keegan @ 18.01.2021 01:53Viens ir studenta dzīve covid laikā (par ko izklausās, ka vairāk runā autore) un otrs ir studēt covid laikā. Tas, protams, kaut kādā mērā pārklājās un viens bez otra nepastāv, bet man gribētos teikt, ka divas dažādas lietas. Ja runājam par studentu dzīvi tad, jā, pietrūkst, bet pavisam nedaudz. Mana introverta puse vēl ir laimīga un ekstrovertā puse sēž mierīga un klusē. Par pašu studēšanu - biju ļoti apbēdināt, kad paziņoja par attālinātajam mācībām, esmu pilnīgs klatienes cilvēks. BET. manām sekmēm tas kaut kā ir nācis par labu. Parasti lekcijas neklausos reāllaikā, bet ierakstā. Un kaut kā labāk uztveru visu informāciju, ir iespēja patīt atpakaļ, noklausīties vēlreiz, iepauzēt un paralēli kaut ko ieguglēt... Līdz šim brīdim pat esmu jau pieradusi un vairs to neuztveru kā mīnusu.
Pirms bija covid, es slimoju katru mēnesi, jo man ir zema imūnsistēma, un slimi studenti vienmēr nāca uz skolu, un tad vienmēr gripas grozijās apkārt. Man tā pārmērīgā slimošana lika ļoti daudz kavēt, un tie stulbi momenti, kur visus pierakstus jāprasa kursa biedriem. Man personīgi, klātiene bija ļoti grūta
Loreen @ 21.01.2021 00:17Dievinu attālinātās mācības.
Online lekcijas, kur jābūt klāt, notiek reti. Principā visas lekcijas tiek ierakstītas, tā kā varu skatīties jebkurā laikā. Plus ir opcija paātrināt video, tā kā visam var iziet cauri daudz ātrāk. Ļoti ieekonomējas laiks, kad varu visu darīt savā tempā un netērēt laiku liekās pauzēs un runāšanā ne pa tēmu, kā tas notiek klātienē
Bet es vispār esmu introverts, tā kā čupošanās ar klasesbiedriem mani neinteresēja, un grupu darbi/prezentācijas bija zobusāpes ?
joselyn @ 20.01.2021 00:34
Bet pag., tu esi viena no tām, kas neredz jēgu ierobežojumiem covid laikā. Tad kur problēma- tev slikta imunitāte? Un ko? Kāpēc kādam citam jāpielāgojas? Izslimosi pāris reizes gripu, vai citas kaites, kas saķertas studijās, pakavēsi studijas un kas?
Sorry, par ironiju, bet šādi cilvēku komentāri, kas vienā diskusijā proklamē vienu, bet citā otru, liekas smieklīgi.
Pati personīgi studijas izbaudīju klātienē. Arī tagad studēju - attālināti. Ir baigi ok. Dažādi varianti, dažādos posmos. Vai aizstātu? Nē, visticamāk, ka nē. Katram bija savs šarms. Bet tajā pašā laikā uzskatu, ka arī izglītībai ir jāiet līdzi attīstībai un ir lietas, ko noteikti var apgūt attālināti un nav nepieciešams būt klātienē.