Vakcinācija

Reitings 45
Reģ: 14.07.2020
Sveiki!
Domāju visu laiku par vakcinēšanos. Vēlos vakcinēties, taču visu laiku pārdomāju, jo milzīgas bailes no ārstiem (no visiem ārstiem), kā arī no blakusparādībām. Ir daži pazīstamie, kuri ir vakcinējušies un jutušies dažas dienas slikti. Vēlētos zināt jūsu blakusparādības, kuri ir vakcinējušies un varbūt kādu uzmundrinājumu 😅 jo nu esmu tādā situāciju jau ilgu laiku, tādēļ sāku justies slikti..
Paldies 🌸
05.06.2021 22:47 |

Patīk
Reitings 613
Reģ: 05.08.2020
diskriminācija būtu tad, ja potētajiem un nepotētajiem būtu vienādas tiesības uz aktivitātēm, tad pazūd visa jēga
jābeidz uzmest lūpa vienreiz un apvainoties kā maziem bērniem,jo nevar tikt pie konfektes
par pārējo nediskutēšu,neatbalstu interneta haosu par tā jau sarežģīto tēmu, kas nevienam tāpat prieku nesagādā
06.06.2021 20:49 |

Reitings 436
Reģ: 04.06.2015
Ar “tas pats” domāju, ka nav zāles, kas ārstē gripu (tikai komplikācijas), bet ir tikai vakcīnas. Es varbūt kļūdos, nav bijusi saskarsme ar šo visu.

Tie ir atšķirīgi vīrusi. Un arī vakcīnas gripai mēdz būt pat ar tik zemu efektivitāti kā ~25%.
06.06.2021 21:13 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
sla @ 06.06.2021 18:01
Nedrīkst iedalīt un diskriminēt cilvēkus. Ja valdība to akceptēs un nevakcinētie vairs neko nevarēs izdarīt, aiziet uz zāli, spa, terapiju, izlidot no valsts ārā, zaudēt darbu... viss, te jau tā pati depresīvākā valsts Eiropas Savienībā, plus vēl lielāka depresija sakarā ar ierobežojumiem, ja vēl diskriminācija, tad vispār viena daļa cilvēku pakārtos. Vienīgais ko vakcinētiem būtu jāiegūst ir nozīmīte 'esmu vakcinēts' nevis visvisādie benefiti, loterijas, visas vietas vaļā tikai viņiem u.t.t.

+++ Piekrītu!
Vakar ziņās rāda, ka kāda sieviete, kura veselības problēmu dēļ atteikusies no vakcinēšanās, atlaista no darba. Līdz ar to tāda interesanta situācija sanāk. Drīz varbūt nevarēsi pat veikalā maizi nopirkt, ja nebūsi vakcinējies, taču, ja vēlies dzīvot normālu dzīvi, lūdzu, riskē ar savu veselību un dzīvību un, par spīti savām veselības problēmām, vakcinējies, citādi vairs no mājas ārā nevarēsi iziet. Tā ir kaut kāda stulbuma augstākā pakāpe.
Tāpat ir dzirdēts, ka vakcīnas pluss ir tas, ka, ja sanāks saķert Covid, būs garantija, ka to sanāks izslimot vieglāk. Nu, lūk. Man personīgi grūti atminēties, kad pēdējoreiz esmu slimojusi. Ja pareizi atceros, tad 17 gadu vecumā, kad uz divām dienām nolikos ar 38 grādu augstu temperatūru. Man tagad ir 30. Visus šos gadus esmu strādājusi pie tā, lai stiprinātu savu imūnsistēmu, sportoju, nodarbojos ar ziemas peldēm utt., tāpēc, kad saķēru Covid, ja neskaita iesnas, kuras ilga precīzi 15 stundas, nejutu nekādu atšķirību starp Covid un parastu saaukstēšanos. Jā, varbūt kāds teiks, ka paveicās, taču es ticu, ka varu par to pateikties savai imūnsistēmai, kā arī, ja saķeršu Covid otrreiz, ticu, ka arī tad varēšu paļauties uz sava organisma spēju pieveikt šo vīrusu. Tāpēc es pavisam noteikti netaisos vakcinēties ar vakcīnu, kura var man radīt veselības problēmas, ja līdz šim tādas nekad nav bijušas. Jā, esmu egoiste, jo pirmām kārtām domāju par sevi, nevis par apkārtējiem. Lai apkārtējie vakcinējas uz nebēdu un, ja reiz vakcīnas strādā, tad lai neuztraucas par tiem, kuri izvēlējušies nevakcinēties. Bet lai neatņem tiesības uz normālu dzīvi tiem, kuri nevēlas spēlēt loteriju no sērijas "pēc vakcīnas viss būs labi vai tomēr nepaveiksies un nomiršu". Bet nu latviešiem laikam patīk dzīvot totalitārajā režīmā. Tā teikt, neba' jau pirmā reize.
06.06.2021 22:20 |

Reitings 315
Reģ: 14.08.2020
Autore pajautāja kā jutās tie, kuri vakcinējās un kādu uzmundrinājumu... bet komentāros diskusijas vajag vai nevajag vakcinēties..
Ne tāds bija topics
Jau tā to viedokļu pilns nets, diez vai autore nav tadus lasijusi citur
06.06.2021 22:34 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
RedBull @ 06.06.2021 22:34
Autore pajautāja kā jutās tie, kuri vakcinējās un kādu uzmundrinājumu... bet komentāros diskusijas vajag vai nevajag vakcinēties..
Ne tāds bija topics
Jau tā to viedokļu pilns nets, diez vai autore nav tadus lasijusi citur

Nu, autore pati raksta, ka bail no blakusparādībām. Manuprāt, noderīgi, ja savu viedokli uzraksta ne tikai tie, kuriem pēc vakcīnas viss bijis čikiniekā, bet arī tie, kuriem šajā jautājumā ir pretējas domas un viedoklis. Pēc tam, izlasot visus šos komentārus, lai cilvēks pats izsver visus plusus un mīnusus, un pieņem galējo lēmumu.
06.06.2021 22:55 |

Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
Greyworld @ 06.06.2021 19:37
Ar “tas pats” domāju, ka nav zāles, kas ārstē gripu (tikai komplikācijas), bet ir tikai vakcīnas. Es varbūt kļūdos, nav bijusi saskarsme ar šo visu.
ir zāles, kas pasargā no nesaslimšanas ar gripu/saaukstēšanos/c19 un tas ir D vitamīns, cinks un c vitamīns. Triks tajā ir tikai tāds, ka tas ir jādzer pietiekoši, lai D vitamīns būtu virs 50ng/ml.
Tas var nozīmēt, ka D vitamīns jādzer vairāk par normu sākot no 4000iu-12000iu dienā.
06.06.2021 22:57 |

Reitings 1060
Reģ: 13.07.2015
.Putns. @ 06.06.2021 22:57
ir zāles, kas pasargā no nesaslimšanas ar gripu/saaukstēšanos/c19 un tas ir D vitamīns, cinks un c vitamīns. Triks tajā ir tikai tāds, ka tas ir jādzer pietiekoši, lai D vitamīns būtu virs 50ng/ml.
Tas var nozīmēt, ka D vitamīns jādzer vairāk par normu sākot no 4000iu-12000iu dienā.

Man d vitamīns jau gadiem 50-54ng/ml, kovidu jau izslimoju divreiz,abas reizes smagi, nu nav tas nekāds burvju līdzeklis.
06.06.2021 23:27 |

Reitings 1073
miss99 @ 06.06.2021 23:27

Man d vitamīns jau gadiem 50-54ng/ml, kovidu jau izslimoju divreiz,abas reizes smagi, nu nav tas nekāds burvju līdzeklis.

Tas ir ļoti neparasti, ka slimoji vairāk kā 1 reizi! Un arī ka smagā formā. Tad tajā visā noteikti ir arī kāds cēlonis. Antibiotikas, uzturs, cukura līmenis, hemoglobīns? Tur ir jāskatās padziļinātāk, kur ir tas imūndeficīts.
Vispār jau organismam ir aptuveni 5 veidi kā tas cīnās ar infekcijām un D vitamīns ir hormons, kas normalizē hormonālo darbību.
Es no c19 izveseļojos ar D vitamīna palīdzību pirms vairāk kà gada un slimojis tā arī neesmu.
06.06.2021 23:48 |

Reitings 32
Reģ: 19.03.2021
Navsirds @ 05.06.2021 22:47
Sveiki!
Domāju visu laiku par vakcinēšanos. Vēlos vakcinēties, taču visu laiku pārdomāju, jo milzīgas bailes no ārstiem (no visiem ārstiem), kā arī no blakusparādībām. Ir daži pazīstamie, kuri ir vakcinējušies un jutušies dažas dienas slikti. Vēlētos zināt jūsu blakusparādības, kuri ir vakcinējušies un varbūt kādu uzmundrinājumu ? jo nu esmu tādā situāciju jau ilgu laiku, tādēļ sāku justies slikti..
Paldies ?
Sheit bija jautajums par blakusparadibam. Pavisam nesen bija tema tieshi par vai pret poteshanos. Kapec atkal jamalj viens un tas pats? Starp citu,tieshi tie,kas ir pret, sheit izsakas nedaudz “agresivak”. Ieprieksheja diskusija neizteicos,jo katrs savu viedokli uzskata par vispareizako. Pati neesmu slimojusi ar Covid un ari neviens no gjimenes locekljiem,pat tuvakiem radiem. Es vispar ljoti reti sliimoju. Pedejos 2 gadus pat iesnas nav bijushas un manas majas neeksiste aptiecinja. Ja nu gadas saslimt,aizeju uz aptieku un noperku sev nepiecieshamas zales. Neslimojam nevis tapec ,ka no bernibas laizijam durvju rokturus(noteikti to un vel trakakais lietas ari darijam),bet izvairijamies no publiskam vietam un necienojamies pie draugiem. Bet shis virus diemzel noliek uz lapstinjam ari cilvekus ar ljoti labu imunitati. Tadus,kuri regulari sporto, uztura lieto ljoti veseligu partiku un ir uz Jus ar alkoholu un pat nesmekje. Man ljoti daudz pazinjas ir parslimojushi ar Covid gan sheit,gan arpus Latvijas. Un parslimoja ljoti dazadi. Bija vecaka gadu gajuma cilveki,kuri parslimoja bez simptomiem un gados jauni ar labu imunitati,kuri parslimoja ljoti smagi. Zaudeta oza un garshas sajuta pec Covid,kura neatgriezas ari pec 4-5 meneshiem,un zaudeta liela dalja maru uz galvas ir tikai tads sikums. Ja kadam paveicies parslimot viegli,tas nebut nenozime,kas tas bija tieshi jusu labas imunitates delj. Jums vienkarshi paveicas! Sakotneji nebiju planojusi poteties tieshi tapec,ka paljavos uz savu imunitati. Bet bija diezgan ilgs laiks pardomam,garas sarunas ar cilvekiem,kuri ir parslimojushi un protams sarunas ar medicina stradajoshiem gan Latvija,gan ari arpus tas. Nolemu vakcineties. Esmu sanemusi abas Pfizer potes. Pati pote ir nesapiga. Pasha vakara un nakamaja diena spejas plecs un viss. Man personigi nebija pat kaut kada saguruma ne pec 1.,ne pec 2.potes. Es nevienu bridi nevienu neaicinu poteties. Lai katrs lemj pats par sevi. Ludzu neatbildet uz manu komentaru tiem,kas ir 100% pret vakcineshanos. Izteicu savu viedokli un pieredzi neuzspiezot un neagalvojot,ka tieshi mana izvele ir pareiza.
07.06.2021 00:14 |

Reitings 1073
miss99 @ 06.06.2021 23:27

jāsaka, ka arī cinks spēlē lomu imūnsistēmas uzturēšanā - tas tieši ietekmē t-šūnu daudzumu un aktivitāti https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5107842/
07.06.2021 00:23 |

Reitings 315
Reģ: 14.08.2020
Miaa @ 06.06.2021 22:55

Nu, autore pati raksta, ka bail no blakusparādībām. Manuprāt, noderīgi, ja savu viedokli uzraksta ne tikai tie, kuriem pēc vakcīnas viss bijis čikiniekā, bet arī tie, kuriem šajā jautājumā ir pretējas domas un viedoklis. Pēc tam, izlasot visus šos komentārus, lai cilvēks pats izsver visus plusus un mīnusus, un pieņem galējo lēmumu.

Nu jā. Tikai problēma, ka viedokli par “blakusparādībām”(jeb kāpēc nevakcinēsies un kas ar tevi notiks pēc paris gadiem, kad būsi saņēmis vakcīnu) izsaka cilvēki, kuri nav vakcinējušies. :)
Es te jau rakstīju, ka man bija blakusparādības - tempertūra 38 naktī pēc AstraZeneca vakcīnas saņemšanas. Tāpēc nav te tikai pozitīvās parādības un viss čikeniekā.
Šī diskusija ir pārvērtīsies par:
“Nevakcinēšos, jo ..”
07.06.2021 00:50 |

Reitings 411
Reģ: 14.11.2018
Vakcinējos ar Moderna vakcīnu. No pirmās potes sāpēja roka kādas 2 dienas, temperatūra līdz 37,2 un viss. Pēc otrās potes roka sāpēja pat mazāk, kopumā dienu un minimāli, bija temperatūra 38, nogurums. Kopumā nekas briesmīgs, paracetamols, daudz ūdens un atpūta viss kas vajadzīgs.
07.06.2021 03:18 |

Reitings 20
Reģ: 28.12.2020
Ir uztaisītas abas Pfizer potes, blakusparādību nekādu nebija (vienīgi dūriena vieta jūtīga uz 1 dienu), pat nodomāju, ka man ievadījuši "placebo"... uztaisīju antivielu testu 2 nedēļas pēc otrās potes, tur viss ok, vakcīna strādā.

Runājot par antivaxeru aktīvistiem, tie 99% pārklājās ar tiem, kuri pirms dažiem gadiem visu Facebook bija piespamojuši ar 5G sazvērestības teorijām..., visādi Gaismas tīmekļi, Vasiļevski, Čiekuri, utt. Kā sacīt... 5G vairs nav aktuāls, tagad šie klauni fantazē par līpošiem magnētiem, mikročipiem, "aurām", utt.
07.06.2021 07:07 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Esmu dabūjis pirmo Pfizer. Nekas īpašs, pasāpēja roka pāris dienas.
Bet Pfizer, Moderna pamatā komplikācijas ir pēc otrās potes. Vairākiem zināmiem cilvēkiem, tai skaitā draudzenei uzkāpa temperatūra, bija nespēks, varbūt vēl kādu papildus simptomi. Bet visiem šis pārsvarā pārgāja pāris dienu laikā, iespējams vēl dažas dienas turpinājās nespēks. Tiem, kam bija Astra Zeneca, tiem līdzīgi bija pēc pirmās potes. par citām potēm neesmu īpaši interesējies. Par smagiem/letāliem gadījumiem savā apkārtējo lokā neesmu dzirdējis.
07.06.2021 08:37 |

Reitings 50
Reģ: 05.07.2020
Haha mana oma 70 gadīga arī salasījusies facebook ziņas un saka, ka Latvijas vairāk nepastāv, bet ir SIA LV. Par murgiem, ko sūta un stāsta par vakcīnu, labāk neizteikšos...bet kr4 drīz mir*u laikam :D :D
Bija Pfizer un nebija nekas, arī pēc otrās vakcīnas viss ok, pat ne nogurums, galvas sāpes vai minimāla temperatūra.
07.06.2021 15:39 |

Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Skumji, ka cilvēki vakcinējas, lai tiktu uz "ballītēm" nevis, lai it kā "pasargātu" sevi. Un tie nav tikai nezināmi sabiedrībā cilvēki, piemēram, Saulietis, Timma, Amuna, utt., visi Covid "iesmējēji" un "neticīgie" potēsies tikai, lai atvieglotu sev dzīvi un tiktu uz ballītēm. Skumji, skumji. Tas tikai parāda kādi "bezmugurkaulnieki" ir cilvēki un nepastāv līdz galam par saviem uzskatiem.
07.06.2021 15:52 |

Reitings 57
Reģ: 29.03.2015
Esmu grūtniece (ja tas kaut ko maina), saņēmu abas Pfizer vakcīnas devas. Pēc pirmās sāpēja roka vakcīnas dienā un vienu dienu pēc. Pēc otrās vakcīnas devas sāpēja roka, vakarā sāka celties temperetūra, pacēlās līdz 38. Lauza kaulus, bija paaugstināts pulss, nākamajā dienā nogurums un temperetūra ap 37. Pēc otrās devas nākamās dienas vakarā viss izzuda un pašsajutā tā it kā nekas nebūtu bijis.
07.06.2021 16:45 |

Reitings 411
Reģ: 14.11.2018
C00L Dzipsy @ 07.06.2021 15:52
Skumji, ka cilvēki vakcinējas, lai tiktu uz "ballītēm" nevis, lai it kā "pasargātu" sevi. Un tie nav tikai nezināmi sabiedrībā cilvēki, piemēram, Saulietis, Timma, Amuna, utt., visi Covid "iesmējēji" un "neticīgie" potēsies tikai, lai atvieglotu sev dzīvi un tiktu uz ballītēm. Skumji, skumji. Tas tikai parāda kādi "bezmugurkaulnieki" ir cilvēki un nepastāv līdz galam par saviem uzskatiem.

Šī iemesla dēļ atsekoju Sanai , pilnīgi nokaitināja ar saviem storijiem. Negribi vakcinēties, nevakcinējies, bet tā kladzināšana, ka "vot potējos pret savu gribu, jo savādāk ceļot neļauj, uz restorānu arī nevar". Neej uz restorāniem, neceļo un nebūs jāpotējas. Elementāri
07.06.2021 20:45 |

Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Keana @ 07.06.2021 20:45

Šī iemesla dēļ atsekoju Sanai , pilnīgi nokaitināja ar saviem storijiem. Negribi vakcinēties, nevakcinējies, bet tā kladzināšana, ka "vot potējos pret savu gribu, jo savādāk ceļot neļauj, uz restorānu arī nevar". Neej uz restorāniem, neceļo un nebūs jāpotējas. Elementāri

Var gan ceļot, gan iet uz restorāniem. Diži lielas atšķirības nav starp potētajiem un nepotētajiem. Bet šie "bezmugurkaulnieki" kuri izsmēja Covid eksistenci, tagad potējas pret Covid, lai tiktu uz "ballīti", ir viens liels "TUPISMS".
07.06.2021 21:50 |

Reitings 273
Reģ: 22.02.2020
Šorīt saņēmu savu pirmo poti Pfizer. Vispār neko savādāku nejūtu, izņemot sajūtu itkā būtu iepriekšējā dienā trennējusi roku. Sajūta arī ir tikai vietā, kur tika taisīta pote, un tikai, kad sasprindzinu roku.
Par to kāpēc taisīju poti
1. Lai nesaslimtu ar covid vai izslimotu vieglākā formā un nesaskartos ar sekām pēc slimošanas. (Jā, jā zinu, ka pote nevar dot 100% garantiju)
2. Nevis lai dotos uz klubiem un terasēm, bet prioritāte bija sporta zāles apmeklēšana un strādāšana savā nozarē (skaistumkopšana)
07.06.2021 22:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits