Tas, kas pašai garso un citi atzinuši par labām esam:
1.Pašgatavots asais vistas burgers.
Nopērk vistas fileju, izklapē nedaudz, garšvielas pēc gaumes(es parasti lieku čili pulveri, vistas garšvielu un sāli), apviļāju olā, tad speciāla Santa Maria panejumā, saucas Cripsy Chicken vai kaut kā tā(šis vienkarsi ir ar patīkamu asumiņu🤤), izcep cepeškrāsnī. Izcepju uz pannas bekonu. Tad lieku burgeru kopā -burgermaizīte, BBQ mērcīte, sarkanie sīpoli, dzintars kausēta siera plāksnīte, vistas fileja, bekons, atkal siers, virsū salātlapa, jalapeno pipars un burgermaizītes “augsiņa”. Visu sasildi vēlreiz cepeskrasni.
2.vistas škiņķīši ar kartupeļiem cepeskrāsni
Nopērku Ķekavas vistas šķiņķīšus(bez marinādes, vienkārši “plikus”), pielieku garšvielas pēc izvēles(parasti vistas garšvielu, sāli un majonēzi nedaudz), lieku ledusskapī pastāvēt. Sagriezu kartupeļus tādos kā salmiņos, bet resnākos :D, salieku garšvielas, sagreižu vienu sarkano sīpolu un iznākšu kopā sr kartupeļiem. To visu tad lieku speciālā gatavošanas kabatiņā/maisiņā(es nezinu kā tie saucas :D) un lieku uz 200 grādiem cepeskrāsnī. Tā šmorēju nu 40 min līdz 1h.
Iespējams citiem šis skaitās par sausu, bet man tā garšo :)
3. “Gratine”(vai ka tur viņu sauca)
Klasika. Domāju dauzas ir taisījušas. :) vienkārši sagriezu smalkas šķēlītēs kartupeļus, palaidu ar pipariem un sāli, lielu kārtās un leju saldo krējumu. Tad pacepju, kad kartupeļi klust mīksti uzberu rīvētu sieru.
4. Vista kokosriekstu - karija mērcē
Vistiņu sagriezu kubiciņos, lieku vistas garšvielu ar kariju un čili pulveri(man garšo ar asumiņu :D), apcepju pannā. Atsevišķi apcepju arī sarkano sīpolu ar ķiploku. Samaisu visu kopā, leju klat kokosriekstu pienu, pievienoju koriandru un Indijas riekstu, samaisu. Pasniedzu vienkārši uzlejot mērcīti uz vārītiem kartupeļiem. :)
Cili pulver etapu var izlaist, man vienkārši bez likās par saldu