Pārvākties uz citu valsti

10 gadi
Reitings 11
Reģ: 18.02.2015
Ļoti interesē, kā šobrīd iet citiem un vai arī kāds apsver iespēju emigrēt dēļ esošās situācijas valstī.
Nopietni ar ģimeni apsveram, bet lēmums ir ļoti grūts, jo tā tiks mainīta visa dzīve, bet nākotne šeit liekas ar vien bezcerīgāka, īpaši bērniem.
Ļoti patīk ši zeme, bet kā valsts, liela vilšanās.
20.02.2021 15:36 |

Reitings 940
Reģ: 06.01.2021
Piekritīšu , ka Uk nav tā labākā valsts un it īpaši tagad pēc brexita. Man vienkārši ir paveicies ar darbu. . Ja ir tiešām vēlme emigrēt, tad jāizvēlas kāda cita valsts un viss ir jāpārdomā . Vai ir pazīstamie ārpus Latvijas? Kā jūs plānojiet iekārtoties uz dzīvi ? Izmantojot aģentūras vai ko citu? Ja nav pazīstamie, tad diez gan sarežģīti būs, bet ne neiespējami.
20.02.2021 21:46 |

Patīk
Reitings 274
Reģ: 20.06.2018
Bjork @ 20.02.2021 21:44
harvesters, forvarders?

Ar harvestera operātoriem ir👍. Forvarders un zāģergrupas(papīrmalka, šķelda). Otrajiem ir tikai uz apjomu (kubiem), bet sanāk līdzīgi.
20.02.2021 21:56 |

Reitings 1445
Reģ: 26.09.2017
UK tāpat vairs tagad nevar tā vienkārši iebraukt un strādāt. Es iesaku Norvēģiju. Esmu dzirdējusi labas atsauksmes.
20.02.2021 21:57 |

Patīk
Reitings 274
Eksperte @ 20.02.2021 18:31

Es neesmu par šito interesējusies, tāpēc vari lūdzu pateikt, kādiem nosacījumiem jābūt, lai dabūtu UK pensiju un kā var uzzināt tās apmēru? Ir kaut kāds minimāls cipars arī?

Man paziņa nostrādāja 18 gadus. Cik zinu- var padot uz pilsonību(dubulto), pienākas pensija(ja nepieprasa nodokļu atmaksu), manuprāt, minimālais bija oficiāli nostrādāti 15 gadi. Pašlaik dzīvo un strādā lv.
Bet precīzi jau vau ir easy noskaidrot, ja galīgi neesi uz mutes kritusi.😬
20.02.2021 22:22 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Pirms vairākiem gadiem pārcēlos uz citu valsti dēļ tiem pašiem iemesliem kurus savā komentārā min Menora. Labākais manas dzīves lēmums. Atgriezties negrasos. Protams, nekur jau nav tāda laimes zeme, taču, ja iekšā ir tā sajūta, ka prasās kaut ko mainīt, es teiktu - uz priekšu! Man šķiet, ka jebkurā gadījumā dzīvē labāk riskēt un sekot sirdsbalsij, nekā vēlāk nožēlot neizdarīto.
20.02.2021 22:23 |

Patīk
Reitings 274
Eksperte @ 20.02.2021 21:57
UK tāpat vairs tagad nevar tā vienkārši iebraukt un strādāt. Es iesaku Norvēģiju. Esmu dzirdējusi labas atsauksmes.

Ja esi ticis darbā starptautiskajā uzņēmumā, kas tagad ir populāri(celtniecībā, montāža, elektronstalācija u.t.t) un komandējums uz turieni, nav problēmu- darba devējs visu nokārto. Maks ir kovid tests iebraucot/izbraucot.
20.02.2021 22:31 |

Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Freids!!!!🤩🤩🤩 ciao
20.02.2021 22:35 |

Reitings 1445
Freids @ 20.02.2021 22:22

Man paziņa nostrādāja 18 gadus. Cik zinu- var padot uz pilsonību(dubulto), pienākas pensija(ja nepieprasa nodokļu atmaksu), manuprāt, minimālais bija oficiāli nostrādāti 15 gadi. Pašlaik dzīvo un strādā lv.
Bet precīzi jau vau ir easy noskaidrot, ja galīgi neesi uz mutes kritusi.?

Es jau noskaidroju. 👍
20.02.2021 22:43 |

Patīk
Reitings 274
Katz @ 20.02.2021 22:35
Freids!!!!??? ciao

Buonanotte🤩😉
20.02.2021 22:58 |

Reitings 498
Reģ: 20.11.2019
Nesaprotu tos izteicienus - valsts nepatīk, tāpēc pametīšu. Īsti nesaprotu, kas slēpjas zem tā “valsts”
Jo nu man, personīgi, valsts dzīvi neietekmē. Mācies, strādā. Gribi augstāk - mācies vēl, strādā vairāk. Cilvēku loku pati koriģēju un tā. Domāt, ka cilvēki nelaipni un nelaimīgi, tapec jūtos slikti, ir baigi traki. Jadoma tik par sevi un savejiem. Svešajiem ir nospļauties uz jums.
Citādāk ir, ja ir personīgi iemesli. Nezinu, nepatīk tumsa un aukstums un nav iespeja paceļot.
Par bērniem runājot mans uzdevums ir nodrošināt viņiem izglītibu un tad, lai skrien uz kuru pusi grib.
Same time plānoju vecumdienas pavadit dienvidos.
20.02.2021 23:09 |

Reitings 63
Reģ: 02.10.2017
Šobrīd iet 6 gads UK.
Pārvācāmies jau šeit citos komentāros pieminētās attieksmes, tolerances trūkuma un diskriminācijas dēļ. Vēlējos bērniem nodrošināt nākotni, kurā viņu panākumi ir atkarīgi tikai no viņiem pašiem, nevis apkārtējo attieksmes un aizspriedumiem.
Ironiski, ka Latvijā mani bērni, kas ir LV pilsoņi vienmēr bija otrās šķiras iedzīvotāji, savukārt dzīvojot pēc būtības svešā zemē viņi ir pieņemti kā savējie un jūtas kā zivis ūdeni (lai gan nedzīvojam reģionā, kur būtu daudz iebraucēji) 😁.
Bērnu ziņā man arī ļoti , ļoti patīk izglītības sistēma šeit, skolotāju pieeja bērnu apmācībai. Daudz dažādu iespēju ārpusskolas nodarbībām.
Dzīves līmenis ir ok. Bet jāņem vērā, ka strādāju speciālista darbu, kura atalgojums ir virs vidējā UK atalgojuma- stāsti un pieredzes ir dažādas.
Noteikti neieteiktu braukt tikai naudas dēļ. Nauda ir mainīgs aspekts un pārsvarā latvieši, kas atbrauc tieši naudas dēļ ārzemēs nav laimīgi- nepārtraukti salīdzina ar Latviju, skumst, braukā atvaļinājumos utt. Nekāda nauda nav tā vērta, lai dzīvotu skaitot dienas no atvaļinājuma līdz atvaļinājumam.
Uk gan tagad jau ir slēgta iebraucējiem. Norvēģiju arī neieteiktu- no vairākiem paziņām esmu dzirdējusi, ka darba tirgus tur ir pasmags.
Veiksmi izdarīt pareizo izvēli Jūsu ģimenei. 🙃
20.02.2021 23:33 |

Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Freids @ 20.02.2021 22:58

Buonanotte??

Welcome back?!😇
21.02.2021 01:03 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
bumbumbumbir @ 20.02.2021 23:33
Šobrīd iet 6 gads UK.
Pārvācāmies jau šeit citos komentāros pieminētās attieksmes, tolerances trūkuma un diskriminācijas dēļ. Vēlējos bērniem nodrošināt nākotni, kurā viņu panākumi ir atkarīgi tikai no viņiem pašiem, nevis apkārtējo attieksmes un aizspriedumiem.
Ironiski, ka Latvijā mani bērni, kas ir LV pilsoņi vienmēr bija otrās šķiras iedzīvotāji, savukārt dzīvojot pēc būtības svešā zemē viņi ir pieņemti kā savējie un jūtas kā zivis ūdeni (lai gan nedzīvojam reģionā, kur būtu daudz iebraucēji) ?.
Bērnu ziņā man arī ļoti , ļoti patīk izglītības sistēma šeit, skolotāju pieeja bērnu apmācībai. Daudz dažādu iespēju ārpusskolas nodarbībām.
Dzīves līmenis ir ok. Bet jāņem vērā, ka strādāju speciālista darbu, kura atalgojums ir virs vidējā UK atalgojuma- stāsti un pieredzes ir dažādas.
Noteikti neieteiktu braukt tikai naudas dēļ. Nauda ir mainīgs aspekts un pārsvarā latvieši, kas atbrauc tieši naudas dēļ ārzemēs nav laimīgi- nepārtraukti salīdzina ar Latviju, skumst, braukā atvaļinājumos utt. Nekāda nauda nav tā vērta, lai dzīvotu skaitot dienas no atvaļinājuma līdz atvaļinājumam.
Uk gan tagad jau ir slēgta iebraucējiem. Norvēģiju arī neieteiktu- no vairākiem paziņām esmu dzirdējusi, ka darba tirgus tur ir pasmags.
Veiksmi izdarīt pareizo izvēli Jūsu ģimenei. ?

Kādā nozīmē Tavi bērni bija otrās šķiras pilsoņi?
21.02.2021 10:04 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
VIP @ 20.02.2021 23:09
Nesaprotu tos izteicienus - valsts nepatīk, tāpēc pametīšu. Īsti nesaprotu, kas slēpjas zem tā “valsts”
Jo nu man, personīgi, valsts dzīvi neietekmē. Mācies, strādā. Gribi augstāk - mācies vēl, strādā vairāk. Cilvēku loku pati koriģēju un tā. Domāt, ka cilvēki nelaipni un nelaimīgi, tapec jūtos slikti, ir baigi traki. Jadoma tik par sevi un savejiem. Svešajiem ir nospļauties uz jums.
Citādāk ir, ja ir personīgi iemesli. Nezinu, nepatīk tumsa un aukstums un nav iespeja paceļot.
Par bērniem runājot mans uzdevums ir nodrošināt viņiem izglītibu un tad, lai skrien uz kuru pusi grib.
Same time plānoju vecumdienas pavadit dienvidos.

Var gadīties, ka mūsu vecumdienās Latvija arvien vairāk būs tāda valsts, kādu mēs šobrīd saprotam ar "dienvidiem" 😁
21.02.2021 10:07 |

Reitings 454
Reģ: 18.12.2020
Varbūt šeit ir vēl kādas dāmas, kas ir pārvākušās uz kādam Dienvideiropas valstīm? Var padalīties pieredzē un sajūtās.
21.02.2021 10:18 |

10 gadi
Reitings 884
Reģ: 09.06.2012
Es arī gaidu savu studiju beigas un braukšu dzīvot uz Vāciju. Izskatās, ka viņiem tur ārsti ir stipri vairāk nepieciešami nekā Latvijā.
21.02.2021 10:54 |

Reitings 1445
bumbumbumbir @ 20.02.2021 23:33
Šobrīd iet 6 gads UK.
Ironiski, ka Latvijā mani bērni, kas ir LV pilsoņi vienmēr bija otrās šķiras iedzīvotāji, savukārt dzīvojot pēc būtības svešā zemē viņi ir pieņemti kā savējie un jūtas kā zivis ūdeni (lai gan nedzīvojam reģionā, kur būtu daudz iebraucēji) ?.
Veiksmi izdarīt pareizo izvēli Jūsu ģimenei. ?

Darba tirgus smags ir visur. Viss atkarīgs no tā, kādēļ tu brauc uz ārzemēm. Patstāvīgi dzīvot vai finansiālu apsvērumu dēļ. Mans variants ir otrais. Iekrāt naudu un īstenot sapņus. Bet piekrītu, ja mērķis ir labi dzīvot šeit un tagad, tad valsts jāizvērtē rūpīgāk.
21.02.2021 11:25 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Kādā ziņā te bērniem liekas bezcerīga nākotne? Ir bezmaksas izglītība, arī augstākā. Ja vēlas, ir iespējas normālai dzīvei. Parasti gan tie, kas nevar neko šeit, nevar arī tur- 40 gados dzīvo kaut kādās gastarbaiteru kopienās.
21.02.2021 14:57 |

Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Simbinja @ 21.02.2021 10:54
Es arī gaidu savu studiju beigas un braukšu dzīvot uz Vāciju. Izskatās, ka viņiem tur ārsti ir stipri vairāk nepieciešami nekā Latvijā.

Saki man tā, studijas pati apmaksā vai budžeta grupā esi?
21.02.2021 15:00 |

Reitings 2189
Reģ: 28.04.2019
Bērniem šeit nav slikta dzīve, jo bezmaksas medicīna līdz 18 gadiem, zobārsts. Kad ir jāstājas universitātē, tad ir jābūt atbildīgiem, jo jāpabeidz. Ir tādi kas iestājas, budžetā/ne budžetā un nepabeidz. Es ticu, ka tie kas pabeidz visu līdz galam noteikti spēj iegūt labāku nākotni un iespējas.
Tie kas kliedz facebook cik viss ir slikti, aizbraukuši uz UK, Īriju uz darbu, noteikti nav no tiem, kam ir augstākā izglītība. Un arī ja ir, Latvijas diplomu var pierādīt, vienīgais kas cilvēkam ir nepieciešams ir valoda.
Savukārt, Latvijā bērnu pabalsti ir joks, tapēc šī noteikti nav valsts kur sadzemdēt vairākus bērnus un dzīvot visai ģimenei uz pabalstiem, ko dara citur Eiropā. Jā, Eiropā tādi cilvēki ir, bet tas tikai parāda viņu inteliģenci un necieņu pret iedzīvotājiem, kas maksā nodokļus un uztur viņus. Vecākiem ir jāstrādā un jānodrošina labāka nākotne nākamajām paaudzēm.
21.02.2021 15:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (4)