Kā es tevi saprotu. Es arī satraucos un likās, ka tajās reizēs pāris nervu šūniņas pazaudēju jau noteikti. :D
Kad bija kursa darbu aizstāvēšana, nekas traks nebija. Mums parasti katram studentam bija 10-15 min un attiecīgi darba vadītājs uzdeva 2-3 jautājumus vai pajautāja īsumā pastāstīt, ko secinājām. Mierināja doma, ka esmu divatā ar darba vadītāju...
Bakalaura aizstāvēšanā gāja traki. Zināju, ka manā komisijā esot piekasīgi cilvēki un biju jau sabaidīta. Es nezināju, kur likties. Pirms aizstāvēšanas naktī normāli nepagulēju, mans prāts šaudījās šurpu turpu, vispār likās, ka neko sakarīgu nevaru padomāt.... Man pat komisijas loceklis, kad es iegāju un liku prezentāciju, pateica, ka es izskatos ļoti satraukta, ka viņi nekožot un, lai stāstot par savu darbu.. tad, kad sāku jau reāli runāt es pati nomierinājos un izejot ārā bija tāds atvieglojums...
Es nezinu, varbūt tos baldriānus var iedzert stundu pirms aizstāvēšanas? Ne gluži tik daudz, bet kādus 5? Diez vai tik ļoti apmiegosies, ka aizmigsi :D nu tā, ja gribas mierīgāk... Bet vispār ieteiku daudz par to nedomāt, ej ar attieksmi - izdarīšu un būs miers, došos pelnītā atpūtā. Visi iet tam cauri un tici man ir tādi, kas ne bū ne mē nevar pateikt aizstāvēšanā..
Tu pati rakstīji, zini daudz ko un ja jautā ne pa tēmu vispār, vienmēr var pajautājāt kā jautājums attiecas uz tavu tēmu? Pajautāt lai precizē... nu vai vienkārši pateikt, ka diemžēl konkrēto jautājumu neesi izpērījusi(tikai Dieva dēļ nesaki - es nezinu vai man nav viedokļa, tas ne par ko labu neliecina)