Gastroenterologs noteikti zina, kas ir diēta un kā tā jāievēro, vismaz man iedeva sarakstu ar ieteicamajiem produktiem un tiem, no kuriem jāizvairās.
Lipeklis ir visās maizēs, izņemot bezglutēna maizi celiakijas slimniekiem vai tiem, kas nepanes glutēnu. Iegādāties var, piemēram, rimi specializētās pārtikas nodaļā vai Better bread beķerejā.
Jāēd 4, 5 reizes dienā mazām porcijām, apmēram ik pēc 3h.
Aizliegts viss ceptais, gāzēti dzērieni, kafija, piena produkti, izņemot liesu sieru. Nekāda trekna gaļa, konservi, desas, kūpinājumi, treknas zivis. Aizliegti zirņi, pupas, skābi augļi un dārzeņi, maize, bulciņas un kūciņas, marinēti dārzeņi, šokolāde, asas garšvielas, tai skaitā ķiploki un pipari.
Ēdienkartē ir liesas zivis, vārītas olas, tējas, saldas ogas un augļi, dažādi vārīti un tvaicēta dārzeņi, rīsi, griķi, auzas, vistas, tītara, teļa gaļa, vārītas olas, sausiņi un galetes, tējas, olīveļļa utt.
No saldumiem var zefīrus, rūgto šokolādi, sausus cepumus, auzu, piemēram.
Nav ļoti grūti ievērot visu, uzsvars uz augļiem, dārzeņiem, vārītu vistas gaļu, tunci. Saldumu vietā ir augļi. Sagrēkot ir sanācis tikai ar kafiju un piena produktiem. Maizi veiksmīgi aizstāju ar galetēm.