Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Īres dzīvokļi

 
10 gadi
Reitings 221
Reģ: 11.03.2013
Labrīt,
Pētot sludinājumu portālu visi lētie dzīvokļi ir diezgan briesmīgā stāvoklī. Nu nevienam negribas maksāt lielu naudu par īres dzīvokli.
Manuprāt ir Okey, ja ievācies lētā un neremontētā dzīvoklī kura nav nemaz tik traki dzīvot ja pats satīri un saved kartībā.
Nesaprotu kāpēc saimnieki vienmēr atsaka vai arī sāk purpināt tiklīdz pajautā vai nevar kko nomainīt vai tas ir tekoš udens maisitajs vai kas cits. Es uzskatu ja es kā irnieks godigi maksāju teiksim Gadu īri un komunālos Tad saimnieks jau nu reizi gadā pa to naudu varēja nomainīt kaut vienu veco padomju laika mēbeli vai Klozetpodu vai ielikt jaunu logu lai nepūš ziemā. Tie dzīvokļu saimnieki dazreiz nedomā ar galvu.
Kā jums liekās?
Es dzīvoju jau 2.5 Gadi vecā neremonteta dzīvoklī un kko pajautāt nomainīt ir tāda problēma. Kad uzreiz īres maksa esot jāceļ.
Paldies
16.02.2021 06:09 |
 
Reitings 1071
Reģ: 22.07.2014
Es teiktu, ka ļoti atkarīgs no izīrētāja. Kad izīrējām dzīvokli, tad īrniekiem ļāvām šo to nomainīt (grīdas segumu, tapetes utt), taču rezultāts bija košas, jiftīgas un sarkanas sienas istabā, jo katram sava gaume.
Tāpēc saku, ka vidusceļš ir kaut kur pa vidu. Ja saplīsis, tad jāļauj mainīt. Sienas krāsot u.c. darbus jāsaskaņo ar dzīvokļa īpašniekiem. Arī krāsu.
16.02.2021 07:24 |
 
10 gadi
Reitings 221
Reģ: 11.03.2013
Nu mums tas viduscelj bija tads ka sakasijamies bet to tekosho udens maisitaju tapat nomainiija.
Bet redz ara neizmeta mani. Nu protams jo es maksaju visu.
Ielaistu tur kadu kas uztaisis paradus tad vel man piemaksas lai naku dziivot.
Es vnk redzu kad tur driiz buus probleemas ar durvju sleedzeni jo vina visa kustas undazreiz jamokas lai durvis atslegtu. Es pilnigi baidos kko teikt.
jagaida kad es vakara netikshu dziivokli, tad vares ta saimniece nakts vidu meklet kadu kas uzlauz durvis.
16.02.2021 07:37 |
 
Reitings 874
Reģ: 27.07.2020
Nu saimnieks, protams, ka purpinās. Kaut ko pirkt dzīvoklim tomēr ir lieki izdevumi un peļņas zudums. Tā teikt - kāpēc darīt, ja var nedarīt?
Risinājumi attiecīgi ir vai nu kasīties ar saimnieku, sadzīvot ar to, nomainīt par savu naudu vai meklēt citu dzīvesvietu.
16.02.2021 09:17 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Es neko labāku arī negaidītu no dzīvokļa izīrētāja, ja dzīvoklis ir nolaists. Ieteiktu pameklēt jaunu dzīves vietu, nevis dzīvot tur, kur zini, ka drīz durvis atvērt nevarēs😉
16.02.2021 10:07 |
 
Reitings 206
Reģ: 18.08.2015
Ir ļoti dažādi saimnieki. Mēs īrējam no saimniekiem, kuri izīrē vairākus dzīvokļus. Tā kā paši nekad neplāno šeit dzīvot, viņi uz visu skatās daudz citādāk. Teica, ka droši varam taisīt remontu un kad bija kāds starpgadījums ar kaimiņieni, īsti nezināja vai mums vannasistabā ir motoriņš ventilācijā.. domāja, ka varbūt esam ielikuši. 😁 Nu lūk.. bet padomā pati- ja tas būtu Tavs dzīvoklis, kurā varbūt pati sliktā situācijā grasies atgriezties, negribētu taču sarkanas sienas, ja Tev riebjas sarkana krāsa. Mums šajă dzīvoklī izņemot vannasistabu nav nekāds svaigais remonts, bet nevaram arī sūdzēties, tapetes visā dzīvoklī ir vienkrāsainas, par grīdas segumu visā dzīvoklī izņemot vannasistabu izvēlēts linolejs, bet mēs pa pusi istabas esam izklājuši paklāju un man tas īsti netraucē, lai gan linolejs manuprāt nerada mājīgas istabas priekšstatu, to vienmēr klāj kojās, jo pa lēto. 😁 Nu, bet mums ir dažādi dekori, groziņi, visam ir sava vietiņa un tas, ka katra mēbele ir citā krāsā arī baigi netraucē, ikdienā tā pat neievēroju, jo viss savu funkciju pilda. Bet ja runa ir par ūdens maisītāju u.tml. man gan šķiet, ka tie ir saimnieku izdevumi vai vismaz tajā mēnesī par konkrēto summu jāsamazina īres maksa 🤔
16.02.2021 11:01 |
 
Reitings 54
Reģ: 26.11.2018
Visi saimnieki nav vienādi. Mums ar vīru ļoti paveicies - īrējam dzīvokli, saimnieks atļauj pašiem remontēt, taisīt ka sirds vēlas un + vēl to summu kas iztērēts par materiāliem , atvelk no īres naudas. 🙃👍
16.02.2021 11:30 |
 
Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
Nez, man ir dzīvoklis un es pats nedzīvoju LV. Lai arī tur nav pedējā svaiguma remonts, bet tur ir tīrs, viss strādā un es tomēr negribētu, lai kāds taisa tur ķapļap remontiņu ar melnām sienām. Kautvai bez remonta, nevar zināt ko tie īrnieki sāks lietot un kādus ciemiņus aicinās. Tādēļ izvēlos atstāt to bez īrniekiem...
16.02.2021 21:36 |
 
Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Ja maksā standarta maksu par standarta dzīvokli tad nesaprotu tādu "man pienākās, ej un visu man labo, maini" attieksmi. Tu maksā īpašniekam īri par to, ka
1) tev ir kur dzīvot, nav pašai jāpērk mājvieta
2) neesi piesieta pie sava īpašuma - vari ērti pārvākties, kad gribās
3) ja tu savāri sūdus (teiksim no balkona netīšām uzgāz kaimiņam puķpodu), pēc likuma atbild dzīvokļa īpašnieks. Šis nav vienīgais piemērs.
4) īpašnieks pēc tavas izvākšanās var palikt ar nesamaksātu komunālo rēķinu - risks
5) tu varētu izrādīties cūka, pēc kuras dzīvoklis var būt izlaupīts, izpostīts, piemēslots - tas būs par kaut kādu naudu jālabo - risks
6) ar dzīvokli saistīti papildus izdevumi - apdrošināšana, NĪN uc
7) nodoklis no īres maksas
8) īrnieki var bieži mainīties - klapatas, uzturēšanas izmaksas
Kopumā izīrētāji, kas izīrē standarta dzīvokļus cenās līdz 300eur mēn plus komunālie (Rīgā) jau nu nedzīvo kā Oligarhi. Paklausoties paziņu pieredzes stāstos, pagaidām izskatās, ka savu dzīvokli nemaz neizīrēsim. Labāk lai pastāv kādu laiku tukšs, nav tā riska un klapatu vērts.
17.02.2021 02:56 |
 
Reitings 4
Reģ: 17.02.2022
Sveikas!
Vēlos uzsākt savu biznesu, kas saistīts tieši ar šo jautājumu, ko šeit apspriežat - nekustamie īpašumi.
Vai es varētu jūs palūgt aizpildīt pavisam īsu aptauju, kas balstīta tikai un vienīgi uz jūsu pieredzi ar nekustamajiem īpašumiem? Šīs aptaujas aizpildīšana palīdzētu ātrāk secināt, vai piedāvātais produkts vispār ir nepieciešams un būtu noderīgs. :)
Aptaujas links - https://forms.gle/kNMhwGf5yshE8Zbu7
Būšu ļoti, ļoti pateicīga, ja aizpildīsiet un sniegsiet savu viedokli 🙏🏽
17.02.2022 13:54 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits