Amii @ 22.02.2021 20:24Man pirmo dienu, kad vēl nezināju, ka ir covid, bija liela miegainība un caureja. Nakošajā dienā parādījās 37,2 temperatūra. Vēlāk 3 dienas bija 38. Neko ieēst nevarēju, nebija apetītes. Vēmu.
Un tad pamazām palika labāk un labāk.
Oža un garša man bija. Kautgan citiem tās nav.
Scandinavian @ 22.02.2021 20:19Kāpēc taisīji testu?
mollia @ 22.02.2021 20:28Simptomi pēc kuriem sāku domāt, ka vajadzētu nodot analīzes, bija drudzis pa nakti un nakošajā dienā uzradās sauss klepus, bet pēc tam nakošajā dienā vairs simptomu nebija. Visu slimības laiku bija tikai liels nogurums, ļoti ātri noguru, bet nebija arī tā ka gribētos gulšņāt visu laiku. Pēc laika konstateju, ka pazudusi oža. Oža vēl nav īsti atgriezusies, slimoju jau pirms krietna laika. Mājās sēdēju 3 nedēļas.
Pēc cik ilga laika izveseļojies? Lasīju, ka pēc izveseļošanās ilgi var nākties saskarties ar nogurumu.
Amii @ 22.02.2021 20:46
Slima es biju 7 dienas. Bet izejot desmitajā dienā ārā, bija nedaudz nespēks. Jo visas 10 dienas pavadīju pa gultu. Un 11. dienā jau bija labi. Un no noguruma nebija ne miņas.
Bet zinu, ka daudziem nogurums saglabājās vēl ilgi.
Miaa @ 22.02.2021 21:56Veicu testu, jo ģimenes loceklim atklāja Covid. Ja ne pozitīvs tests, vispār nezinātu, ka esmu saslimusi. Temperatūra tikai vienu dienu uzkāpa līdz 37,7, visu pārējo laiku bija 37,3 (jāpiebilst, ka tā ir mana ierastā temperatūra, kāda man ir arī tad, kad esmu pilnīgi vesela). Klepus nebija, elpas trūkums nebija, arī nogurums ne, tikai galva mazliet dulla. Jā, pilnībā pazuda oža un garša, kas atgriezās pēc 5-6 dienām. Tas arī viss. Varbūt palaimējās izslimot tik viegli, jo nebiju slimojusi jau vairākus gadus un imūnsistēma ir spēcīga, tāpēc Covid izslimoju kā parastu saaukstēšanos. Pat nezinu cik ilgi slimoju, jo nu simptomi, ja neskaita ožas un garšas neesamību, principā nebija nekādi, kā arī temperatūra bija normāla, taču mājās nosēdēju 2 nedēļas, to laiku izmantojot lai mājās veiktu ģenerāltīrīšanu un noskatītos visus seriālus, kurus jau kādu laiku biju gribējusi noskatīties. :D
Lai veiksmīga izveseļošanās! :)
.Putns. @ 22.02.2021 21:59Man slimibas gaita bija lēna. Vienu dienu likas, ka rīt nu būs puņķi, temperatūra, šķaudīšana, bet pienāca rītdiena un nekas, bet liekas, ka rīt nu būs, bet nekas vairāk par mazliet tekošu degunu nav un mazliet iekaisis kakls. 4 dienā nenormālas galvassāpes un tad jau viss sapratu, ka tas nebeigsies labi. Sāku okšķerēt internetu ko varētu darīt.
5 dienā atradu, ka jālieto D vitamīns 3x-5x lielākās devās nekā ikdienā un vēl cinks. Tad nu to ar izdarīju. 3 dienās izbeidzās viss. Tik nāsis palika iekaisušas. Tas jau bija gadu atpakaļ.
Secinājums tāds, ka tā slimība var būt neganta, ja nereaģē pareizi. Ar ibumetīnu, fervex un coldrex, ķiplokiem tur nav ko darīt.
vajag un var lietot vēl daudzko, lai tas D vitamins absorbējas.Maijerre @ 22.02.2021 22:31
Jā, paldies! Man ģimenes ārsts arī ieteica D vitamīnam palielināt devu, par cinku gan nebiju dzirdējusi.