Pirmdien izlēmu negaidīt kamēr atnāks ģimenes ārsts, izsaucu Boltu un aizvēzu tēvu uz ARSu. Tur teica, ka tēva kaite nav viņu kompetencē un aizsūtīja mūs uz Biķerniekiem. Šodien uzzināju, ka tēvam ir gangrēna un vajadzēs taisīt amputāciju augšstilba līmenī. :( Tēvs atrodas neadekvāta stāvoklī (atgādinu, ka viņam pie tam ir demence) un no operācijas atsākas. Ārsti, savukārt, nevar taisīt šādu operāciju bez pacienta piekrišanas. Kaut gan, no vienas puses tas varētu būt arī labi, jo nav skaidri zināms vai viņš pēc tas
operācijas būs vismaz dzīvs vai nē, jo viņam ir arī vāja sirds. Jūtos slikti, jo pirmo reizi pamanīju tēva kaiti pagājušo piektdien. Toreiz vienkārši uzliku viņam plāksteri, pat nedomājot, ka tas varētu būt kaut kas nopietns, jo pagāja tikai kā divas dienas kopš viņu atvēza mājās no slimnīcas. Nākamajā dienā pamanīju, ka plāksteris ir noplēsts un no brūces pil nedaudz asinis. Es padomāju, ka tēvs vienkārši ir atvēris jau sarecēto brūci. Kaut gan man līkas dīvaini, ka viņa brūce tek un es arī nevarēju saprast kas tā īsti
ir par brūci, jo tas neizskatījās kā tipiska trauma, kuru dabū kad kaut kur sasit kāju. Svētdien mana sieva un es pamanījām, ka viņam tā kāja ir krietni uzpampusi. Es piezvanīju uz Ortopēdijas un traumatoloģijas institūtu, lai atvēztu pie viņiem savu tēti – tur teica, ka viņiem nav ķirurgu un man ir jāvēršas aiz palīdzības pie ģimenes ārsta. Beidzot, pirmdien izlēmu negaidīt kamēr atnāks tas ģimenes ārsts un atvēzu tēvu uz ARSu, kur mani arī nosūtīja uz Biķerniekiem. Jūtos tagad diezgan švaki.
Pirmkārt, ir žēl tēvu: it kā demences jau nebūtu pietiekami. Otrkārt, visā notikušā nedaudz vainoju arī sevi: varbūt, ja būtu aizvēzis viņu uz ARSu jau sestdien, viņu vēl varētu izārstēt bez kājas amputācijas. Kaut gan sieva mēģina mani nomierināt: sāka, ka gangrēna tik ātri neattīstās un tā varēja viņam būt jau kādu laiciņu. Man tas viss liekas tik dīvaini: viņš taču divas nedēļas bija slimnīcā – pie tam veselas trijās – kur taisīja veselo virkni analīžu. Vienu tikai sūda COVID’u viņam pārbaudīja veselas trīs reizes: kāpēc tad gangrēnu neatrada? 😔