Līdz ar to - fair enough. Varbūt tik paliek jautājums, ko darīt brīdī, kamēr vēl nav šī alternatīvā risinājuma. Līdz ar to vismaz uz kādu brīdī tos zemā līmeņa imigrantus arī vajag. katrā ziņā - kādam kaut kur tās zemenes būs jānovāc, ja būs vēlme kādam tās ēst. Nevāks uz vietas, vāks kaut kur Polijā un importēs. Un tie jau nav tikai zemeņu vācēji. Ja tā padomā, kaut tepat Latvijā, lielāko daļu manas dzīves ekstru nodrošina kāds, kas ir zemākā pozīcijā kā es. Kadam taču ir mani jāapkalpo restorānā un jāpieved mans Wolt pasūtījums. Un jāuzcep mani free kartupeļi. Kāds veiks apkopi manam auto. Kāds vadīs to taksi ar kuru braucu mājās. Un viena lieta ir ko imigranti pienes ekonomikai tiešā veidā, savukārt cita, ko pienes viņu darba rezultāts. Vietējie uz mazkvalificētiem darbiem arī iet negrib. Bet ja tur būtu tādas algas, kā vietējie grib, tas uzreiz sadārdzinātu visu pārējo. Līdz ar to risinājums - migranti vai automatizācija.
Mūsdienu imigranti nav Lielbritāniju, ASV, u.c. padarījuši par labākām valstīm.

nedomāju, ka migrantu funkcija ir padarīt ko labāku. Tas drīzāk ir kā risinājums, lai pielāpītu problēmas. Kuras nepielāpot varētu būt vēl sliktāk.
Par šo var strīdēties, vai pasaulei ir labāk vai sliktāk dalīt darbu (Japāna un Vācija ražo mašīnas, Brazīlija banānus, Itālija apģērbus utt.), un man šķiet, ka tas ir labāk, bet tā jau ir cita tēma.

Šeit biju domājis vairāk to, ka, piemēram, programmētājs Rietumeiropā maksās dārgāk, kā programmētājs Baltijas valstīs, bet darba pienesums būs aptuveni vienāds. Līdz ar to, pat neesot migrants, es jau kādam tur laupu darbu.
06.07.2021 13:26 |

Reitings 418
Kadam taču ir mani jāapkalpo restorānā un jāpieved mans Wolt pasūtījums.

Vot, vot. Brexita laikā arī viena sieviete kļuva bēdīgi slavena ar to, ka televīzija teica to pašu - ja nebūs imigrantu, tad kas man taisīs kafiju un sviestmaizes?? Runa ir par kalpu importu. Indiešiem, melnādainajiem, kas tā kā vecajos labajos laikos par ļoti lētu naudu apkalpos baltos. Ironiski, ka mani te sauc par rasisti. Bet kā redzi, Latvija normāli iztiek bez šādiem kalpiem. Mums pat krīt iedzīvotāju skaits. Un vai mums trūkst zemeņu, kafiju, čīzburgeru, viesmīļu, vai Tu no tā ciet? Nē.
Un viena lieta ir ko imigranti pienes ekonomikai tiešā veidā, savukārt cita, ko pienes viņu darba rezultāts.

Tātad piekrīti, ka ekonomiski imigranti nenes labumu. Un ja tā, tad arī punkts.
Vietējie uz mazkvalificētiem darbiem arī iet negrib.

Vietējais grib dzīvot vietējai dzīvei atbilstošā līmenī. Ne tā kā daudzi imigranti, kas 40 gados var atļauties īrēt 15 kvadrātmetru istabu, ja ne dzīvot kādā istabā kopā ar 5 citiem imigrantiem.
Tas drīzāk ir kā risinājums, lai pielāpītu problēmas. Kuras nepielāpot varētu būt vēl sliktāk.

Bet sauc konkrēti - kādas problēmas migranti lāpa? Pagaidām esi nosaucis kafijas vārīšanu, zemeņu lasīšanu, čīzburgeru cepšanu. Tas, ka kādam nav pieejami lēti kalpi, nav ''problēma'', no kā ''būs tikai vēl sliktāk''.
06.07.2021 14:00 |

Reitings 418
Šeit biju domājis vairāk to, ka, piemēram, programmētājs Rietumeiropā maksās dārgāk, kā programmētājs Baltijas valstīs, bet darba pienesums būs aptuveni vienāds. Līdz ar to, pat neesot migrants, es jau kādam tur laupu darbu.

