30+ nav bērnu

Reitings 143
Reģ: 24.10.2018
Sveikas!
Man ir 30 un vēljoprojām nav bēru un tā īsti nemaz viņus negribas.
Vai Jums arī ir zināmas sievietes 30+ kuras ir bez bērniem un tos nemaz neplāno.(pat kad jaunāka biju teicu ,ka man bērni nebūs) gadiem ejot nekas nav mainījies, nevēlos arī šobrīd.
Šķiet, ka tiešām es tāds izņēmums,jo visapkārt visām draudzenēm jau sen ir bērni,ģimene.
20.05.2021 13:28 |

Reitings 912
Reģ: 07.06.2011
Es nekad nebiju bēbju gribetaja,lidz piedzima 2 burvigas meitinas😅.Vislielakais lepnums ❤️
Nevienam nav jāatskaitād par savām izvēlēm.👌
20.05.2021 20:36 |

Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
Tāda ir tā dzīve, ja nav normāla partnera un galvenais uz ko vajag koncentrēties kā izvilkt no vieniem inākumiem līdz otriem. Galvā stāv, ka gribas karjeru, ka tad kad būs vairāk naudas varēs visu ko darīt. Kas nu kuram citiem patīk dzīvot dzīvibtagad, citi to atliek uz kādu nekonkrētu laiku nākotnē.
Manuprāt, dzīvē pēc 30 vai 35 gadi nav vairs nekā daudz ko iepazīt. Tas ir tas laiks, kad savu piedzīvoto vari jau sākt mācīt saviem pēcnācējiem.
Bērnus kā tādus nevēlos, bet zinu, ka ir jauki, ja ir ģimene, ja ir kas piepilda ikdienu un liek tiekties uz gaišāku rītdienu. Ideālas zāles pret depresiju, jo ir daudz problēmas ko risināt šodien, nevis noželot pagātni vai sapņot par nākotni.
20.05.2021 21:36 |

10 gadi
Reitings 85
Reģ: 24.07.2009
Man pasai 29 gados piedzima. Domāju 25 gados jāražo, kad enerģiskais vecums. 🤟💃🤟🌞
20.05.2021 22:13 |

Reitings 116
Reģ: 12.11.2016
Man 27, nekad neesmu gribējusi bērnus, vienmēr teicu, ka man noteikti nekad nebūs. Bet pēdējais gads man bija ļoti smags un pārbaudījumu pilns, lika pārdomāt visu dzīvi un savas vērtības. Tagad skatos uz to citādi. Joprojām negribu, bet ne kategoriski, tālā nākotnē varētu sevi iedomāties ar bērniem.
Šajā jautājumā man visvairāk kaitina cilvēki, kas prasa "nu, kad tad būs? Tā kā jau laiks domāt par bērniem". Un parasti tie ir kādi attāli radinieki vai draugu draugi, kuri reāli par mani nezin neko.
Tās, kas teica, ka bērns prasa daudz mantas un jaunākos iPhonus - tās mātes jau pašas izlaiž sīkos, pērk viņiem visu ko iegribas un nekad neatsaka. Tas nāk no audzināšanas, ne visiem vajag jaunākos gadžetus un šmotkas.
Un bērni negarantē, ka būs kāds, kas par tevi rūpēsies un apciemos vecumdienās. Dažreiz ir tā, ka bērni vispār nekontaktējas ar vecākiem, ir nesaskaņas un vispār ir kā svešinieki. Mana māte, piemēram, savu māti absolūti nevar ciest.
21.05.2021 01:04 |

10 gadi
Reitings 81
Reģ: 22.10.2013
Jums ir 30+ un negribat bērnus.
Vēl ir cita kategorija - tas vecums, bērnus grib, bet nav, piemēram tāpēc, ka nav partnera vai veselības problēmas.
21.05.2021 09:55 |

Reitings 226
Reģ: 12.10.2015
Es. 28 un bērnu nav. Negribu arī. Un teikšu godīgi, apkārtējo spiediens, ko uzliek, man jau līdz kaklam. Nevaru saprast, ko var bāzties virsū sievietēm ar šo. Pilnīgi normāli negribēt. Es zinu sievieti, kas negribēja, tagad skrien trīsgadnieks apkārt un man to bērnu reāli žēl. Viņai īsa pacietība,viena audzina, jo īstais un vienīgais aiztinās. Divi nelaimīgi cilvēki tagad zem viena jumta. Un to visu varēja izlaist, ja viņa nebūtu pakļāvusies sabiedrības spiedienam.
21.05.2021 10:46 |

Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Reeceejpele @ 21.05.2021 10:46
Es. 28 un bērnu nav. Negribu arī. Un teikšu godīgi, apkārtējo spiediens, ko uzliek, man jau līdz kaklam. Nevaru saprast, ko var bāzties virsū sievietēm ar šo. Pilnīgi normāli negribēt. Es zinu sievieti, kas negribēja, tagad skrien trīsgadnieks apkārt un man to bērnu reāli žēl. Viņai īsa pacietība,viena audzina, jo īstais un vienīgais aiztinās. Divi nelaimīgi cilvēki tagad zem viena jumta. Un to visu varēja izlaist, ja viņa nebūtu pakļāvusies sabiedrības spiedienam.

Šiet iederas anekdote:
"Man agrāk ļoti nepatika iet uz kāzām, jo nāca klāt vecas tantes, bakstīja ar pirkstu ribās un čukstēja: TU BŪSI NĀKAMAIS!… TU BŪSI NĀKAMAIS!… Viņas tā vairs nedara, kopš es to pašu sāku teikt viņām bērēs!"
21.05.2021 10:51 |

Reitings 226
Reģ: 12.10.2015
Šiet iederas anekdote:
"Man agrāk ļoti nepatika iet uz kāzām, jo nāca klāt vecas tantes, bakstīja ar pirkstu ribās un čukstēja: TU BŪSI NĀKAMAIS!… TU BŪSI NĀKAMAIS!… Viņas tā vairs nedara, kopš es to pašu sāku teikt viņām bērēs!"

Oj, tici man, ir gribējies tā arī darīt. It kaimiņiene, kas KATRU reizi (kas ir aptuveni reizi nedēļā) man prasa,''kad tad bērniņi būs?''. Vēl turos, bet drīz tiešām ko riebīgu atcirtīšu, jo jau līdz kliņķim. 😁
21.05.2021 10:57 |

Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Reeceejpele @ 21.05.2021 10:57

Oj, tici man, ir gribējies tā arī darīt. It kaimiņiene, kas KATRU reizi (kas ir aptuveni reizi nedēļā) man prasa,''kad tad bērniņi būs?''. Vēl turos, bet drīz tiešām ko riebīgu atcirtīšu, jo jau līdz kliņķim. ?

Tās paaudzes "kaimiņienes" ir vai nu jāpārdzīvo vai rupji jāatcert, lai nebāž savu purnu svešās lietās. Jaunākas paaudzes "tantes" tā vairs nedara, bet vēl ir palikusi viena paaudze, kura uzskata to par pienākumu pajautāt pilnīgi visiem un tas ir briesmīgi. Nevienam nav tiesību tev uzdot tādu jautājumu. Katrs dzīvo savu dzīvi tā kā viņš to grib un viņam ir pilnas tiesības uz to. Un tās paaudzes tantes pieklājīgi nesapratīs, tikai uz vienīgi ar skaļu un rupju toni. Bet tad būs otra galējība, teiks, ka tu esi nepieklājīga, rupja. 😁 Bet vai nav vienalga?! Dari kā tu jūties labāk, un, ja pēc atciršanas par bērniem jutīsies labāk, tad tā tam arī jābūt, kaimiņiene var iet paraudāt spilvenā.
21.05.2021 11:04 |

Patīk
Reitings 712
Reģ: 11.04.2019
Reeceejpele @ 21.05.2021 10:57

Oj, tici man, ir gribējies tā arī darīt. It kaimiņiene, kas KATRU reizi (kas ir aptuveni reizi nedēļā) man prasa,''kad tad bērniņi būs?''. Vēl turos, bet drīz tiešām ko riebīgu atcirtīšu, jo jau līdz kliņķim. ?

Ikreiz, kad kāds manam draugam pajautā, kad mēs precēsimies un viņš manā klātbūtnē pasaka, ka neprecēsimies (lai gan es vēlētos pretējo), vienmēr tāda nepatīkama sajūta rodas, pirmo reizi sāka pat asaras birt. 😀
21.05.2021 11:55 |

Reitings 686
Reģ: 06.02.2016
Bernus nevelejos, bet ir liels ganampulks. Bet vienalga nevelos, gaidu kad izaugs lieli.
Ta teikt otrai pusei padevos.
21.05.2021 15:44 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Elisa, nopietni? Un kāpēc Tu esi kopā vēl ar viņu? 🙄
21.05.2021 17:10 |

Reitings 168
Reģ: 26.08.2015
Minelūše @ 20.05.2021 18:09

Vai tāpēc jaundzimušie viscaur pasaulei tiek pamesti, atstāti babyboxos vai ļaunāk - izmesti miskastē? Lielās mātes mīlestības dēļ?

Pamesti tiek bērni, kuru mātes nav spējīgas par viņiem parūpēties un nesaņem atbalstu no ģimenes. Tā ir anomālija un nav uzskatāma par argumentu.
21.05.2021 20:39 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Funny, cerams vismaz ganāmpulka tēvs mīl savus bērneļus.
21.05.2021 20:40 |

Reitings 69
Reģ: 03.07.2020
Pārāk stipri mīli sevi un savu ērto dzīvi! Bērni, protams, ir lielas klapatas, bet, kāda jēga dzīvei un piepildījums sievietei, kurai to nav? Ja nevar pati, var adoptēt.
21.05.2021 21:55 |

Reitings 69
Ko Tavs vīrs par to saka? Viņš negrib bērnu pulciņu?
21.05.2021 21:58 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Tai, kura te komentēja par adopciju, jo negrib dzemdēt vajadzētu ņemt vērā, ka, adoptējot bērnu, Tev ir jābūt tik daudz mīlestībai, lai pietiktu tam traumētajam bērnam, kurš nav Tavs. Ja to saprot, tad viss ok.
Par tēmu-es reāli nesaprotu, kur ir problēma. Tā nav neviena cita darīšana, cik un vai kādam ir bērni.
21.05.2021 22:29 |

Reitings 69
Ja nebūs bērnu, paliekot vecākai, vīrs pie jaunākas aizskries, bērni tomēr satur laulību, jo vīrietis tos nevēlas traumēt.
21.05.2021 22:35 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Man 30, bērnu nav un nekad nebūs. To, ka negribu bērnus, sapratu jau tad, kad vēl pati biju bērns un ar gadiem šī pārliecība tikai nostiprinās.
Savukār lan4iks2020 ir šajā diskusijā lieliski demonstrē to, cik aprobežota ir tā sabiedrības daļa, kurai patīk šādās tēmās vienmēr sākt uzdot jautājumus: un ko darīsi vecumdienās? Kāda tavai dzīvei jēga bez bērniem? Un ko teiks tavs partneris? Bērni satur laulību! Visas, kuras negrib bērnus, ir egoistes! Un tā tālāk, un tā joprojām. Interesanti, ka parasti tādas personas neaprobežojas tikai ar bezbērnu sieviešu kaunināšanu un atsevišķās situācijās ķeras klāt arī tām, kurām ir bērni: tikai viens bērns? Kad būs otrs? O, jums ir puika? Kad būs puikam māsiņa? Nu, padomājiet, jums jau gandrīz pie 40, varbūt vēl kādu bērniņu? Tādām personām nekad nebūs gana, jo liksies, ka vienmēr un visur vajag iebāzt savu viedokli (kuru, kā likums, tādas personas uzskata kā vienīgo un pareizo). Man tikai gribas teikt, ka, ja kāds uzskata, ka cilvēka dzīvei bez bērniem nav jēga, man ļoti žēl tas, cik skumja ir šī cilvēka dzīve un pasaules uztvere. Nobeigumā gribu teikt tikai to, ka nevienai sievietei, ne tai, kura negrib bērnus, ne tai, kura grib, nav jāatskaitās citiem par savu dzīvi un izdarītajām izvēlēm. Jo nevienam citam nav nekāda daļa gar mūsu reproduktīvajām tiesībām. Priekā, dāmas!
21.05.2021 23:28 |

Reitings 203
Reģ: 14.05.2020
Miaa @ 21.05.2021 23:28
Man 30, bērnu nav un nekad nebūs. To, ka negribu bērnus, sapratu jau tad, kad vēl pati biju bērns un ar gadiem šī pārliecība tikai nostiprinās.
Savukār lan4iks2020 ir šajā diskusijā lieliski demonstrē to, cik aprobežota ir tā sabiedrības daļa, kurai patīk šādās tēmās vienmēr sākt uzdot jautājumus: un ko darīsi vecumdienās? Kāda tavai dzīvei jēga bez bērniem? Un ko teiks tavs partneris? Bērni satur laulību! Visas, kuras negrib bērnus, ir egoistes! Un tā tālāk, un tā joprojām. Interesanti, ka parasti tādas personas neaprobežojas tikai ar bezbērnu sieviešu kaunināšanu un atsevišķās situācijās ķeras klāt arī tām, kurām ir bērni: tikai viens bērns? Kad būs otrs? O, jums ir puika? Kad būs puikam māsiņa? Nu, padomājiet, jums jau gandrīz pie 40, varbūt vēl kādu bērniņu? Tādām personām nekad nebūs gana, jo liksies, ka vienmēr un visur vajag iebāzt savu viedokli (kuru, kā likums, tādas personas uzskata kā vienīgo un pareizo). Man tikai gribas teikt, ka, ja kāds uzskata, ka cilvēka dzīvei bez bērniem nav jēga, man ļoti žēl tas, cik skumja ir šī cilvēka dzīve un pasaules uztvere. Nobeigumā gribu teikt tikai to, ka nevienai sievietei, ne tai, kura negrib bērnus, ne tai, kura grib, nav jāatskaitās citiem par savu dzīvi un izdarītajām izvēlēm. Jo nevienam citam nav nekāda daļa gar mūsu reproduktīvajām tiesībām. Priekā, dāmas!

Tu esi viena forša dāma, prieks lasīt tavus komentārus. Tik saturīgi un trāpīgi!
21.05.2021 23:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits