nejūtos kā sieviete

Reitings 6
Reģ: 21.03.2021
man ir 25 gadi un es nejūtos kā sieviete.Jūtos kā neredzamais cilvēks...Nereizi dzīvē nebiju uz randiņu,nerunājot jau par kaut ko vairāk..Nekad neesmu dzirdējusi komplimentus,neko..Atzīšos uzreiz,ka man skauž,ka kādai ir viss-ziedi/attiecības/uzmanība/dāvanas u.c.Un pati esmu vainīga,ka esmu nonākusi līdz tādam.Kopš 15 gadu vecuma cīnos ar pumpām un tagad seja ir salīdzinoši tīra(vismaz nav kauns iziet uz ielas).Un pats sliktakais ir tas,ka esmu palaidusi garām tik daudz..Man nav nevienas bildes par 10 gadiem,visu laiku sēžu mājās(vismaz tagad strādāju no mājām,tāpēc nekur neeju),baidos komunicēt ar cilvēkiem un tāpēc visu laiku skatos zemē..Es nejūtos kā sieviete..Jūtos kā mēsls,kurš ar savu eksistēšanu apgrūtina cilvēkus..Kā to mainīt?
21.03.2021 20:02 |

Reitings 68
Reģ: 28.12.2020
Sabine111 @ 21.03.2021 20:02
man ir 25 gadi un es nejūtos kā sieviete.Jūtos kā neredzamais cilvēks...Nereizi dzīvē nebiju uz randiņu,nerunājot jau par kaut ko vairāk..Nekad neesmu dzirdējusi komplimentus,neko..Atzīšos uzreiz,ka man skauž,ka kādai ir viss-ziedi/attiecības/uzmanība/dāvanas u.c.Un pati esmu vainīga,ka esmu nonākusi līdz tādam.Kopš 15 gadu vecuma cīnos ar pumpām un tagad seja ir salīdzinoši tīra(vismaz nav kauns iziet uz ielas).Un pats sliktakais ir tas,ka esmu palaidusi garām tik daudz..Man nav nevienas bildes par 10 gadiem,visu laiku sēžu mājās(vismaz tagad strādāju no mājām,tāpēc nekur neeju),baidos komunicēt ar cilvēkiem un tāpēc visu laiku skatos zemē..Es nejūtos kā sieviete..Jūtos kā mēsls,kurš ar savu eksistēšanu apgrūtina cilvēkus..Kā to mainīt?
man agrāk bija nopietnas problēmas ar sejas ādu, ļoti smaga akne, zieķeju tonālo katru dienu, lidz sapratu beidzot ka jāiet pie ārsta. Iesaku sākt ar dermatologu! Viņš atradis cēloni. Man arī 25 tgd bet sāku meklēt palīdzību jau 18. Nesaprotu kāpēc Tu neej pie ārsta? Tas sejas ādas problēmas ir sabojajušas Tev visu prātu.
Man cēloni neatrada, lai gan pati pirms 2 gadiem beidzot sapratu ka jābeidz stumt mutē šokolāde 24/7. Es tajā laikā dzeru Roccotuan vai kaut kā tā saucas. Zales briesmīgas, blakusparādības labāk nelasīt, bet tomēr - tas bija viens no labākajiem lēmumiem dzīvē. Bac arī tagad ideāli un jādomā ko bāžu mutē :( bet ir par 80% labak un esmu laimīga.
21.03.2021 21:40 |

Reitings 6
vai es esmu kaut kur minējusi,ka nebiju pie ārsta? Esmu iztērējusi tik daudz naudas uz ārstiem/smērēm/krēmiem utt.,ka varētu nopirkt māju....
21.03.2021 21:42 |

Reitings 84
Reģ: 21.08.2020
Skanēs riktīgi cheesy, bet iemīli sevi. Nostājies spoguļa priekšā un pasaki savam spoguļattēlam: "Tu esi skaista!". Saredzi sevi, nevis pumpas. Kolīdz iemīlēsi sevi, to izdarīs arī citi.
21.03.2021 21:45 |

Reitings 2703
Reģ: 17.01.2021
Sabine111 @ 21.03.2021 21:42
vai es esmu kaut kur minējusi,ka nebiju pie ārsta? Esmu iztērējusi tik daudz naudas uz ārstiem/smērēm/krēmiem utt.,ka varētu nopirkt māju....

Man arī ir problēma ar pumpām, kādu laiku jau cīnos. Par ārstiem un kosmetologjem varu teikt - svarīgi, ja iespējams, atrast tiešām labu speciālistu. Man pagaidām nav paveicies ar tādu, bet vismaz vienu izdevies noskaidrot - savu ādas tipu. Pieņemu, kā tev varētu būt vai nu kombinēta vai taukaina āda, bet labāk noskaidrot precīzi, lai pēc tam varētu skatīties, kas varētu palīdzēt. Varbūt problēmas ar hormoniem, tādā gadījumā varētu palīdzēt ginekologs vai endokrinologa ( arī nezinu, vai esi jau vērsusies). Viens no maniem lielākajiem ieteikumiem ir nesalīdzināmi sevi ar citiem. Varbūt arī skan jau dzirdēti un nostāsti, bet neviens tiešām nav ne ar ko labāks par kādu citu. Tu esi unikāla, tev tas pašai tikai ir tā pa īstam jāierauga. Varbūt tas cilvēks, uz kuru tu raugies ar skaudību vēlētos, lai viņam piemīt kas tāds, kas ir tev - inteliģence, kāds talants, acu krāsa, matu krāsa, nezinu, jebkas 🙂
21.03.2021 22:05 |

Reitings 242
Reģ: 15.07.2018
Noteikti ir daudz kā laba taču Tevī!

Iespējams, bet līdz tam jātiek. Izskats nāk pirmais.
Nav neglītu sieviešu vai cilvēku, skaistumu, harmoniju, mīlestību pret sevi cilvēki parasti izstaro un tas pievelk apkārtējos.

Blissful ignorance.
Ir arī tik daudz it kā skaistu sieviešu, bet pašas ir baigās maitas.

Tas ir self defense mechanism. Gan jau narcisistiski psihopāti šīs ir emocionāli izvarojuši. A kam dzīve viegla...
shyrebel,skolā par mani ņirgājās nonstop.Arī universitātē kursabiedri varēja pajautāt-kāpēc tev ir tik daudz pumpu?neesi mēģinājusi mazgāt seju/aizklāt to visu ar tonālo,jo citiem ir pretīgi uz to skatīties utt..
Tā pa lielo pusaudžu gadi nosaka base confidence līmeni un tavu vietu pecking order, ko pēc tam ir grūti dzīvē mainīt.
21.03.2021 22:06 |

Reitings 52
Man ļoti palīdzējusi ir dermatoloģe Lāsma Kalnbērza.
Kad gāju pie viņas runāt par savu ādas alerģiju, emocijās arī sāku kratīt sirdi par piena sēni, no kuras nekādīgi nevarēju tikt vaļā kādus 3 gadus un arī biju izbraukājusi visu Latviju un iztērējusi kaudzi naudas. Toreiz Lāsma man ieteica izvairīties no glutēna un cukura. Un viss.. problēmu vairs nav. Tik vienkārši 🤦‍♀️
Tāpēc ļoti iespējams, ka jāmeklē kāds cits speciālists, kas palīdzētu sakārtot iemeslu aknei.
21.03.2021 22:13 |

Reitings 2703
Reģ: 17.01.2021
Miedziņš @ 21.03.2021 22:05

Man arī ir problēma ar pumpām, kādu laiku jau cīnos. Par ārstiem un kosmetologjem varu teikt - svarīgi, ja iespējams, atrast tiešām labu speciālistu. Man pagaidām nav paveicies ar tādu, bet vismaz vienu izdevies noskaidrot - savu ādas tipu. Pieņemu, kā tev varētu būt vai nu kombinēta vai taukaina āda, bet labāk noskaidrot precīzi, lai pēc tam varētu skatīties, kas varētu palīdzēt. Varbūt problēmas ar hormoniem, tādā gadījumā varētu palīdzēt ginekologs vai endokrinologa ( arī nezinu, vai esi jau vērsusies). Viens no maniem lielākajiem ieteikumiem ir nesalīdzināmi sevi ar citiem. Varbūt arī skan jau dzirdēti un nostāsti, bet neviens tiešām nav ne ar ko labāks par kādu citu. Tu esi unikāla, tev tas pašai tikai ir tā pa īstam jāierauga. Varbūt tas cilvēks, uz kuru tu raugies ar skaudību vēlētos, lai viņam piemīt kas tāds, kas ir tev - inteliģence, kāds talants, acu krāsa, matu krāsa, nezinu, jebkas ?
Un varbūt varētu palīdzēt psihologs vai psihoterapeits, šādu palīdzību arī nevajag uzskatīt par kaut kādu tabu. Iespējams problēma ir dziļāka- bērnībā nebija atzinības no vecākiem, vai viņi nebija emocionāli pieejami tev. Varbūt skolā cieti no apsmiešanas. Tas viss vai vēl citi iemesli var veidot lielu, nevajadzīgu emocionālu bagāžu un neļaut dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.
21.03.2021 22:15 |

Reitings 940
Reģ: 06.01.2021
Man šitā draudzene nomocījās ar pumpām. Ej vai neej pie ārsta, nekāda jēga. Vēja izmesti vairāki simti un pat tūkstoši, kā vainu nevar atrast, tā nevar. Beidza lietot piena produktus nepagāja gads kā seja bija pilnībā (!) tīra no pumpām. Tā kā ārsti nav arī tas labākais variants.
21.03.2021 22:46 |

Reitings 1445
Reģ: 26.09.2017
Cilvēks stāsta ka nav pašapziņas, bet jūs te par pumpām non stop.
21.03.2021 22:53 |

Reitings 52
Redrose @ 21.03.2021 22:46
Man šitā draudzene nomocījās ar pumpām. Ej vai neej pie ārsta, nekāda jēga. Vēja izmesti vairāki simti un pat tūkstoši, kā vainu nevar atrast, tā nevar. Beidza lietot piena produktus nepagāja gads kā seja bija pilnībā (!) tīra no pumpām. Tā kā ārsti nav arī tas labākais variants.

Diemžēl, Latvijā ir ļoti maz izcilu ārstu.
Starpcitu, manai draudzenei ar pumpām un piena produktiem bija tas pats stāsts! Un “dermatologs” viņai pārmeta, ka noteikti seju aiztiek ar netīrām rokām 🤦‍♀️
21.03.2021 22:56 |

Reitings 422
Reģ: 07.07.2020
Sabine111 @ 21.03.2021 20:02

Man izskatās, ka tu neproti pieņemt sevi, iespējams tev ir sociālā trauksme, kas izskaidro to, kāpēc nav draugi, ir bail iet komunicēt utml. Tu domā ko citi padomās. Zems pašvērtējums.
Atcerējos kā psiholoģe Natālija Morozova vienā no saviem video youtube kanālā teica, ka viņai mīļākais ir riekstu saldējums, viņai ne pārāk patīk šokolādes, bet ja neviena cita nebūtu - ņemtu to. Un ja cilveku salīdzina ar šokolādes saldējumu. Dažiem tas ir mīļākais, ciriem negaršo. Cilveks, kurš nav mierā ar sevi visu laiku mēģina izpatikt citiem, viņs maina savas garšas un aizmirst, kas viņs patiesībā ir.
Ieteiktu tik ļoti necikleties vai kādsm patiksi utml. Attiecību tev mav, jo tu neej cilvekos. Sēžot istabā nekas nemainās.
Ja problēma nav saņemšanās, tad ieteiktu versties pie psihologa
21.03.2021 22:58 |

Reitings 68
Sabine111 @ 21.03.2021 21:42
dīvaini ka Tev tas zāles neviens ārsts neieteica. Es gāju pie 3 dažādiem un visi lika dzert, tas ir ķīmiskais A vitamīns. Bet varbūt Latvijā vairs šis zāles nelieto :( nu katrā ziņā sejas ādas problēmas ir visa cēlonis. Tas kuras te saka iemili sevi utt. nu.... Var jau mēģināt, bet problēma ir jārisina sakne. Ieteiktu pajautāt par tām zālēm, jo tās Tev palīdzēs. Es izdzeru veselus divus kursus, esmu vesela un viss ok
21.03.2021 23:03 |

Reitings 68
Eksperte @ 21.03.2021 22:53
Cilvēks stāsta ka nav pašapziņas, bet jūs te par pumpām non stop.
tas jau ir visa cēlonis un pagātnes sekas.. Tagad gan minēja ka ir labāk ar sejas ādu, jā
21.03.2021 23:14 |

10 gadi
Reitings 454
Reģ: 01.08.2012
Neskaud citiem, labāk ņem par piemēru, ka arī TU VARI! Nevis varbūt vari, vai nevari, bet noteikti vari! Notici sev, ka esi skaista jauna sieviete, Tu nevienam neesi parādā itin neko un vienīgais cilvēks kuram Tev ir kas jāpierāda - esi TU pati! Pierādi, ka spēj tikt galā ar kautrīgumu, pierādi sev, ka esi skaista jebkurā gadījumā! Iedomājies, ir sievietes kuras uzvelk ,tēlaini izsakoties, kartupeļu maisu un tāpat izskatās labi! Zini kāpēc? Jo viņas tic pašas sev, ka ir gana labas jebkam! Ar pumpām tiksi galā, bet sakārto to kas Tev darās dvēselē un prātā un galu galā, dzīve ir pārāk īsa un būtu grēks nodzīvot dzīvi tā kā Tev nemaz nepatiktu.
21.03.2021 23:15 |

Reitings 2189
Reģ: 28.04.2019
Es tavu problēmu saprotu. Varu piedāvāt konsultāciju online, studēju psiholoģiju.
22.03.2021 10:09 |

Reitings 352
Reģ: 03.05.2019
Par pumpām kur ir problēmas? Vai diagnoze ir uzstādīta? Pumpas var būt uz hormonālā fona, tad jāiet pie ginekologa un japiemekle atbilstošas hormonālās tabletes. Tā var būt arī ādas īpatnība. Vēl uztura vaina. Bieži pumpas ir cilvēkiem kam ir celiakija un viņi to nezina. To ārstē tikai ar ļoti stingru diētu, izslēdzot no ēdienkartes kviešus, miežus, rudzus, auzas. Tas nozīmē nekādas maizes, cepumi, kūkas un jebkas kam sastāvā ir minētie graudaugi. Kas notiek ar dzīvnieku valsts izcelsmes produktiem? Ir vegāni kas ļoti seko savam uzturam, lieto arī uztura bagātinātājus, seko līdzi uzņemtajiem taukiem, olbaltumvielām, seko līdzi dzelzs, D vitamīna un citiem rādītājiem, bet cīnās ar pumpām. Līdzko sāk ēst atkal gaļu, olas, zivis nedēļas laikā āda uzlabojas, pumpas sāk nozust. Tāpat problēmas var radīt arī iekšējie parazīti, piemēram spalīši un cērmes un citi. Par psiholoģisko stāvokli. Ko tur forums var palīdzēt? Var doties uz sociālo dienestu un mēģināt izkārtoti 10 bezmaksas psihoterapeita seansus. Vai ja nauda nav problēma darīt to par saviem līdzekļiem. 10 psihoterapeita apmeklējumi ir ļoti maz, bet tas ir sākums tam ka tiek apzināta problēma un parādīts virziens kur vajag ar sevi piestrādāt. Man pumpas un bojāta āda neliekas nekas sevišķs. Mana māsīca arī visu dzīvi cīnās ar izsitumiem un rētām pēc tam. Ir daudz lielākas problēmas, piemēram dzirdes un redzes problēmas. Ir cilvēki kas ir gan akli gan kurli vai vājdzirdīgi. Pie stacijas tunelī dažreiz stāv divi vīrieši. Viens pārdod groziņš, viņš ir akls. Otrs vīrietis ir jaunāks viņš zinu ka spēlē ģitāru, bet viņš ir akls un viņam ir dzirdes aparāti. Pie pašapziņas jāstrādā kopā ar psihoterapeitu.
22.03.2021 11:56 |

Reitings 352
Pieraksti veselu nedēļu burtnīcā visu ko tu dienas laikā apēd, tiešām visu, arī vienu šokolādes konfekti ja tāda apēsta. Visu ko ēd bez izņēmuma pieraksti, pēc nedēļas palasi un paskaties ko visbiežāk apēd. Varbūt tas var palīdzēt.
22.03.2021 12:03 |

Reitings 352
Es esmu vājdzirdīga, man ir ļoti grūti runāt ar cilvēkiem. Es lasu no lūpām un arī lietoju dzirdes aparātu. Ar izskatu daudz maz viss ok. Runāju tikai ar tiem ko pazīstu, man ir stress kad jārunā ar kādu ko nepazīstu. Varu pateikt ka ir svarīgi iziet no savas komforta zonas. Vajag darīt lietas no kā bail, piemēram pasūtīt ēdienu kafejnīcā, protams tad kad tas ir iespējams jo šobrīd viss ir ciet. Var pieteikties kādos brīvā dabā sportojošo grupā, pirms vīrusa tika rīkoti arī pārgājieni kur satikās domu biedri un gāja staigāt visi bariņā. Šobrīd iespējas ir ierobežotas. Bet tad kad varēs izej no komforta zonas varbūt pat pastrādā kādu laiciņu kaut vai divas nedēļas uz pārbaudes laiku uz pusslodzi darba kur jāstrādā kolektīvā savienojot ar esošu darbu. No pieredzes varu teikt ka jo vairāk iesaistītisies sabiedriskajā dzīvē jo vairāk mainās attieksme pret lietām un notikumiem kas agrāk izraisīja bailes, kautrīgumu. Nevajag neko darīt mākslīgi, vienkārši padomā kas tev varētu patikt vai ko gribētu izmēģināt darīt un dari.
22.03.2021 12:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits