Derisa @ 26.05.2021 11:50
Nu, piemēram, fiziku , ķīmiju vai ko citu. Totāli besī, ka cilvēki savos, piemēram, biznesa bakalauros kko sūdzas, sorry, tur viss ir vieglāk par vieglu un pabeidz cilvēki, kas vidusskolā knapi matemātiku nolika.??
LV vispār augstskolā reāli jāmācās studiju programmās, kas ir tikai eksaktās zinātnes (kā ķīmija, fizika, matemātika un nē, 1-2 studiju kursi neskaitās, kur iemāca tikai pašus pamatus), medicīna, no humanitārajiem-nedaudz juristiem, viss, pārējiem to diplomu iegūt ir vismaz par 70% vieglāk. Izglītības līmenis un grūtības pakāpe ir zema, bet vēl sūdzas.
Un kāpēc autore cep jau 100to reizi vienu un to pašu tēmu? Ja par grūtu un visu laiku jāsūdzas, ej prom.
Nu, atļaušos nepiekrist.
Autore drīzāk pārdzīvo kā palikt budžetā, nevis, ah, cik daudz jāmācās būtu....
Cilvēki ir dažādi un uztvere arī atšķirīga. Kas vienam šķiet viegli, citam grūti utml. + ļoti no svara ir budžeta vietu skaits. Vēsturniekos gandrīz visi ir budžetā, datoriķos visi utml, tajā pat laikā juristos budžeta vietas katru gadu samazina. Nesen, kad pētīju kā ir bakalauriem šogad, šķiet, ka ir 30 budžeta vietas, bet studentu parasti vispār ir daudz. Noteikti ap 150 pirmajā kursā(pēc tam jau atbirst). Maz budžeta vietu ir arī politoloģijā, komunikācijas zinātnēs uc. sociāli humanitārajās zinātnēs, līdz ar to te ir daudz vieglāk izrotēt no budžeta, nekā tur, kur budžeta vietu ir pārpārēm.
Es personīgi pabeidzu studijas juristos LU. Pirmajā gadā bija traki daudz jāmācās, tad tik pat kā visu laiku pie grāmatām sēdēju(man brīvdienas tādas kā tādas tik pat kā nebija, mācījos arī naktīs, īpaši pirms sesijām), vidējā balle bija 8.4. Otrajā gadā bija vieglāk, jo saproti kā viss apgrozās, ir kontakti ar vecāku kursu studentiem, iemācīes labāk plānot laiku, ir bāzes zināšanas utml. Otrajā gadā es mācījos mazāk, bet mācījos tāpat....bija priekšmeti, kas man nepadevās galīgi un bija grūti nolikt. Pēc otrā gada mana vidējā bija tikai 7.350, bet par brīnumu paliku budžētā.... gan jau, ka knapi, knapi noturējos, jo kad reģistrējos stipendijai, biju pēdējā sarakstā un nedabūju :D
Tāpēc, es pilnīgi saprotu autori. Viņa nerunā par vienkārši studiju pabeigšanu kaut kā, bet gan par palikšnau budžetā..Ja studiju programmā ir maz budžeta vietu, tad ir jāpasvīst...
Man nekad nav bijis kaut kas jālabo. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka 4 var dabūt pat nemācoties neko, tikai ejot uz lekcijām(nu labi, starotautiskajās publiskajās tiesībās bez mācīšanās nevarēja... bet kopumā), TAČU lai paliktu budžetā bija jāpasvīst diez gan. Nav tomēr tik viegli studēt.
Bet nu tās tikai manas domas, varbūt vienkāŗši neesmu pietiekami gudra :), tāpēc vajadzēja mācīties cītīgāk