Poncons112 @ 13.04.2021 13:05Sveikas!
Mūsmājās sāku saprast, ka uz pārtiku aiziet nekontrolēti daudz naudas :D
Ja pērkos uz nedēļu, tad tie ir aptuveni 60 eiro + pa nedēļu tāpat vēl tiek piepirkts kāds našķis klāt. Dzīvojam divatā, bet galvenais ēdājs esmu es, jo esmu visu laiku mājās, otrs cilvēks lielākoties ir darbā un ēd tur :D
Vai esat rēķinājušas, cik daudz naudas mēnesī jūs tērējat uz konkrēti pārtikas iegādi?
Vai pieturaties pie konkrēta budžeta, un ja jā, kāds tas ir?
Bellatresa @ 13.04.2021 13:35Hmm. Laikam, dzīvojam ar ģimeni diezgan taupīgi + mums ir pāris kaķi, kuriem ir jāpērk barība un wc smiltis. Uz 3 cilvēkiem, ieskaitot kaķus,higiēnas preces- varētu sanākt tie 200-250 mēnesī. Par cik katram savs dienas ritms, nav kopīgu maltīšu, izņemot brīvdienas, bet ēdam vienkāršus ēdienus.Pārsvarā ,katrs pats taisa, ko grib , katram savi ēšanas paradumi. Es esmu akciju, atlaižu cilvēks. Uz to , diezgan,
ietaupās nauda.Reizi/divas mēnesī tirgū nopērkam maisu (vai divus) ar kartupeļiem, burkānus,skābētus kāpostus, ķiplokus,gaļu. Ir pašu konservi, marinējumi , zaptes, saldētas ogas. Pērkam lauku olas. Pārējo pērkam, pēc vajadzības, paši braucam uz veikaliem.
Ēdienu nesūtam, izņemot darbā, dažreiz.
babushka @ 13.04.2021 14:25Dzīvojam divatā - es un puisis.
Nedēļā iepērkamies 1x, pirms tam saplānojot kāda būs nedeļas ēdienkarte. Visu sagatavojam svētdienas vakarā, lai pa nedēļu ēdiens ir tikai jāizņem un jāuzsilda (tagad gan abi esam mājās un gatavojam izkaisīti, piemēram, svētdien un trešdien, jo abi strādājam no mājām, svaigi pagatavots ēdiens tomēr ir foršāks). Parasti sagatavojam 3 ēdienus (zupa, gaļas/zivs ēdiens, atslodzes ēdiens - dārzeņi 50 nokrāsās), piemēram, šonedēļ - vista sojas un medus marinādē; dārzeņu sacepums; puravu zupa.
Tad nu sapērkam sastāvdaļas, lai no katra ēdiena sanāktu aptuveni 4-6 porcijas. Nedēļā vidēji uz to iztērējam 50 euro (tajā skaitā ir brokastu ēdieni, našķīši, reizēm pat šis tas no saimniecības). Piektdienās vakariņas pasūtām, sestdienās un svētdienās parasti cenšamies būt aktīvi, esam ārpus mājas, tāpēc izpaliek pusdienas vai vakariņas. Rezultātā +/- 70 euro nedēļā (~280-300 euro mēnesī) uz 2 cilvēkiem.
Šādi daram jau gandrīz pus gadu un uzlabojumi ir acīm(makam)redzami. Plusi - naudas ietaupījums (nav vairs to spontāno pirkumu, kad daļa produktu beigu beigās nokļūst miskastē), laika ietaupījums (tas, kādēļ sākām šo darīt, vairs nav vajadzība 1-1,5h vakaros tērēt vakariņu gatavošanai), tas ir lieliski pavadīts laiks kopā, redzu un pielāgoju sastāvdaļas, kuras izmantoju gatavošanai, rezultātā - gardākas, veselīgākās malītēs.
Elisa_M @ 13.04.2021 19:05Esam divi, kopā apmēram 400+ eiro mēnesī. Vienu reizi dienā pasūtam siltu ēdienu kafejnīcā (~5 eiro katram) un tad pluss vēl kādi sīkumi. Kad gatavoju pati, manuprāt, iztērēju vēl vairāk, pluss nemaz nemāku garšīgi gatavot, katram ir savas vēlmes, pusi izmetām laukā, tā kā mums šis ir izcils variants.