Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sieviete kā pelēkā pele

 
Reitings 361
Reģ: 07.07.2020
Labvakar!
Kā jūs raksturotu sievieti - pelēko peli? Izskata, raksturā, uzvedībā?
Uzdūros uz vecas diskusijas un šokējos, ka daudzas rakstīja, ka pelēkā pele ir ta, kura neekspermentē ar izskatu - nekad nav matus krāsojusi, neievedo tos, nēsā zirgastē, nelieto kosmētiku ikdienā, ģērbjas zemes toņos, ir neuzlakotiem nagiem.. raksturā kautrīga, sabiedriba nēruna, ja neviens nejauta, viedokli neizsaka, paliek maliņa...
Pēc tiem raksturojumiem es esmu pelēka pele, lai gan tā pati nejūtos :) Pedikīrs, manikīrs ikdiena nav, jo es vienkārši nesaprotu kāpēc tērēt 15-20 euro(vai cik tur tas maksā :D) uz manikīru, ja tas prieks ir parasti kadam 2 nedēļām... un tad pec 2ned vēl šīs naudas summas jāmaksā. Nu, labi, ja kāda prot smuki pati, kādai tā varbūt ir vesela terapija, tad lūdzu, bet personīgi man manikīrs ir tikai uz svētkiem, jo nevaru iedomaties, ka ta neprātīgi tērētu naudu. Mati man ir savi dabīgi, nekad neesmu krāsojusi, jo patīk krāsa, negribu bojāt(kas jaunības dullums ir sadedzināti ar taisnotaju, nedela vairakas z taisnojot). Skropstas pat nav pieaudzētas, uzacis ir koptas, bet tā neko ar tām nedaru. Garderobe man ir tikai brūni, pelēki, melni toņi un 5% no garderobes ir citas krāsas :D Pikanti apģērbi nepatik, tos tikai. Ja būtu tagad pusiis - izrādītu tam, bet ne visai pasaulei. Ak un kosmetika ikdeinā man ir tikai konsīleris(lai maskētu zilos lokus) un pūderis pa virs, skropstu tusa, bet ja nav nekada tiksanas, tad vispar bez kosmetikas.
Nepatik un nav laika katr rītu likt full face makeup, lolot matus utml. Esmu ļoti dabiska,ja ta var teikt
Esmu ļoti klusa un kautriga, publika nereunīga, bet proti par sevi pastavet, ja kads brauks auguma. Kompāiais esmu traka un biezi man saka, ka sākuma likos garlaicīga, klusa un kautriga, bet sava kompanija dodu vaļā :D
01.05.2021 00:45 |
 
Reitings 361
Reģ: 07.07.2020
Ak jā un mati man lielāko daļu no laika ir zirgastē, kas mani noteikti padara mazāk izteiksmīgu, spriezot pēc vecas diskusijas. Vienkārši izlaisti mati traucē strādāt, acīs krīt :D
Uz svētkiem sapucējas, bet ikdienā laikamb būšu pelēkā pele
01.05.2021 00:48 |
 
Reitings 60
Reģ: 28.04.2021
Man personīgi pelēkās peles tēma asociējas ar gandrīz visu šo pašu, tomēr vairāk liekas, ka tur varētu spēlēt uzvedība un tikai tad izskats. Brūnie, pelēkie un melnie toņi mūsdienās jau ir ļoti modē, bet viss atkarīgs no tā, kā to pasniedz konkrēti uz sevis. Vari šajos toņos izskatīties pēc ritīgas omītes, bet vari izskatīties arī kā konča, pat neuzkrāsojoties un neieveidojot matus. Ja ir pirmais variants + ķermeņa valoda ir saraustīta, kautrīga, nepārliecināta un minstinoša, tad tur jau velk uz pelēkās peles pusi. Ja tam visam vēl klāt nāk neiešana sabiedrībā, tad nu, jā.
Es arī esmu dabīgais cilvēks, mati ir krāsoti, bet ikdienā vispār pat nepiedomāju par vajadzību krāsoties, bet te spēlē tas, ka esmu vienaldzīga pret citu domām par sevi. Ja draugs aizbraucot uz piemājas lauku veikalu iepūs smaržiņu un uzvelk džinsus, tad es braucu tikai krokšos, trenūzenēs, reizēm pat galīgi taukainis matos, bet tad uzlieku kapuci :D Krāsojos arī tikai svētkos vai kādā izbraukuma dienā. Kleitas maz nēsāju, esmu vairāk puiciska (bet jebkurā brīdī pēc vajadzības varu būt sievišķīguma kalngals). Tākā nu jā. :) Tu gan īsti neizklausies pēc pelēkās peles, drīzāk pēc kluso ūdeni, kurš atveras pareizajā kompānijā :D
01.05.2021 02:24 |
 
Reitings 436
Reģ: 04.06.2015
Kāpēc tevi tas uztrauc? Par pelēkām pelēm kādu parasti saukā tās sievietes, kurām ir kaut kāds mazvērtības komplekss un pārliecība, ka tad, ja tu neizcelies uz visu pārējo fona, ja visi tevi visu laiku neievēro, ja neesi uzmanības centrā, tad neesi nekā vērta. Un viss iepriekšminētais ir jāsasniedz tieši ar kliedzošu izskatu.
01.05.2021 08:36 |
 
Reitings 1927
Reģ: 28.04.2019
Pelēkā pele ir kad sieviete netiek ievērota. Piemēram, kad citām ir uzmanība no vīriešiem, tad pelēkai pelei nav. To var labi pamanīt esot mācību iestādē, darbavietā vai kur citur. Tas neattiecas uz klubiem, jo klubā nav laba atmosfēra un tur vīrieši ir ar mērķi, lai ievilktu sievieti gultā.
Vīriešus iekāro pirmām kārtām izskats. Pelēkā pele var būt ļoti labs cilvēks, bet viņa izskata ziņā nekā neizceļas, tapēc viņu neievēro. Bieži vien pelēkās peles sāk ievērot, kad ikdienā ievieš kādu izmaiņu sevī, piemēram, skaisti ieveidoti mati, apģērbs, kas izceļ figūru utt.
01.05.2021 10:25 |
 
Reitings 6
Reģ: 24.08.2009
Es domāju, ka mūsdienās visas puslīdz dabīgās sievietes, kas nav uzpumpējušas lūpas un uztjūnējušas mākslīgi sevi skaitās pelēkās peles. Es ikdienā nelietoju daudz kosmētiku, skropstu tušu, uzacu zīmuli un dažreiz lūpu krāsu, man ir dabīgi gaiši mati, kuros ir balinātas šķipsnas. Ģerbjos es vairāk eleganti, bet es sevi izkatu par pelēko peli.
01.05.2021 10:43 |
 
Reitings 347
Reģ: 15.01.2020
Pēc tava apraksta tiešām liekas, ka esi pelēka pele, lai gan varbūt dzīvē nemaz neizskaties tik nepamanāma un neizteiksmīga. Gribētos pat redzēt tavu prototipu, ieliec kaut vai bildi no Interneta, kā apmēram izskaties, tad varēs saprast konkrētāk.
Ja tev pašai netraucē tas neizteiksmīgums, tad viss ir kārtībā. Ja jūties nenovērtēta, tad ir vērts kaut ko pamainīt savā izskatā. :)
01.05.2021 10:52 |
 
Patīk
Reitings 677
Reģ: 11.04.2019
Pēc autores apraksta un komentāriem, jā, sevi varu uzskatīt par pelēko peli, bet mani absolūti tas netraucē. Agrāk dzinos pēc uzmanības, bet šobrīd, kad blakus ir mīļotais vīrietis, tas vairs nav nepieciešams, jo varu būt es pati.
Reiz nejutos ērti, kad bārmene mani nosauca par pelēko peli (no viņas puses tas visticamāk bija vairāk kā joks). Ar draudzeni aizgājām uz klubu iedzert kokteili manā vārda dienā, vēl pārliecinātāka par sevi vairs nevarēju būt - apģērbs, frizūra, meikaps, labs garastāvoklis. Ne klubā, ne pie letes nebija daudz cilvēku, bet apkalpoja tikai manu draudzeni, es tikai ik pa mirklim "Atvainojos, es vēlētos...," bet mani vispār nedzird.
01.05.2021 11:16 |
 
Patīk
Reitings 1744
Reģ: 24.05.2019
Es pēdējo gadu vispār staigāju treniņbiksēs un mana dekoratīvā kosmētika pārklājas ar putekļiem. Publika? Kas tā tāda?
Vienīgais manikīru turpinu taisīt un matus krāsot, tikai nezinu, priekš kam tas. Lai labāk justos, laikam. Šī diskusija šķiet kā no citas pasaules. Ja pandēmijā cilvēks var iespringt par jautājumu, vai ir pelēkā pele, tad laikam kaut kādi kompleksi tur ir.
01.05.2021 11:52 |
 
Reitings 324
Reģ: 25.01.2021
Te atkal daudz atkarīgs no dabas dotā-ja sieviete pati par sevi ir ļoti skaista, nekad nebūs pelēkā pele, pat ja saģērbsies nepamanāmās drēbēs.
Pelēkā pele ir intraverta sieviete, neesmu satikusi nevienu ekstravertu, par ko teiktu-tā ir pelēkā pele. Lai attīstītu ekstravertumu, ar sevi jāstrādā.
01.05.2021 12:50 |
 
Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Sevi par tādu noteikti neuzskatu, ne izskata ziņā, ne personības ziņā.
Melnas un tumšās drēbēs vispār pēdējo gadu laikā nenēsāju. Ļoti reti. Pārsvarā staigāju ļoti gaiši, baltā, bēšā krāsā un esmu ļoti iecienījusi monohromātisku apģērbu
Pat atvadījos no saviem tumšajiem matiem 🤣
Uzdrīkstos daudz eksperimentēt ar griezumiem. Nebaidos arī nodzīt ar matmašīnu, to jau arī paspēju izdarīt vecgada vakarā.
Savā personībā arī uzskatu, ka atšķiros no citām. Esmu mikstūra starp sievišķīgu un vīrišķīgu. Ļoti labi iekļaujos vīriešu sarunās un kompānijās, jo auto un moto man nav sveša lieta (remonti) kā nekā izglītība ir šajā jomā
Plus esmu diezgan komunikabla
01.05.2021 13:13 |
 
10 gadiPatīk
Reitings 3720
Reģ: 31.10.2010
Neesmu nekad par to domājusi, bet pēc uzrakstītā sanāk, ka tāda esmu. Bet mani tas kaut kā nemaz neuztrauc. Es savā ādā jūtos ļoti komfortabli un ja mana introvertuma vai izskata pēc kāds uzskata mani par pelēko peli - abet lūdzu. Man nav jāizpatīk visai pasaulei.
01.05.2021 13:33 |
 
Reitings 55
Reģ: 13.02.2021
Pēc apraksta sanāk, ka es tāda arī esmu :D
Man pilnīgi pietiek 5 min, lai es jau būtu ierindā un gatava piedzīvojumiem, bieži vien esmu sporta tērpā, jo tā ir ērtāk. Kleitas, augstpapēžu kurpes velku ļoti reti, pārsvarā - uz pasākumiem. Viss man ir dabīgs, nagi nenolakoti(tikai reizēm, kad besis un gribas sevi palutināt, pierakstos uz salonu), nekad dzīvē neesmu bijusi solārijā, uz frizētavu pārsvarā eju tikai nolīdzināt matu galus, tās pāris reizes, kad veidoju frizūru atceros ar šausmām - tik ilgi jāsēž tajā krēslā, vāks.
Uz veikaliem arī neesmu kritusi, reti eju šopingā, baigā garderobe man nav, bet ir ko uzvilkt. Patīk vai nu sportiskais stils vai zolīdais - ofisa apģērbs.
Uzskatu, ka labāk to naudu, kuru notriektu skaistumprocedūrās un šmotkās, iztērēju vakarā ar draugu - pasūtam kebab box, suši setu, nopērku kādu labu vīnu vai ko tādu. Uz vēderu man nav žēl :D
Bet tā - es sev patīku un man arī veinalga vai kāds uzskata mani par pelēko peli, lai jau :)
01.05.2021 14:38 |
 
Reitings 55
Reģ: 13.02.2021
Uzskatu, ka pelēkā pele ir vairāk nevis par izskatu, bet gan savu uzvedību. Var jau būt pilnīgi dabīga sieviete, biznesa lēdija, viss pa etiķetei, bet tas viņu nepadarīs par pelēko peli. Esmu tādas sievietes sastapusi, pieklājīgas, labas manieres, tēls kopts, tumšie toņi dominē apģērbā, tikpat kā nav aksesuāru, viegls grims(lai nomaskētu te jau minētos zilos lokus, maisiņus zem acīm, skropstu tuša acīm utml, minimāli), bet neatgādina pelēko peli.
Pelēkā pele, manuprāt, ir tā, kura ļauj sev kāpt uz galvas, ļauj citiem iesmiet par viņu, nekad neko nepateiks, baidās no visa, ir ļoti klusa un bieži vien mājās sēdētāja
01.05.2021 14:57 |
 
Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Man apzīmējums "pelēkā pele" vairāk saistās ar noteiktu īpašību kopumu, ne ar izskatu. Es, piemēram, zinu sievietes, kuras pēc ārējā izskata perfekti atbilst tavam raksturojumam (nekad nav krāsoti mati, ģērbjas neitrālās krāsās, nepārspīlē ar meikapu utt.), taču no tām sievietēm nāk tāds starojums un tāda iekšējā pievilcība, ka tā viņas padara īpašas un izceļ uz citu fona. Tādas sievietes var no mājām iziet kaut vai izspūrušiem matiem un treniņtērpā, bet tā iekšējā pievilcība, kura no viņām nāk, viņas automātiski padarīs iekārojamas. To grūti tā izstāstīt vārdos, bet tās, kuras kaut reizi dzīvē ir tādas sievietes sastapušas, sapratīs par ko runāju.
Ar vārdiem "pelēkā pele" man drīzāk saistās sieviete, kurai pietrūkst pašcieņas, sieviete, kura nav pašpietiekama, kā jau te minēja, tāda, kura sev ļaus kāpt uz galvas un nekad nepastāvēs par savu viedokli. Visbiežāk tam visam klāt nāk arī pārlieku liela kautrība, tieksme pačīkstēt un pavaimanāt. Ļoti mazs draugu loks, nespēja izveidot attiecības, jo trūkst drosme, ir problēmas ar iepazīšanos ar citiem cilvēkiem. Nu, tāds mājās sēdētājas tips. Monster savā komentārā jau ļoti labi noraksturoja.
01.05.2021 23:24 |
 
