Dream woman @ 24.03.2021 14:08Protams mainīšu ģimenes ārsti,bet patreiz to uz sitiena nevaru izdarīt jo drīz pārvākšos uz citu pilsētu tad arī mainīšu. Līdz ginekologam jāgaida vēl 2x nedēļas, savam sirdsmieram velejos uztaisīt analīzes un mierīgi gaidīt vēl tās divas nedēļas. Jo es arī neorentējos analīžu rezultātos, un likās ka ģimenes ārstei ir jābūt arī lietas kursā par grūtniecību.
shyrebel @ 24.03.2021 14:52
Analīžu rezultātiem ir referentie intervāli, kas pasaka priekšā, vai Tavi rezultāti iekļaujas normas robežās. Easy ?♀️
Pareizi jau ir, ka vēlies pārbaudīt savu veselību. Vidējā cilvēka domāšana parasti ir preventīvi neko nedarīt, kamēr galīgi slikti nebūs un tad panikā skriet pie visiem ārstiem.
Svīre, varbūt tu pat esi tā ārste ja tā raksti? Kādu vēl drāmu es ceļu? Priekš kam tad ģimenes ārsts domāts cilvēkam? Lai sēdētu un pats domātu kaut ko?! Gribētu redzēt, ko tu darītu ja viņa tev tā atbildētu.Sviire @ 24.03.2021 14:38Netaisi drāmu kur nevajag. Ir viens forums kur pat nav nekas jāraksta tur jau n-to lapu garumā ir info kādas analīzes vajadzīgas, kam jāpievērš uzmanība un pieredzes stāsti. Meklē info pareizā vietā.
ja neproti nomainīt ģimenes ārstu un kaut ko gaidi, pati vainīga. Man linku ielikt uz diskusiju kur runāts par to kādas analīzes grūtniece var taisīt un kā saprast rezultātus? Un ko darīt ja kāds hcg vai progesterona rādītājs ir zem normas? Viss jau sen atrodams vajag tikai pameklēt. Daudzas grūtnieces tā arī dara, pašas reizi nedēļā dodas uz laboratoriju un nodod analīzes bez visiem nosutījumiem savam sirdsmieram.Dream woman @ 24.03.2021 15:29Svīre, varbūt tu pat esi tā ārste ja tā raksti? Kādu vēl drāmu es ceļu? Priekš kam tad ģimenes ārsts domāts cilvēkam? Lai sēdētu un pats domātu kaut ko?! Gribētu redzēt, ko tu darītu ja viņa tev tā atbildētu.
mana apetīte ir ļoti kritusies, es ēdu tikai jogurtus,dārzeņus un augļus. Pārējais viss šķebina. Vienkārši es pirmo reizi saskāros ar šādu atteikumu, lai gan pirms tam viņa rakstīja nosūtījumus pat bez iemesla. Esmu vairāk šokā par ārstes attieksmi pret cilvēku, nekāda nākšana pretī.angelis @ 24.03.2021 16:02Izklausās pēc manas ĢĀ?
Bet! Ko Tev tieši gribas redzēt asins ainā? Vai trūkst dzelzs vai krīt hemoglobīns? Un ja trūks, nebūtu prāta darbs uz savu galvu kaut ko sākt lietot, it īpaši mazuli gaidot. Es Tev ieteiktu neuztraukties un sagaidīt sava ginekologa vizīti, ārsts Tevi nosūtīs uz visām analīzēm(asins,urīna utt), un tā būs līdz pat dzemdībām. Līdz vizītei, ja grūtniecība noris normāli, ēd pilnvērtīgi, lieto folijskābi, D vitamīnu un atslābsti. Tālāk tavs uzraugošais ginekologs teiks ko darīt.
Dream woman @ 24.03.2021 17:58mana apetīte ir ļoti kritusies, es ēdu tikai jogurtus,dārzeņus un augļus. Pārējais viss šķebina. Vienkārši es pirmo reizi saskāros ar šādu atteikumu, lai gan pirms tam viņa rakstīja nosūtījumus pat bez iemesla. Esmu vairāk šokā par ārstes attieksmi pret cilvēku, nekāda nākšana pretī.
Ģimenes ārstei pat vajadzētu būt ieinteresētai palīdzēt ar nosūtījumiem un atbalstīt sievieti jo ja tā ir pirmā grūtniecība, cilvēks ir satraucies un grib zināt kas un kā.. Es vienkārši sajutos kā noziedzniece jo gada laikà viņai pirmo reizi pajautāju vienu nosūtījumu..Viņas atbilde ja man nekas nesāp tad neko nedos,savādāk tiek tērēta valsts nauda.. kaut kāds marazms!Kiskismau @ 24.03.2021 21:20Kādas grūtniecēm svarīgus vitamīnus vai analīžu rādītājus var redzēt pilnā asins ainā? Okey hemoglobīns un eritrocīti,, bet pārējais?
Ja ārsts ieraksta pareizo diagnozi nosūtījumā, tad nekādām problēmām ar NVD nevajadzētu būt.
To es nevaru teikt par visiem ģimenes ārstiem. Ir draugi kas saka ka ir tādas kam pazvana un visu izrakstīs, ir tādas pie kurām vajag iet un tad kaut ko dabūs,un ir šādas kuras pat nezinu kā nosaukt..joselyn @ 24.03.2021 20:28Nav, manuprāt, tas normāli.
Manējā man nekad negrib dot nosūtījumu uz analīzēm. Vienmēr prasa manu apdrošināšanu. Jo redz, ir citi, kam apdrošināšana nav. Kāda man starpība, es arī esmu nodokļu maksātājs un vismaz kādreiz kkam būtu jābūt arī valsts apmaksātam (pie speciālistiem vienmēr eju un pati maksāju). Diemžē, bet veselības sistēma mūsu valstī ir miskaste, lai neteiktu ko citu.
Kiskismau @ 24.03.2021 21:20Kādas grūtniecēm svarīgus vitamīnus vai analīžu rādītājus var redzēt pilnā asins ainā? Okey hemoglobīns un eritrocīti,, bet pārējais?
Ja ārsts ieraksta pareizo diagnozi nosūtījumā, tad nekādām problēmām ar NVD nevajadzētu būt.
Es domāju, ka šeit autore ir domājusi nevis asins ainu, bet vispārīgi - dzelzi, vitamīnus, hormonus utt.,