Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Bērnu ratiņi

 
Reitings 57
Reģ: 29.03.2015
Sveikas!
Arvien aktuālāka kļūst bērnu ratiņu tēma, esmu salasījusies dažādus forumus, atsauksmes un netieku skaidrībā, kuri tad būtu vispiemērotākie.
Varbūt jūs varat ieteikt kādi ratiņi bijuši jūsu bērniem un kas labs/slikts konkrētos ratiņos.
Manā gadījumā interesētu rati, kas ir braucami gan pa pilsētu, gan pa lauku ceļu- granti, sniegotiem ceļiem, iespējams pļavu. Vienlaikus svarīgi ir lai arī pilsētā pa asfaltu un parku ir ērti braukt. Jāpiemin droši vien, ka arī svars ir svarīgs, jo būs jānes no trešā stāva.
Skaidrs, ka nederēs ratiņi, kuriem ir galīgi mazie ritentiņi- bugaboo un līdzīgi. Šobrīd domāju vai fakts, ka būs jāizmanto pa laukiem (lauku ceļiem) neliecina, ka vajag ņemt klasiskos ratus, kur visi 4 riteņi negrozās, jo cik redzēts, tad ja ir priekšējie riteņi tad viņi sniegā un pie nelīdzena ceļa "tricekļojas".
Tāpata līdz cik ilgam laikam jūs izmantojāt guļamo daļu un pargājāt uz sēžamo? Domāju vai nav vērts pirkt lietotus ratus guļamajai daļai un tad kad būs vajadzīga sēžamā daļa, tad pirkt sporta ratus, piemēram, joie.
Gaidīšu jūsu pieredzi. :)
15.03.2021 09:04 |
 
Reitings 152
Reģ: 07.04.2020
Mans favorīts ir Emmaljunga. Ideāli brauc pa visiem segumiem, riteņi negrozas, tādi klasiski rati. Ja nemaldos, tas modelis saucas Mondial vai tml. Vienīgais mīnuss- pasmagi, tas gan. Un nākamie- pastaigu rati man šobrīd ir ar grozāmajiem riteņiem priekšā. Sapratu, ka reāli tas besī- ir tieši, kā saki- grozas uz visām pusēm- kur vajag, kur ne. It kā var nobloķēt, bet vienalga nepatīk. Ilgojos pēc savas Emmaljungas 😅 Nu, tā ir mana personīgā pieredze.
15.03.2021 09:28 |
 
Reitings 152
Reģ: 07.04.2020
Sabinchiks @ 15.03.2021 09:28
Mans favorīts ir Emmaljunga. Ideāli brauc pa visiem segumiem, riteņi negrozas, tādi klasiski rati. Ja nemaldos, tas modelis saucas Mondial vai tml. Vienīgais mīnuss- pasmagi, tas gan. Un nākamie- pastaigu rati man šobrīd ir ar grozāmajiem riteņiem priekšā. Sapratu, ka reāli tas besī- ir tieši, kā saki- grozas uz visām pusēm- kur vajag, kur ne. It kā var nobloķēt, bet vienalga nepatīk. Ilgojos pēc savas Emmaljungas ? Nu, tā ir mana personīgā pieredze.

Turklāt, Emmai ir perfekta amortizācija un tik klusi, līgani iet 🥰
15.03.2021 09:30 |
 
Reitings 77
Reģ: 19.01.2021
Kādā cenu kategorijā meklē?
15.03.2021 10:18 |
 
Reitings 57
Reģ: 29.03.2015
DaicyDaicy @ 15.03.2021 10:18
Kādā cenu kategorijā meklē?

Esmu gatava maksāt līdz 800 eur. Mani nebaida lietota prece, līdz ar to ja skatos ratus no dārgā gala- ta pati Emmaljunga vai citi, tad marketplace un ss ir diezgan daudz mazlietoti, labi uzturēti rati.
15.03.2021 10:44 |
 