Bet Tu nesit augšā britu privātīpašumu cenas, jo tur nedzīvo. Tāpat arī neietekmē vietējo kultūru, neveido tur imigrantu rajonus, nenoslogo medicīnu un citus valsts servisus. Un Tev pavisam noteikti nekad tur nemaksās pabalstus. Līdz ar to Tavas aktivitātes ir daudz mazāk negatīvas, nekā imigrantu aktivitātes. Tad ir jāsāk smalki rēķināt, vai tiešām Tavs darbs Lielbritāniju ietekmē negatīvi, jo tas nav mazkvalificēts, un nav minēto problēmu. Cik zinu, ASV ir liela problēma ar H1B1 vīzām, kas domāta IT speciālistiem, bet faktiski tiek izmantota zemas kvalifikācijas IT darboņu imigrācijai, kam tad ir ļoti strikti darba līgumi, un jebkurā strīdā ar vadību (piemēram, ja atsakies strādāt 12 stundas dienā) viņiem draud ar deportāciju.
06.07.2021 14:13 |

Reitings 226
Tikai tāds nepastāv.

Pēc tā jau skaidrs, ka diskusija te neiespējama. Nedomāju, ka liela sajēga par vēsturi un dažādiem citiem aspektiem, kas noved pie šodienas. Atgādini amerikāņu Benu Šapiro, kas māk ļoti artikulēti runāt, bet, kad paklausies, ko viņš saka un izglīto sevi par apkārt notiekošo, saproti, ka lej absolūtu sviestu.
06.07.2021 18:10 |

Reitings 884
Vot, vot. Brexita laikā arī viena sieviete kļuva bēdīgi slavena ar to, ka televīzija teica to pašu - ja nebūs imigrantu, tad kas man taisīs kafiju un sviestmaizes?? Runa ir par kalpu importu. Indiešiem, melnādainajiem, kas tā kā vecajos labajos laikos par ļoti lētu naudu apkalpos baltos. Ironiski, ka mani te sauc par rasisti. Bet kā redzi, Latvija normāli iztiek bez šādiem kalpiem. Mums pat krīt iedzīvotāju skaits. Un vai mums trūkst zemeņu, kafiju, čīzburgeru, viesmīļu, vai Tu no tā ciet? Nē.

Nē, jo pārsvarā wolt paiku man piegādā cilvēki, kas, acīmredzami, ir dzimuši ārpus šīs valsts. Un uzņēmumiem tos viesmīļus arī atrast nav tik vienkārši. Un lielā daļa, kas "normāli iztiek", tādu izšķērdību, kā sūtīt Wolt maltītes vienkārši nespēj atļauties. Lai arī gribētu. Ar rasismu te nav nekāda sakara, tā ir realitāte. Neviens neraujas darīt melno darbu, melno darbu dara cilvēki, kuram nav izvēles vai vismaz tā ir labākā pieejamā izvēle.
Tātad piekrīti, ka ekonomiski imigranti nenes labumu. Un ja tā, tad arī punkts.

Šķiet vajadzēja precizēt. Varbūt migrants no saviem ienākumiem arī nepienes neko, tā teikt, valsts budžetam, bet viss ir saistīts. Firma, kuras noliktavā strādā šis imigrants, pienes ļoti daudz.

Vietējais grib dzīvot vietējai dzīvei atbilstošā līmenī. Ne tā kā daudzi imigranti, kas 40 gados var atļauties īrēt 15 kvadrātmetru istabu, ja ne dzīvot kādā istabā kopā ar 5 citiem imigrantiem.

Bet sauc konkrēti - kādas problēmas migranti lāpa? Pagaidām esi nosaucis kafijas vārīšanu, zemeņu lasīšanu, čīzburgeru cepšanu. Tas, ka kādam nav pieejami lēti kalpi, nav ''problēma'', no kā ''būs tikai vēl sliktāk''.

