Drogās pati esmu strādājusi, tas gan bija pāris gadus atpakaļ, bet, cik skatos, nekas nav mainījies.
Tātad, kā no rīta nostājies uz kājām, tā pusdienas laikā tikai apsēdies, pēc pusdienām atkal uz kājām un tā līdz maiņas beigām. Maiņas garas, līdz ar to kājas un mugura sāp regulāri. Visu laiku ir kaut kas jādara, nevar mierīgi uz vietas stāvēt, un visu laiku jāsmaida, jābūt pozitīvisma iemiesojumam, un jāpārzin viss veikals un viss preču klāsts uz visiem 100. Es kā jauna darbiniece nepārzināju visas preces un kur pilnīgi viss atrodas, neviena no kolēģēm vai vadības par to pat neiespringa, pielika pie kases un viss. Klienti ik pa laikam arī pie manis kā pie kasieres pienāca un paprasīja, kur atrodas kāda prece, un ja es nezināju, tad saucu otru darbinieci, kas pa zāli rotēja, lai parāda. Ja viņa aizņemta, tad neko, nav kā palīdzēt.
Parasti visiem ir savas vietas kur katrā dienā jāstrādā - vai kā kasierim vai kā zāles darbiniekam. Mani kā jaunu darbinieci tikai pie kases laida, un no kases zonas nevarēju nekur iet, zāles darbinieces pa zāli staigāja, vajadzības gadījumā pienāca arī pie kases. Bet kā zāles darbiniekam nepatīkamākais - jābāžas klientiem virsū ar palīdzību.
Ik pa laikam (vismaz agrāk tā bija) uz veikalu nāca "slepenie pircēji" no tām pašām Drogām, kuru uzdevums - novērtēt mūsu attieksmi pret klientiem. Principā, ja tu pats nebāzies virsū ar palīdzību, smaids nav pār visu ģīmi, un ne tikai iesaki klientam kādu produktu, bet arī atstāsti no galvas visu tā sastāvu ar katra ingredienta raksturojumu, veikals saņem sliktu vērtējumu, ķipa darbinieki nav atsaucīgi, darbinieki nav draudzīgi un pozitīvi u.t.t. Un tajā brīdī dabon dzirdēt no veikala vadītājas.
Papildus tam visam maiņu beigās ir jāizmazgā viss veikals, ikdienā visi plaukti jātīra, jāvaktē, vai cilvēki produktus nebojā, bet alga par padarīto maza.
Telpas nevēdinātas, lielākoties arī esmu redzējusi šos veikalus bez logiem un piekļuves svaigām gaisam. Vasarā tur varēja izkarsts un bez elpas palikt.
Daudz kas atkarīgs no veikala vadītājas, man piemēram ļoti slikta pieredze. Veikals atradās pilsētā, bet pati dzīvoju pie vecākiem laukos. Katru dienu uz darbu un no darba braukāju ar autobusu. Uz darbu tikt problēmu nebija. Problema bija tikt no darba - pēdējais autobuss bija pēc septiņiem, bet maiņas ir līdz 21.00. Ja maiņa ielikta līdz pat veikala slēgšanai, tad jāpaliek vien uz ielas, jo autobuss jau aizbraucis, pilsētā nav pie kā palikt, mājās 15 km attālumā un sava auto nebija (par to algu, ko saņēmu, nevarēju nemaz sapņot par auto iegādi). Vadība par šo situāciju bija informēti, bet nelikās ne zinis un maiņas tāpat lika līdz 21.00, tad nu nācās meklēt kādu, kas var aizvest mājās.
Ar tām maiņām bija tā, ka pa dienu bija trīs darbinieki - viens kasē un divi zālē. Vienu zāles darbieku laida jau ātrkā prom, jo nebija vajadzības vakaros pēc diviem zāles darbiniekiem. Līdz 21.00 palika divi darbinieki, kas tad arī atbildēja par grīdu mazgāšanu un veikala slēgšanu.
Kopumā varu pateikt to, ka tur atgriezties strādāt vairs nevēlos, vēl ilgi murgos rādījās tas veikals.