Par vakcīnām runājot, es esmu vakcinējusies un nejau tādēļ, lai man būtu ''priekšrocības'', bet savai drošībai. Gribēju un vakcinējos. Mana izvēle. Mana veselība. Mana atbildība. Tieši tik vienkārši.
Par to, ka vakcinētajiem nav nekādu argumentu. Nu, man šķiet gana spēcīgs arguments, ka pēc vakcīnas tiek iegūtas antivielas un tātad risks saslimt ir mazāks vai arī saslimstot tiks pārslimots daudz vieglāk. Pilnīgi nekas nedod 100% garantiju.
Tālāk tiek likti pretargumenti - bet blaknes! Tromboze, nāve, invaliditāte utml.... Mīļie mani, mūsdienās visam ir blaknes. Palasiet zāļu instrukcijas, tās vispār nevar tad lietot. Es nenoliedzu, ka pēc vakcīnas var rasties nopietnas blaknes, bet tās ir tik ļoti retas...un varbūtība, ka tie būsiet jūs ir neicīga. Bez tam jau pusgadu vismaz visus vakcinē, bet kā nedzirdu trakās blakanes, tā nedzirdu. Jā, jā, visi teiks, ka Latvijā to slēpj, bet kaut kā slimnīcas nav pārslogotas ar cilvēkiem pēc vakcīnas.
Bez tam, palasiet pētījumus par to kādas sekas atstāj covid uz cilvēka orgāniem... bet nu tas jau noteikti jums neinteresē, galvenais kliegt - vakcīnas ir sliktas! Nepārbaudītas! Jūs nomirsiet, ilgtermiņā viss būs slikti!
Te min argumentus, ka vakcīna nav droša, nepārbaudīta iltermiņā. Iltermiņā nav pārbaudīta, jā, bet ko jūs piedāvājat kā alternatīvu? Gaidīt 5 gadus, gaidīt, kad vēl vairāk cilvēku nomirs, ekonomika būs dirsā? Tad būs 100% pārbaudīta, tikai diez vai pēc 5 gadiem vēl to vakcīnu vajadzēs. Problēma ir akūta tagad un tas nav nekas neparasts, ka vakcīna ir tik ātri. Kornovīruss kā tāds bija pazīstams jau agrāk, tāpēc tas nav nekas jauns, kas nokrita uz zemes 2019.gadā. 2019.gadā attīstījās jauns koronavīrusa celms Sars-COV-2, bet koronovīruss jau ir bijis līdz šim. Līdz ar to izpratne par konorovīrusu ir bijusi jau līdz šim, tagad tas ir pielāgots jaunajam paveidam
Fragments no wikipedias:
Koronavīrusi (latīņu: Coronaviridae — 'vainagvīrusi') ir viena no nidovīrusu kārtas dzimtām. Tie ir vienķēdes RNS vīrusi, kas inficē putnus, abiniekus, zīdītājus un cilvēku un var izraisīt respiratoras, kuņģa-zarnu trakta, aknu un neiroloģiskas slimības. Dzimta iedalās divās apakšdzimtās: Orthocoronavirinae un Letovirinae. Orthocoronavirinae apakšdzimtā ietilpst četras ģintis — alfa-, bēta-, delta- un gammakoronavīrusi. To sastāvā ir zināmas septiņas sugas, kas var inficēt cilvēku, tās ir alfakoronavīrusi HCoV-NL63 un HCoV-229E, un bētakoronavīrusi HCoV-OC43, HCoV-HKU1, SARS-CoV, MERS-CoV un SARS-CoV-2. Pēdējās trīs sugas var izraisīt smagu akūtu respiratoru sindromu.
Atradušies taisnības pravieši, pat ja mēs vakcinētie, pēc pāris gadiem nomirsim kāda jums daļa?Varēsiet trīt rokas un priecāties, ka jūs bijāt gudrāki