Izvēlējos studēt tiesību zinātni un nevis tāpēc, ka man kāds tā teica vai prestiži, bet tāpēc, ka tas bija vienīgais, kur sevi redzēju. Skolā interesēja vēsture, latviešu valoda, politika un tiesības, sociālās zinības....
Gāju bez sajēgas, ko no manis prasīs un kā būs. Tiku budžetā, tāpēc gap year neņēmu, lai gan apsvēru arī to.
Kopumā es nenožēloju. Mācījos LU JF. Daži studiju kursi bija grūti, piemēram, starptautiskajās publiskajās tiesībās daudzi krita ārā un kopumā kursa vidējā balle bija 5. Citi bija viegli nokārtojami. Kopumā es teiktu, ka bija diez gan izaicinoši un haļavu dzīt, lai noturētos budžetā nevarēja, taču nebija arī tā, ka pilnīgi nav brīvā laika un pilnīgi viss nepanesami grūti. Pasniedzēji savas nozares profesionāļi tikai par to, cik labi katrs pasniedz varētu diskutēt... Zināšanas kā tādas vērtīgas.
Nevienu dienu neesmu strādājusi par juristi, bet sajēga ir - saprotu, ko man saka notāre, kārtojot mantojuma lietas, zinu kādas ir manas tiesības, zinu par darba līgumiem, īres tiesībām, procesu valsts iestādēs uc., ar ko ikdienā saskaras jebkurš, bet nedomā tik plaši. Kopumā - esmu apmierināta un ja būtu iespēja, neko nemainītu. Visus 3 gadus nostudēju par budžeta līdzekļiem, tāpēc man nav tāda sāpe, ka nepārstāvu šo profesiju. :)
Tagad domāju, ka gribētu saņemties izmācīties par bibliotekāri. Ir vienmēr patikušas grāmatas, kārtot, būt bibliotēkā... bet pagaidām nevaru saņemties jaunai izglītībai, kā arī neesmu atmetusi domu studēt maģistros juristos. Pagaidām meklēju praksi kaut kur juridiskajā sfērā, lai saprastu vai gribu tālāk šo mācīties vai ļauties mazajam sapnītim par bibliotekāri..