Emmaljunga sver kā lidmašīna un cena arī kā lidmašīnai, bet vadāmība kā 80.gadu padomju ratiem. Bet tas ir tikai mans viedoklis. 14+ kg pliki rati??? + bēbis 5-10 kg. Nope, paldies.
Man gan nav baigi liela pieredze, bet meklējot ideālos ratus, izvirzīju šādas prasības:
- kulba + rāmis ne vairāk kā 11 kg (atkrita Emmaljunga un Bebecar)
- lai priekšējie riteņi griežas, bet var nofiksēt taisni
- ne pārāk šaura kulba (atkrita Bugaboo, tiem likās arī kulba pārāk zemu novietota)
- gribēju kombinētos ratus, lai ir divi vienā lai pēc kulbas perioda nav jāmeklē jauni rati
- lai var uzlikt visdrošāko autosēdeklīti uz rāmja. Daudziem zīmoliem der tikai savi autosēdeklīši, kas crash testos sairst lupatās.
- lai viegli vadās un var izbraukt cauri bruģim, dubļiem un sniegam. Lai ērti braukt pa tizlu sadauzītu asfaltu un var šķērsot tramvaja sliedes. Smiltis un pludmale nav īsti aktuāli.
- lai nav piepūšamie riteņi, jo vairākas draudzenes un paziņas tos vienkārš nolādēja. Ja esi patālu no mājām uz uzbrauc uz kāda stikla, jāsauc palīdzība, lai kāds savāc ar ratiem, kuri paši vairs pabraukt nevar.
-zinu ka citām māmiņām ir aktuāli, lai mantu groziņš lejā taisās ciet uz rāvējslēdzēju.
Pamēģināju daudz ko un līderos palika Hartan, abc design un Nuna. Par Nunu salasījos, ka daudziem sāk čīkstēt un kāju daļas pārsegs uz magnētiem, ja bēbis dauza ar ar kājām, pārsegs lido prom. Beigās izvēlējos abc design Salsa4. Lielais bērns braukāja divus gadus (un es staigāju ar tiem ratiem padsmit km dienā), tad atkal nomainīju pastaigu sēdeklīti uz kulbu un mazais bērns tajos pašos ratos. Vadāmības ziņā ideāli, var nofiksēt priekšējos riteņus taisnā pozīcijā, ko arī darīju ziemas laikā. Liela kulba un ziemā var kārtīgi satuntuļot bēbi, ja vajag. Man patīk viss, izņemot kāju pārsega stiprināšanas pogas...neērtas gan. Tagad pasūtīju piestiprināmo platformu ar sēdeklīti lielam bērnam, lai varētu viena staigāt ar diviem, bet vēl nav atbraukusi, tāpēc nezinu vai ir ērta.
Katrā ziņā iesaku apmēram izdomāt kas tev ir svarīgs ratos, bet neieciklēties uz vienu konkrētu modeli vai zīmolu un aizbraukt uz kādu lielo veikalu, kur dažādi zīmoli (nez vai tagad tas ir iespējams). Man patika babyvest un elkor šajā ziņā. Ja izvēlēsies vācu ratus, ņem vērā, ka cenā ietilpst tikai rati, visas ekstras (ratu soma, krūzes paliktnis, moskītu tīkls, lietus plēve un pat atstarotāji) ir par papildu maksu.