Reitings 9996
Reģ: 19.11.2014
Varbūt laicīgi izdomāt kur glabāt ratus. Ratu telpā, mašīnā? Nav tādu viegli nēsājamu ratu. Vēl jo vairāk, ja jānes uz 3.stāvu.
Man besīja jau pa dažiem pakāpieniem nostumt, uzvilkt. 😬
Iesaku Emmaljungu vai Hesbu!
Emmaljunga ir bijusi (Mondial De Luxe), bet Hesbu gribētu, ja plānotu vēl kādu bērnu. 🤩
Ar Emmaljungas ratiem perfekti pastaigāties par jebkādu segumu.. dubļus, smiltis, sniegus, priežu mežus izbraukt - nekādu problēmu, vēl pie tam bērns ratos nekratīsies kā kartupelis. Rati nečīkst, negrab. Zinu 2 gadījumus, kad jauni rati ar visu eļļošanu turpināja čīkstēt, bet, nu, protams ar garantiju varbūt var samainīt.
Liela kulba, liela sēžamdaļa. Mani bērni ir lielāki par saviem vienaudžiem, mans 1,6 gadnieks bij tikpat liels kā citam 3 gadnieks un līdz ar to citos, mazākos ratos ziemā nevarētu ērti - kājas izstiepis, gulēt kombinezonā un guļammaisā.
Es arī savām draudzenēm iesaku, ka labāk lietoti dārgā gala, nekā lētāki un sliktākas kvalitātes jauni rati.
15.03.2021 11:45 |
 
Reitings 347
Reģ: 15.01.2020
teiktu tā, ka ja vien nav paredzēti vairāki bērniņi, tad tādu summu pat par lietotiem ratiem izdot ir nepraktiski. Jo arī lētākas alternatīvas kalpo ne sliktāk! Man bija gan Marita Roan, brālēnam Turran Tutek un abi varianti ļoti labi kalpoja. Vēl man liekas bija tāda tipa citu firmu, arī ar eko ādu, arī ļoti līdzīgi dizaini un svars, kas zīmīgi, ir nedaudz vieglāks nekā Emmas!
Mazais kulbā guļ vidēji līdz 7-8 mēnešiem, pāriet uz sēdošiem. Vai ir vērts pat uz lietotiem tērēt tik daudz?
15.03.2021 11:46 |
 
Reitings 347
Reģ: 15.01.2020
Es arī savām draudzenēm iesaku, ka labāk lietoti dārgā gala, nekā lētāki un sliktākas kvalitātes jauni rati.

kas ir sliktāka kvalitāte? Nu nav tur nekādas sliktākas kvalitātes, jā, varbūt bremžu konstrukcija ir labāka, ilgstspējīgāka, bet 1 bērnu token var iznēsāt arī lētākas alternatīvas. Marita un Tutek ir gana labi rati. Tas ir tāds stereotips par to kvalitāti, varbūt daudzbērnu māmiņām noder, bet, ja 1 bērns tad priekš kam!?
Ne jau sūda lupatu pērk no Aļika, bet tie lietuviešu un poļu rati eko ādas tādas pašas ir pilnīgi kvalitatīvi!
15.03.2021 11:48 |
 
Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Man bija Hesba, iekrita gandrīz tikpat sniegota ziema kā šī, ļoti labi rati, staigāju pa mežu, gar jūru. Vēlāk pārgāju uz Cybex balios M sēžamo daļu, kas bija drausmas, gar jūru nevarēja pabraukt jo stiga iekšā riteņi smiltīs pat gar jūras līniju, pa mežu kratījās kā klaburkaste, biju ļoooti pieradusi pie Hesbas lieliskās amortizācijas un vadāmības, ka Cybex pēc sajūtām šķita kā plastamasas kaste, bet pa asfaltu Cybex ir labi,Hesbas mīnusi - smagi, vajag vietu auto.
Pirku Hesbu lietotu pa 550 eiro, ļooti labā stāvoklī no solīdiem saimniekiem, pēc tam ļoti ātri pārdevu par 400 eiro, pircēja bija ļoti apmierināta, rati izskatījās ļoti labi, zaudējumi nelieli
15.03.2021 13:50 |
 
Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Pirktu Hesbu atkal - viennozīmīgi. Skaisti rati, man nebij uz 5 stāvu jāstiepj, ja būtu uz 5 stāvu jāstiep - tas būtu murgs, tad nepirktu ne Hesbu ne Emmaljungu
15.03.2021 13:52 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020

Var pameklēt karlinakramina instagramā pie storijiem, kur viņa minēja par ratiem - šie esot kolosāli un viņa dievina tos ratus.
+ es domāju, ka vari nekautrēties un šo jautājumu uzdot arī pa tiešo jaunajām māmiņām🙂
15.03.2021 13:58 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Emmaljunga sver kā lidmašīna un cena arī kā lidmašīnai, bet vadāmība kā 80.gadu padomju ratiem. Bet tas ir tikai mans viedoklis. 14+ kg pliki rati??? + bēbis 5-10 kg. Nope, paldies.
Man gan nav baigi liela pieredze, bet meklējot ideālos ratus, izvirzīju šādas prasības:
- kulba + rāmis ne vairāk kā 11 kg (atkrita Emmaljunga un Bebecar)
- lai priekšējie riteņi griežas, bet var nofiksēt taisni
- ne pārāk šaura kulba (atkrita Bugaboo, tiem likās arī kulba pārāk zemu novietota)
- gribēju kombinētos ratus, lai ir divi vienā lai pēc kulbas perioda nav jāmeklē jauni rati
- lai var uzlikt visdrošāko autosēdeklīti uz rāmja. Daudziem zīmoliem der tikai savi autosēdeklīši, kas crash testos sairst lupatās.
- lai viegli vadās un var izbraukt cauri bruģim, dubļiem un sniegam. Lai ērti braukt pa tizlu sadauzītu asfaltu un var šķērsot tramvaja sliedes. Smiltis un pludmale nav īsti aktuāli.
- lai nav piepūšamie riteņi, jo vairākas draudzenes un paziņas tos vienkārš nolādēja. Ja esi patālu no mājām uz uzbrauc uz kāda stikla, jāsauc palīdzība, lai kāds savāc ar ratiem, kuri paši vairs pabraukt nevar.
-zinu ka citām māmiņām ir aktuāli, lai mantu groziņš lejā taisās ciet uz rāvējslēdzēju.
Pamēģināju daudz ko un līderos palika Hartan, abc design un Nuna. Par Nunu salasījos, ka daudziem sāk čīkstēt un kāju daļas pārsegs uz magnētiem, ja bēbis dauza ar ar kājām, pārsegs lido prom. Beigās izvēlējos abc design Salsa4. Lielais bērns braukāja divus gadus (un es staigāju ar tiem ratiem padsmit km dienā), tad atkal nomainīju pastaigu sēdeklīti uz kulbu un mazais bērns tajos pašos ratos. Vadāmības ziņā ideāli, var nofiksēt priekšējos riteņus taisnā pozīcijā, ko arī darīju ziemas laikā. Liela kulba un ziemā var kārtīgi satuntuļot bēbi, ja vajag. Man patīk viss, izņemot kāju pārsega stiprināšanas pogas...neērtas gan. Tagad pasūtīju piestiprināmo platformu ar sēdeklīti lielam bērnam, lai varētu viena staigāt ar diviem, bet vēl nav atbraukusi, tāpēc nezinu vai ir ērta.
Katrā ziņā iesaku apmēram izdomāt kas tev ir svarīgs ratos, bet neieciklēties uz vienu konkrētu modeli vai zīmolu un aizbraukt uz kādu lielo veikalu, kur dažādi zīmoli (nez vai tagad tas ir iespējams). Man patika babyvest un elkor šajā ziņā. Ja izvēlēsies vācu ratus, ņem vērā, ka cenā ietilpst tikai rati, visas ekstras (ratu soma, krūzes paliktnis, moskītu tīkls, lietus plēve un pat atstarotāji) ir par papildu maksu.
15.03.2021 14:41 |
 
Reitings 9996
Reģ: 19.11.2014
Es pie trešā bērna nopirku hauck pastaigu ratus ar rotējošiem riteņiem. Izbraucu 3x un turpināju stumdīt savu veco Emmu 😃
Es tak gaisā gandrīz uzgāju ar tiem rotējošiem riteņiem, īpaši, ja vēl pie vienas rokas bērns vai suns pavadā. Toties lielos, stabilos Emmaljungas ratus stūmu un uz apmalēm cilāju ar trīs pirkstiem. Tas tā.. par to smagumu nekad to tā neesmu izjutusi, kaut lielais puika uz 1,6 gadiem svēra ap 18kg.. ja vien nenes ar bērnu ratos, tad stumšanas ziņā smagums netraucē.
Noteikti ir labi, ja rotējošiem riteņiem ir bloķēšanas funkcija un ja skatās uz tāda veida ratiem, tad iesaku skatīties lielos, pumpējamos riteņus. Savādāk man ar visu bloķēšanu tie kaučukveida, plastmasīgie, nu, vnk izveda. Kur, nu, vēl ziemā vai pa kādu mežiņu pabraukāt.
15.03.2021 15:39 |
 
Reitings 224
Reģ: 08.03.2021
Man no visiem ratiem kādi ir bijuši, vislabāk cybex. Izturīgi, ērti, liela kulba, var izbraukt gandrīz visur. Dārgi gan, bet ir tā vērts. Emmaljunga ir traki smagi. Un tikai ne poļu ratus. Grabēs, riteņi kritīs nost un lūzīs rāmis. Garantēju.
Uz sezamo daļu pāriet, kad bērns sak sēdēt, nu aptuveni 7-9 mēneši, citiem ātrāk, citiem vēlāk.
15.03.2021 16:38 |
 
10 gadi
Reitings 232
Reģ: 01.08.2012
Ja plāno pirkt Emmaljunga,3x padomā vai spēsi nonest no 3.stāva.
Man ir EM super nitro, ar priekšā grozāmajiem riteņiem(izbraucu bezceļus mierīgi). Es varu nonest ar visu bērnu bez problēmām, lai gan kopā ar bērnu ir smagi, bet draudzene savus mondial nevar, līdz ar to staigā ar mazo laukā tikai tad, kad ir vīrs mājās.
Jebkurā gadījumā, ja gribas stabilus ratus ar labu amortizāciju tie nebūs viegli rati.
15.03.2021 17:55 |
 
Reitings 27909
Reģ: 11.02.2015
Ja būtu jāpērk tagad, noteikti pirktu atsevišķi ratus tikai ar kulbu pirmajiem 6-7mēn (kolīdz sāk velties, sēdēt, tad kulbā vairs nav īsti droši vadāt). Kulbu rati mums bija klasiskie lielo riepu rati, braucām i pa mežu. Bet smagi, jā. Ātri apnika staipīt. Arī 3.stāvā dzīvoju, bet turēju 1.stāvā mums tur speciāla niša. Bet tos 7 pakāpienus līdz ielai tāpat bija ļooti grūti katru dienu nest + vēl bēbis otrā rokā.
Un sporta ratus ņemtu atsevišķi. Piemēram, baby jogger city versa gana visurgājēji. Priekšējos var bloķēt. Vēl Joie patīk - paņēmu pavisam "grabuļversiju", bet ļoti patīk. Jo ļoti ērti salocīt un nest - visu var ar vienu roku. Tas man bija svarīgi, kā jau minēju, neaizmirsti, ka tev otrā rokā visu laiku ir bēbis... Tā ka jādomā ne tikai par ratu svaru, bet arī ērtu salocīšanu. Pat pa lauku ceļiem esmu braukusi (arī priekšu var nobloķēt) - grab un ļukājas nedaudz vairāk, bet var just, ka iztur, un brauc ļoti labi.
16.03.2021 07:02 |
 
Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Man ir mothercare trīsriteņu rati ar piepūšamiem riteņiem, transformējamu kulbu (guļus/sēdus/ pussēdus). Esmu apmierināta. Turklāt man tos atdeva lietotus - šobrīd brauc 4.bērns un rati joprojām strādā ideāli. Vienīgā lieta, ko varbūt gribētos ir lielāks "kravas nodalījums".
Un es arī esmu uzbraukusi ar piepūšamu riteni uz spraudītes. Riepa palika gan mīkstāka, bet līdz mājām tiku bez problēmām.
Par trīsriteņu ratiem esmu sajūsmā. Ideāli ziemā izbraukt pat pa nenotīrītām taciņām, šauriem celiņiem (var pastumt kā ķerru).
16.03.2021 15:23 |
 
10 gadi
Reitings 841
Reģ: 17.06.2011
Runājot par sēžamajiem ratiem, Joie noteikti nederēs laukiem - vismaz tāds modelis, kas bija man piemērots praktiski tikai asfalta segumam, pa nelīdzeniem segumiem bija grūti stumt.
05.04.2021 22:38 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits