Ortodonts. Izmaksas

10 gadi
Reitings 52
Reģ: 12.07.2011
Vēlejos pajautāt tām kurām.pieredze ar zobu taisnošanu. Cik kopumā tas izmaksāja( abiem žokliem). Saprotu,ka cenas atkarīgas no zobu stāvokļa un.klīnikas,bet vēletos saprast aptuveno summu.;)
11.03.2021 11:26 |

10 gadi
Reitings 52
Paldies par dazadiem viedokliem pieredzēm. Gruti sanemties un vēl trakāk,tas ka tas dargs process..Skatos iz Stomatologijas institūtu,vieš vislielāko uzticību,tik tas cenas biedē..
11.03.2021 20:00 |

Reitings 33
Reģ: 03.03.2021
Starpcitu, stomatoloģijas institūtā var tikt pie studentiem (nezinu, vai tieši tagad ir tāda iespēja), līdz ar to breketes var izmaksāt lētāk. Par šo noteikti var painteresēties, piezvanot uz institūtu.
11.03.2021 20:03 |

Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
zala18 @ 11.03.2021 20:00
Paldies par dazadiem viedokliem pieredzēm. Gruti sanemties un vēl trakāk,tas ka tas dargs process..Skatos iz Stomatologijas institūtu,vieš vislielāko uzticību,tik tas cenas biedē..

Par tām izmaksām iespējams ir drusku sabiedēts, zobu labošanu var darīt pakāpeniski, piemēram, pirmajā mēnesī uztaisi rentgenu, konsultācijā pārrunā, kas būs nepieciešams izdarīt līdz brekešu ielikšanai. Salabu zobus un tālāk jau pēc savām vēlmēm izdomā, kad turpināsi visu šo procesu un vēlēsies ielikt breketes.
Uz brekešu ielikšanu parasti ir jāgaida rindā pusotrs mēnesis, nav tā, ka viss notiek vienā piegājienā.
11.03.2021 20:56 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Jo ilgāk baidīsies no izmaksām, jo lielākas tās paliks. Breketes paliek tikai dārgākas. Pagājušogad SI pievilkšana abiem žokļiem bija 40 eur, tagad 50. Liku keramiskās uz abiem žokļiem, 750 eur/gab. Ja gribas ietaupīt, liec metāliskās, viņas funkcionāli esot pat labākas.
Cik skatījos, cenas visās klīnikās bija diezgan līdzīgas. Man cena noteikti nebija noteicošais šajā pasākumā, galvenais atrast savu ārstu.
11.03.2021 22:14 |

10 gadi
Reitings 52
Katz @ 11.03.2021 20:56

Par tām izmaksām iespējams ir drusku sabiedēts, zobu labošanu var darīt pakāpeniski, piemēram, pirmajā mēnesī uztaisi rentgenu, konsultācijā pārrunā, kas būs nepieciešams izdarīt līdz brekešu ielikšanai. Salabu zobus un tālāk jau pēc savām vēlmēm izdomā, kad turpināsi visu šo procesu un vēlēsies ielikt breketes.
Uz brekešu ielikšanu parasti ir jāgaida rindā pusotrs mēnesis, nav tā, ka viss notiek vienā piegājienā.

Paldies par tādu kā iedrošinājumu, vai pat nezinu kā to pareizi nosaukt😁
12.03.2021 08:15 |

Reitings 532
Reģ: 07.03.2016
Iesaku nevilcināties, jo kā jau minēja, tad breketēm cenas tikai aug. Liku 2019. gadā SI metāla pašliģējošās breketes 530eiro, nu jau ir 600 eiro. Un jā, ja kādreiz pievilkšana abiem žokļiem bija 40 eiro, tad tagad ir 50 eiro.
Un tas, kas būs jādara pirms breketēm ir ļoooti atkarīgs tikai un vienīgi no tavas situācijas. Nevar 100% pateikt, ka būs jārauj gudrības zobi.
Es pirms breketēm salaboju zobus, bet tas nebija dārgi, jo bija viens caurums + aizgāju pie higiēnista. Vēl pirms tam rentgens+foto ap 75 eiro. Man institūtā pirmā konsultācija maksāja 10eiro, tagad ir jau 40eiro par ~10 minūtēm. :D
Un man nerāva ārā nevienu zobu pirms likšanas, jo tagad vispār cenšas neaizrauties ar to zobu raušanu, mana ortodonte stāstīja. Mans gadījums vispār bija tāds, ka 50/50 svārstījās starp 4. vai 5. zobu izraušanu. To vai vajag, nevajag sarunājām, ka skatīsimies taisnošanas procesā. Un jā, beigās zobi iztaisnojās taisnā rindā, bet tomēr žoklis nebija liels un nenovietojās taisni, bet uz priekšu vairāk - grūti izskaidrot. :) Tad nu brekešu nēsāšanas laikā man izrāva ceturtos zobus augšā, lai viss būtu skaisti un veselīgi.
Man brekešu nēsāšanas laikā prasās ik pēc 4mēn apmeklēt higiēnistu, kas SI izmaksā 65eiro. Jāatceras, ka arī brekešu nēsāšanas laikā nav nekādu problēmu ar došanos pie zobārsta, un tas noteikti ir jādara, ja liekas, ka ir radies kāds caurums, lai noņemot nebūtu vēl trakāka situācija.
Domāju, ka man kopumā ar breketēm uz abiem žokļiem aizies 3000-3500 eiro.
12.03.2021 12:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)