Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

LIETIŠĶĀ KOMUNIKĀCIJA UN MANIERES

 
Reitings 554
Reģ: 04.12.2019
Labvakar!
Šajā nedēļā Valmieras uzņēmējiem un vadītājiem tika piedāvāts ES lauku attīštības programmas apmaksāts kurss par lietišķo komunikāciju, etiķeti, manierēm. Bija ļoti interesanti un vērtīgi. Pati piedalījos.
Bija virkne it kā pašsaprotamu lietu- sasveicināšanās, rokas padošana, pieklājības frāžu izteikšana, neverbālās komunikācijas nozīme, flirts utt. Atkārtošana- zināšanu māte, un, kā pareizi norādīja profesionālā lektore- lauku uzņēmējiem, kuri parasti saistīti vairāk ar lopkopību, augkopību, kartupeļu noliktavām un piekakātiem zirgu staļļiem, bieži ir grūti izdzīvot līdzi jaunākajām tendencēm biznesa vides etiķetē.
Interesanta bija saruna par ārējo izskatu. Zinu, ka Valmierā ir ļoti populāri biznesa sievietēm nēsāt sarkanā krāsā nokrāsotus matus ar atsevišķām dzeltenīgi nokrāsotām šķipsnām. Tika norādīts, ka tas ir ļoti arhaisks variants. Jāatzīst, ka es arī Rīgā līdz šim tādas frizūras neesmu redzējusi.
Pusmūža biznesa vīriešiem šobrīd ir trendā frizūra Valdis- īsi, uz aizmuguri maigi atglauzti, safēnoti mati galvas augšējā daļā, un aizmugurē gari mati nedaudz zem lāpstiņām. Tika norādīts, ka uz biznesa tikšanos nav pieņemami ierasties džemperī, kurš ievietots biksēs ar nospriegotu siksnu. Ir jāvelk mokasīnu tipa kurpes, buktētas pelēkas bikses, bītlene un sudraba vai zelta ķēdīte pa virsu bītlenei, kā arī jānēsā biznesa somiņa- siksnā pāri vienam plecam ar pašu somiņu uz vēdera (tā sauktās men bags).
Mazliet gan izbrīnīja dāmu biznesa portrets 2021. Samērā īsi svārki vai banāna tipa bikses, īsi zābaciņi uz platformāta papēža, biezs pūkains džemperis esot vienlīdz trendīga lieta šobrīd gan pilsētvidē, gan lauku agrārajos apgabalos.
Vai jūs sekojat un ievērojat biznesa etiķeti?
19.02.2021 20:40 |
 
Reitings 436
Reģ: 04.06.2015
Valmierā ir ļoti populāri biznesa sievietēm nēsāt sarkanā krāsā nokrāsotus matus ar atsevišķām dzeltenīgi nokrāsotām šķipsnām .... vīriešiem šobrīd ir trendā frizūra Valdis- īsi, uz aizmuguri maigi atglauzti, safēnoti mati galvas augšējā daļā, un aizmugurē gari mati nedaudz zem lāpstiņām

Valmiera izklausās pēc ļoti dīvainas vietas.
19.02.2021 20:55 |
 
Reitings 554
Reģ: 04.12.2019
Valmiera izklausās pēc ļoti dīvainas vietas.

Valmiera ir fantastiska vieta!
Laukos es nekur citur nevēlētos dzīvot.
Jau kopš bērnības zināju- vēlos dzīvot Rīgā vai, ja nu laukos, tad Valmierā.
19.02.2021 23:18 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits