Viegli vai neviegli kādreiz viņa nevajagot izrakstīja, kad neko neprasīju, tagad vienkārši negribēja. Labi meitenes, paldies par viedokļiem!Kiskismau @ 24.03.2021 22:03
Nu tad dažus no tiem tik viegli ģimenes ārsts nevar izrakstīt. Daži hormoni un aknu testi ir atļauti pa valsts naudu tikai ar attiecīgā speciālista nosūtījumu vai tikai vienreiz gadā ja ir attiecīgā diagnoze.
Svīre, varbūt tu pat esi tā ārste ja tā raksti? Kādu vēl drāmu es ceļu? Priekš kam tad ģimenes ārsts domāts cilvēkam? Lai sēdētu un pats domātu kaut ko?! Gribētu redzēt, ko tu darītu ja viņa tev tā atbildētu
Eva99 @ 25.03.2021 00:49
Drusku jau gan piekrītu Svīrei. Laikā, kad covid potēšanas dēļ ģimenes ārsti ir pārslogoti, šāda attieksme no Tavas puses arī drusku nekorekta. Tava ģimenes ārste droši vien ir pārgurusi, organizējot potēšanu senioriem, kuru dzīvības ir briesmās, un pieņemot tos, kuriem ir sūdzības (atšķirībā no tevis). Citos apstākļos viņa noteikti Tev kā parasti iedotu nosūtījumu, ar prieku gaidītu vizītē, kad saņemti rezultāti, un arī nemēģinātu atrunāt taisīt analīzes. Es nesaku, ka Tu neesi svarīga un ka daktere rīkojās pareizi, bet būsim cilvēki un paskatīsimies uz lietām arī no citu cilvēku skatupunkta un ņemsim vērā situāciju. Ģimenes ārsti šobrīd ir diezgan aizņemti un strādā virsstundas.
Par tavu situāciju runājot, tās 2 nedēļas līdz brīdim, kad iesi pie ginekologa, neko nemainīs. Tiešām. Es gūtniecības laikā toksikozes dēļ 2 mēnešu tikpat kā neko nevarēju ieēst (kāda gan tur sabalansēta un pilnvērtīga ēšana?) un savai ginekoloģei prasīju, vai manam bērnam šī nepilnvērtīgā ēšana kaitēs. Ārste izskaidroja, ka pat mani 2 nepilnvērtīgās ēšanas mēneši neko būtiski neietekmē, jo bērnam tiek izlietotas māmiņas rezerves, pēctam nokavētais tiek atgūts. Tad nu lūk, ja Tu ēd kaut cik veselīgi, tad Tev viss tās 2 nedēļas būs labi. Pajautāsi nosūtījumu ginekologam.
Covid laiks vai nē, bet jebkurš ārsts ir devis Hipokrata zvērestu, jāpalīdz jebkurā gadījumā.
. Neviens nav teicis, ka viņa kādu vakcinē, ir ļoti daudz ģimenes ārstu kas to nedara.
Covid laiks vai nē, bet jebkurš ārsts ir devis Hipokrata zvērestu, jāpalīdz jebkurā gadījumā. Tas jau tā pašsaprotami. Kā arī Covid nav atcēlis cita veida slimības un saslimšanas, ja es gaidītu bērniņu arī vēlētos būt 100% droša, ka es un bērns esam veseli.
Kāda vēl tur pārslodze viņai dēļ covid, fb bija ielikusi bildes kā siltajās zemēs tusē😀Viņai esot atvaļinājums jau cik mēnešus garumā un viņas vietā strādā māsiņa, kura man minēja ka arī drīz ies prom jo darba,jo nevarot sastrādāties ar šo ārsti, un māsiņa bija jauka un saprata ka vēlos to darīt sevis pašas mieram tas arī viss.Eva99 @ 25.03.2021 00:49
Drusku jau gan piekrītu Svīrei. Laikā, kad covid potēšanas dēļ ģimenes ārsti ir pārslogoti, šāda attieksme no Tavas puses arī drusku nekorekta. Tava ģimenes ārste droši vien ir pārgurusi, organizējot potēšanu senioriem, kuru dzīvības ir briesmās, un pieņemot tos, kuriem ir sūdzības (atšķirībā no tevis). Citos apstākļos viņa noteikti Tev kā parasti iedotu nosūtījumu, ar prieku gaidītu vizītē, kad saņemti rezultāti, un arī nemēģinātu atrunāt taisīt analīzes. Es nesaku, ka Tu neesi svarīga un ka daktere rīkojās pareizi, bet būsim cilvēki un paskatīsimies uz lietām arī no citu cilvēku skatupunkta un ņemsim vērā situāciju. Ģimenes ārsti šobrīd ir diezgan aizņemti un strādā virsstundas.
Par tavu situāciju runājot, tās 2 nedēļas līdz brīdim, kad iesi pie ginekologa, neko nemainīs. Tiešām. Es gūtniecības laikā toksikozes dēļ 2 mēnešu tikpat kā neko nevarēju ieēst (kāda gan tur sabalansēta un pilnvērtīga ēšana?) un savai ginekoloģei prasīju, vai manam bērnam šī nepilnvērtīgā ēšana kaitēs. Ārste izskaidroja, ka pat mani 2 nepilnvērtīgās ēšanas mēneši neko būtiski neietekmē, jo bērnam tiek izlietotas māmiņas rezerves, pēctam nokavētais tiek atgūts. Tad nu lūk, ja Tu ēd kaut cik veselīgi, tad Tev viss tās 2 nedēļas būs labi. Pajautāsi nosūtījumu ginekologam.
Motherofdragons @ 25.03.2021 09:36Es neesmu eksperts šajā jomā, bet man vienmēr ir šķitis ka grūtnieces uz analīzēm nosūta ginekologs.
Un radās iespaids, ka šeit prevalē nevis uztraukums par sava embrija veselību, bet aizvainojums par ārsta atteikuma faktu. Par savu naudu var uztaisīt ko vien iegribās, neviens neaizliedz.
Eksperte @ 25.03.2021 10:54
Jebkurā gadijumā kam tad tā valsts apmaksāta medicīna ir domāta? Kaut kam vairāk un kādam mazāk? Man nešķiet, ka asins aina būtu kas tāds, ko nevarētu saķeksēt un iedot. Bet es nemāku spriest par konkrēto gadijumu, varbūt te autore par daudz uztraucas nevietā sakarā ar mazo.
cupcake2 @ 25.03.2021 12:46
Nu, noteikti ne tam, lai katrs, kad vien ienāk prātā, skrietu un bez maksas nodotu analīzes. Jādomā taču loģiski - ne visi resursi ir bezgalīgi. Tā attieksme - medicīna taču bez maksas, varu skriet un nodot analīzes kaut vai katru dienu - ir muļķīga.
Profilakse arī nav pietiekami labs iemesls? Vai pie zobārsta arī jāiet tikai tad, kad jau sāp zobi? 🤯
Tas ir tikai apsveicami, ka cilvēks rūpējas par savu veselību un vēlās pārbaudīt vai viss ir ok. Turklāt ne vienmēr var just, ja kādi analīžu radītāji nav normas robežās.