Man bija precīzi tieši tāda pati situācija, kad biju studiju pirmajos kursos. Identiska, draudzene nāca no bagātas ģimenes, bija apveltīta ar formām, vienmēr sabiedrības dvēsele un bieži vien nemācoties paveica visu elementāri. Sākumā bija grūti, jo sevi salīdzināju nepārtraukti domājot, nu kā tāda neveiksminiece kā es varu būt, bet tad nāca atklāsme, ka nav tāds labāks, vai sliktāks, ir vienkārši savādāks.
Piemēram es esmu īsa un 'plakana', kamēr viņa ir gara un curvy. Jā, par puišu uzmanību viņa nesūdzās, bet iekšēji ļoti pārdzīvo, ka vienalga, lai ko darītu, nevarēs būt maza un smalka. Kamēr es ar savu augumu, esmu maza un trausla sieviete.
Tāpat viņas bagātā ģimene pieprasa, lai viņa iet uz pasākumiem, kuriem nevēlas, lai viņa atbilst noteiktam standartam un bez problēmām var uzbraukt par to, ka neizskatās kā vajag. Kamēr mana neesošā ģimene dod brīvību, varu darīt ko gribu, kā gribu un būt tāda kāda gribu.
To visu rakstu, jo vēlos parādīt tev, ka varam ieciklēties uz to slikto, un salīdzīnāt ne no tās labākās puses, bet varam arī paskatīties uz visu plašāk. Piemēram, ja draudzenei labāk iet mācībās, un mēs skatāmies mācību kontekstā, tad jā viņa būs foršāka un veiksmīgāka. Bet ja mēs skatāmies dzīvē un darbā, tad varbūt tu esi atradusi savu aicinājumu, kamēr draudzene nē un tevi var uzskatīt par to veiksmīgo.
Protams, es nezinu cik tev gadu, bet ar laiku šie uztveres kontrasti mainās.