Paldies, ka padalījāties. Piekrītu visam rakstītajam un līdzjūtība, ka šāds notikums/notikumi ir skāruši jūs tik tuvu... Tas arī nozīmē to, ka šādu gadījumu ir tik ļoti daudz, ka mēs pat neapjaušam.
Protams, ka iemeslus spert šādu soli līdz galam zin tikai un vienīgi cilvēks pats un savu sāpes apmēru jūt tikai viņš pats.
@Kiskismau arī zinu gadījumus, kad Rīgas skolā ļoti īsā laikā no dzīves izvēlējās aiziet 2 vai 3 meitenes, ja nemaldos pamatskolā. Atceros vienu no meitenēm, kura bija gudra, jauka, bet ar savdabīgākiem, neierastiem sejas vaibstiem, par ko viņu apsmēja mazāko klašu skolēni. Un te vienā dienā skolā sēru vēsts..Nepazinu viņu ne cik, jo liela gadu starpība, bet mani tas tik ļoti aizskāra, ka savā klasē, būdama, "kruto kārtā" sāku pievērsties atstumtajiem, apsmietajiem, ļāvos lai labāk apsmej mani par manu rīcību, lai labāk pazaudēju "draugus", bet no visas sirds dalījos ar savu kabatas naudu bulciņām nabadzīgākajiem un palīdzēju vākt izvandītās somas, caur puķēm mēģināju runāt, ka biežāk jāmazgājas utt. Un vismaz pēdējās skolas laika pirtīs šiem cilvēkiem bija ļauts ierasties bez mērķa paņirgāties, bet gan normāli integrēt kolektīvā. Rakstu šo un domāju, nu cik slimi tas ir!!!
Un tagad, pēc teju 15 gadiem atkal paziņu lokā pašnāvības un to galvenie iemesli - nedabūju labāko darbu, nevaru atrast dzīves partneri, neviens mani nemīl, tikai vecāki, draudzenēm/draugiem nav laika uzklausīt, man nekas nesanāk utt. Mēnesis, pusgads, gads un viss. Tas viss cilvekiem ap 30. Un pazīstu šo cilvēku draugus, kuri arī bija tie, kas novērsās, nepacēla telefonu, kamēr, vienā dienā ziņa, ka drauga vairs nav. Savā ziņā dusmas, bet vairāk līdzjūtība un līdzpārdzīvojums. Es nezinu kā sev piedotu, ja es kādreiz būtu šis cilvēks, kas nav laikus pamanījis pazīmes vai uzklausījis.
Nepārstāvu nevienu organizāciju, ne tuvu tam, šīs pārdomas tīri manas empātijas rezultātā, bet, jūsuprāt, NOPIETNAS, izglītojošas kampaņas par šo tēmu dotu kādu labumu?
Lai jauks vakars!