1.Skrienu vakaros, man tā ir kā super relaksācija pēc darba dienas, tā teikt "izvēdinu galvu", plus vakaros man tiešām patīk, jo no rītiem cik esmu mēģinājusi skriet, tik mokos :( vārdu sakot, šis katram ir savs, un uz savas ādas ir jāiztestē, kurā laikā labāk. Lielākoties tāpēc arī sāku skriet, lai izvēdinātu galvu un pabūtu ar sevi;
2. Šis droši vien katram individuāli, bet es cenšos vismaz 2-3h stundas pirms skriešanas neēst, jo citādāk man ir grūti skriet, attiecīgi tās 2-3h pirms normāli paēdu pusdienas (jo skrienu, kā jau teicu vakaros);
3.Galvenais, ko nevajag darīt skrienot ir sevi mocīt, jāskrien pēc sajūtām. Es ieteiktu sākt ar pārmaiņu skriešanu t.i. noskrien 200m, noiet 200m, noskrien 300m, noiet 300m, utt. lēnām palielinot, vārdu sakot pēc sajūtām, par sekošanu pulsam utt. vēl neiedziļināšos;
4.Manuprāt, milzīga nozīme, lai nesabojātu locītavas utt. plus viena lieta, ko stingri ievēroju un pirkt skriešanas botas par 2iem izmēriem lielākas, nekā manu ikdienas apavu izmērs, jo skrienot it sevišķi lielākus gabalus kāja uztūkst, attiecīgi to vienmēr iesaka. Protams, vislabāk ir aiziet uz specializēto veikalu un patestēt dažādu zīmolu apavus uz skrejceliņa, un tā secināt, kas der vislabāk, bet nu tagad tas nav iespējams, attiecīgi iesaku sākt ar kādiem skriešanas apaviem, kas kaut bišķi fiksē potīti (pašai man ir Asics zīmola apavi jau kurie pēc kārtas, modeļus pamainu no Kayano un GT2000, pērku uz atlaidēm), un internetā jau šobrīd var pasūtīt jebko :) bet ar parastām kedām silti iesaku savas kājas nebojāt, var sanākt vairāk sliktuma, kā labuma;
5.Potītēm un ceļiem jau vislabākais ir mežu celiņi vai stadionu skrejceliņi, bet man, piemēram, patīk darīt sliktāko un skriet pa asfaltu :D
6. Atkarīgs no garastāvokļa, ir bijis periods, kad katru dienu, kad gatavojos pusmaratoniem, ir bijis ka vairākus mēnešus neskrienu. Šoziem ar negribējās un viss, un tikai staigāju, tagad gan plānoju atsākt, tikai vajag to atspēriena punktu :)
Ps. Šis viss ir mans subjektīvais viedoklis, kā brīvdienu skrējējai, kas ir noskrējusi pāris pusmaratonus (bet lēni)-> tātad profesionāli ar to nenodarbojos :D