To arī lāpa. kas tad tavuprāt padara do šo augsto dzīves līmeni, ja ne lēti kalpi, kas lasa zemenes, pienes kafiju un štancē iPhonus Ķīnā? Principā šeit varētu pieminēt jebkuru mazkvalificēto nozari, bet jēga šādam liekam iztirzājumam?
06.07.2021 18:41 |

Reitings 884
Līdz ar to Tavas aktivitātes ir daudz mazāk negatīvas, nekā imigrantu aktivitātes. Tad ir jāsāk smalki rēķināt, vai tiešām Tavs darbs Lielbritāniju ietekmē negatīvi, jo tas nav mazkvalificēts, un nav minēto problēmu.

Es tāds neesmu viens. Un tādi, kā mēs, atņemam tās darbavietas vietējiem, ko viņi varbūt pat tiešām būtu gatavi darīt.
06.07.2021 18:46 |

Reitings 418
Firma, kuras noliktavā strādā šis imigrants, pienes ļoti daudz.

Piemēram, ko?
kas tad tavuprāt padara do šo augsto dzīves līmeni, ja ne lēti kalpi, kas lasa zemenes, pienes kafiju

Mūsdienās tas ir kvalificēts darba spēks, kas padara valsti pārtikušu.
Kurš no šiem ir augstāks dzīves līmenis - dabūt lētāku sviestmaizi, vai varēt atļauties nekustamo īpašumu, jo imigrācija nav uzsitusi tā cenu līdz kosmosam?
Vispār briti jau uz šo jautājumu atbildēja ar Brexitu. Un par Brexitu lielā mērā balsoja tieši vietējie mazkvalificēto darbu darītāji. Kuri no imigrācijas cieš visvairāk, jo tā sit nost viņu algas, un turklāt viņi parasti arī dzīvo rajonos, kas pārplūst ar imigrantiem (jo tie ir lētākie rajoni, kur, saprotams, cenas tad sāk konsistenti kāpt). Protams, cilvēkiem par ko Tu raksti -
lielā daļa, kas "normāli iztiek", tādu izšķērdību, kā sūtīt Wolt maltītes vienkārši nespēj atļauties

- šādiem virs vidējās peļņas cilvēkiem augsta imigrācija ļoti patīk, jo viņiem ir imigrantiem jāmaksā mazāk nekā būtu jāmaksā vietējiem par to pašu servisu. Šādi cilvēki var dabūt pilnīgi visu par grašiem, sākot no auklītēm un dārzniekiem, līdz kafiju pienesējiem un personīgajiem pavāriem. Var dzīvot tā, kā kādreiz dzīvoja tikai aristokrāti.
Tā ir valsts graušana hedonisma vārdā, nekas vairāk.
Daudzu rietumu valstu demogrāfija jau ir krasi mainījusies. Piemēram, ASV jaundzimušie 2019. gadā bija 51% baltie, un drīz baltie tur būs minoritāte. Britiem iet līdzīgi, bet viņiem ir arī daudz ES imigrantu, kas to procesu palēnina. Vācijā, Zviedrijā, Francijā demogrāfija tuvāko dekāžu laikā krasi mainīsies. Nekas neliedz arī Latvijai kļūt par vienu no šīm valstīm, kad šeit kāps vidējais dzīves līmenis, arvien vairāk cilvēku gribēs lētu piegādi ar voltiņu, un priekš viņiem vajadzēs importēt lētus kalpus no Āzijas un Āfrikas.
06.07.2021 19:49 |

Reitings 418
Reeceejpele @ 06.07.2021 18:10

Pēc tā jau skaidrs, ka diskusija te neiespējama. Nedomāju, ka liela sajēga par vēsturi un dažādiem citiem aspektiem, kas noved pie šodienas. Atgādini amerikāņu Benu Šapiro, kas māk ļoti artikulēti runāt, bet, kad paklausies, ko viņš saka un izglīto sevi par apkārt notiekošo, saproti, ka lej absolūtu sviestu.

Kam nav argumentu, tam atliek tikai bēgt.
06.07.2021 19:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits