Galvu augšā un tik uz priekšu! :)
Man kādreiz arī bija ļoti zems pašvērtējums. Es sev nepatiku ne izskatā, ne raksturā, pamatskolā mani apsmēja, toreiz tiešām sēdēju maliņā, neuzdrošinājos neko pretī teikt lielajiem ''smējējiem''.
Pašlaik es esmu pašpietiekama sieviete. Jā, man nepatīk savs deguns, bet netraucē dzīvot, tāpēc operāciju netaisīšu. Jā, man nepatīk savi mati tikko pēc dušas, jo izskatās kā pūdelim, bet nākamajā dienā viss jau ir pieņemami. Jā, man traucē mans slinkums un ar to es cenšos cīnīties, kāpt pāri sev. Jā, es reizēm kaut ko darot aizdomājos - a ja nu nesanāks? Bet po***!! Dzīvojam vienreiz. Mums katram ir savi kompleksi, nevajag domāt, ka apkārt ideāli cilvēki...
Es tev ieteiktu sākt nodarboties ar sportu. Priekš sevis. :) Kaut vai 2 reizes nedēļā pavingrot, paskriet. Vismaz man tas dod tādu enerģijas boostu un arī pašpārliecinātu. Uzstādīt mērķus - gan ilgtermiņa, gan īstermiņa(bet tādus, kurus ir reāli sasniegt, ne jau nezinu - pēc diviem gadiem, gribu villu jūras krastā, bet pagaidām man nav pastāvīgu ienākumu..). Saprast, kas tev traucē - bailes no izgāšanās, citu cilvēku viedoklis, nepārliecinātība savās spējās? Pie tā visa vajag strādāt. Domāt pozitīvi - sanāca, tad super, nesanāca? nu nekas, sanāks nākamreiz. Liela daļa no tiem veiksmīgajiem un ideālajiem cilvēkiem nēsā maskas. Viņi tev nestāsta cik reizes izgāzās līdz nodibināja savu uzņēmumu, viņi tev nestāsta cik daudz upurēja, lai iegūtu sapņu figūru utml, un tad šķiet, ka citiem viss dzīvē iet no rokas, bet bieži vien tā nav :)
Lai kaut ko mainītu ir vajadzīgs gribasspēks un neatlaidība. Paļaušanās uz saviem spēkiem un novērtēšana tā, kas tev ir. Vienā dienā rezultātu nebūs, tam vajadzīgs laiks.
Lai izdodas!