Hey!
Varbūt kādai šķitīs muļķīgi, bet izstāstīšu tāpat.
Es nepārtraukti jūtu spiedienu no citiem. Par to kā man jādzīvo, ko jādara utml. Skolā es izjutu spiedienu no vecākiem un skolotājiem, atceros vēl šodien kā ķīmijas skolotāja mani klases priekšā nokaunināja, jo es dabūju 5 kontroldarbā... Studējot es izjutu spiedienu no vecākiem, viņi bija pieraduši, ka mācos labi, visiem radiem varēja stāstīt, ka mūsu meita budžetā, meita labi mācās utml. Man bija jāattaisno cerības. Tagad esmu pabeigusi studijas, nedaudz apjukusi dzīvē, nezinu ko tālāk gribu, tāpēc strādāju pagaidām apkalpojošā sfērā un atkal izjūtu spiedienu no sabiedrības. Spiedienu par to, ka vēljorpojām dzīvoju pie vecākiem, jo tie ienākumi ir tik cik ir un pagaidām neredzu vajadzību īrēt savu dzīvokli, labāk iekrāju, palīdzu nomaksāt komunālos vecākiem... Tāpat spiedienu par to, ka neesmu attiecībās un esmu nevainīga, jo citi manā vecumā jau taču ir precējušies, ar bērniem vai vismaz atraduši sev otro pusīti, jjau sen pārgulējuši utml.
Štrunts ar to, bet es sevi arī nemitīgi salīdzinu ar citiem. Redzu citu ideālās dzīves un domāju kāpēc man tā nav, kāpēc es tik ļoti pakļaujos spiedienam, rāmjiem, nevaru būt laimīga.
Pēdējos 3 mēnešus man ir konstanti trauksmes sajūta. Šodien atkal. Es pamodos ar domu, ka sākšu apzinātu dzīvi - sākšu sportot, lai gūtu pašapziņu, saplānošu dienas darbus, vakarā palutināšu sevi, cēlos agrāk, lai visu izdarīt, bet pamostoties jutos nemierīgi, tā kā bailīgi, satraukti. Grūti raksturot iekšējās sajūtas, bet bezgala nepatīkami. Turklāt tas nav tikai šodien. Tādas sajūtas ir darba dienu un brīvdienu rītos...
Aj, zinu, ka vajag saņemt sevi rokās. kā sakās ''fake it till you make it'', bet nevaru, cenšos nepakļauties spiedienam, nesalīdzināt sevi ar citām, būt sevis labāka versija, bet nesanāk