Reitings 103
Reģ: 07.04.2021
Miaa @ 01.05.2021 23:24
Man apzīmējums "pelēkā pele" vairāk saistās ar noteiktu īpašību kopumu, ne ar izskatu. Es, piemēram, zinu sievietes, kuras pēc ārējā izskata perfekti atbilst tavam raksturojumam (nekad nav krāsoti mati, ģērbjas neitrālās krāsās, nepārspīlē ar meikapu utt.), taču no tām sievietēm nāk tāds starojums un tāda iekšējā pievilcība, ka tā viņas padara īpašas un izceļ uz citu fona. Tādas sievietes var no mājām iziet kaut vai izspūrušiem matiem un treniņtērpā, bet tā iekšējā pievilcība, kura no viņām nāk, viņas automātiski padarīs iekārojamas. To grūti tā izstāstīt vārdos, bet tās, kuras kaut reizi dzīvē ir tādas sievietes sastapušas, sapratīs par ko runāju.
Ar vārdiem "pelēkā pele" man drīzāk saistās sieviete, kurai pietrūkst pašcieņas, sieviete, kura nav pašpietiekama, kā jau te minēja, tāda, kura sev ļaus kāpt uz galvas un nekad nepastāvēs par savu viedokli. Visbiežāk tam visam klāt nāk arī pārlieku liela kautrība, tieksme pačīkstēt un pavaimanāt. Ļoti mazs draugu loks, nespēja izveidot attiecības, jo trūkst drosme, ir problēmas ar iepazīšanos ar citiem cilvēkiem. Nu, tāds mājās sēdētājas tips. Monster savā komentārā jau ļoti labi noraksturoja.
Pilniba piekritu. Savu viedokli izteicu jau tema “cik laika”,kas izveidota shis iespaida. Ja neesi Caca,tad uzreiz peleka pele?
01.05.2021 23:31 |
 
Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
La Volpe @ 01.05.2021 23:31
Pilniba piekritu. Savu viedokli izteicu jau tema “cik laika”,kas izveidota shis iespaida. Ja neesi Caca,tad uzreiz peleka pele?

Es, savukārt, pilnībā piekrītu tavam komentāram tajā otrā diskusijā! Tajā, ko rakstīji, saskatīju arī līdzības ar sevi. :)
01.05.2021 23:46 |
 
Reitings 206
Reģ: 18.08.2015
Man arī vairāk šķiet, ka "pelēkā pele" ir tā, kura neprot par sevi pastāvēt. Zinu meiteni, kuras stilu nevar nosaukt par garlaicīgu. Ğērbjas tieši tāpat kā lielākā daļa meiteņu/sieviešu, par sevi rūpējas, mati sakopti, drēbes ļoti simpātiskas.. bet viņa ir ļoti klusa, jūtas komfortabli tikai savu cilvēku- draugu un ğimenes lokā. No citiem kautrējas. Es tajā neredzu neko sliktu, jo katram jau savs. Visi nevar būt ekstroverti. Bieži vien tā sauktās "pelēkās peles" patiesībā ir super gudras un ar viņām var forši parunāt, tikai šādiem cilvēkiem nepieciešama pareiza pieeja, ar tādiem cilvēkiem saruna jāiesāk ļoti pakāpeniski. Piekrītu augstāk minētajam viedoklim, ka pat ja sieviete ğērbjas kā "pelēkā pele"... sejā, gaitā, runas veidā ir "visa sāls".
02.05.2021 16:07 |
 
Reitings 312
Reģ: 29.04.2021
man pelēkā pele saistās ar visu tevis nosaukto, izskata un kautrības ziņā, bet plus vēl tāda, kurai ir labākā gadījumā viena draudzene, ar kuru satiekas tikai dzīvesvietā, vai retu reizi pastaigā parkā. Nu tā sakot patiešām ļoti kautrīga un nesabiedriska, tāda kas nekādā gadījumā neapmeklētu tusiņu ar četriem cilvēkiem. ja tu saki, ka savā kompānijā vairs neesi klusa un kautrīga, tad manuprāt neesi pelēka pele.
03.05.2021 13:50 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits