Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Psihoterapija palīdzētu?

 
Reitings 64
Reģ: 07.05.2020
Hei, esmu studente.
Nesaprotu savu seksuālo orientāciju, abi dzimumi patīk no maniem 12 gadiem. Tātad varētu domāt, ka esmu biseksuāle, bet esmu nevainīga (kā arī neesmu bijusi attiecībās). Vai tā varētu būt tikai manās domās/ iedomās, ka esmu biseksuāle?
Kad jaunieši grib ar mani iepazīties, nobīstos no kaut kā nezināma sev, kaut arī gribètu iepazīties ar kādu, jo, piem., pēdējais čalis bija simpātisks, foršs. Bet lai iepazītos ar kādu cilvēku (ar mērķi attiecībām nevis vienkārši labs draugs/ draudzene) mani kkas attur, laikam bailes no kaut kā, un nevaru parunāt.
Esmu domājusi, ka jāparunā par šo tēmu ar psihoterapeitu, bet nespēju runāt skaļi par to. (Citas tēmas man nav grūti runāt ar ārstiem, bet “iziet no skapja” man ir bail). Kādi ir ieteikumi? Vai psihoterapija palīdzētu šādā problēmā?
07.12.2020 15:32 |
 
Reitings 874
Reģ: 27.07.2020
Neizklausās, ka šeit ir nozīme tavai seksualitātei kā tādai. Drīzāk tev ir bail no intimitātes/attiecībām. Ar psihoterapeitu (vai pat tikai ar psihologu) par šo vari runāt. Bet iespējams bez tā var iztikt.
07.12.2020 15:53 |
 
Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Tīņa gados man arī patika abi dzimumi... patika sejas vaibsti, ķermeņa uzbūve, mati plandošie.. vai tāpēc es biju biseksuāle? Noteikti nē.. arī tagad patīk dažas sievietes, bet ne jau fiziski pievelkt, patīk ieturētais stils un gaume.. un tik pat labi arī ir personas no abiem dzimumiem, kas izraisa nelabumu un nepatiku no skata vien..
Kamēr nepamēģināsi, neuzzināsi... psihoterapija šeit noteikti nelīdzēs, drīzāk iegrozīs tevi nepareizajos virzienos.. ej savu ceļu, eksperimentē..
Kas zin.. varbūt vispār nesaistīs neviens dzimums un kļūsi par mūķeni..
Tīņa gados, bija man forša klases biedrene.. vienā ballītē puikas saderēja, ka mums “kiška tonka”, lai publiski abas skūpstītos... jaunības maksimālismā mums divas reizes nebija jāsaka.. skūpstījāmies... un abas nonācām pie kopsaucēja, ka lesbietes noteikti neesam.. tāpēc ej un eksperimentē... nebaidies... tava dzīve vienīgā.... un mazāk klausies ko visādi psiho**** tev māca...
07.12.2020 16:09 |
 
Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Piekrītu Dzipsy, neuzzināsi, kamēr neizmēģināsi.
Psihologs gan noderētu, nevis noteikt seksualitāti, bet ielīst "zem ādas." Tava neuzticēšanās un bailes liecina par sāpinājumiem, vilšanos no kāda vīrieša kārtas pārstāvja. Katrā ziņā tās ir sekas, sekas situācijai ar ko šobrīd saskaries.
Atceries, ka ik katram ir savas bailes kādā specifiskā lietā, vienam no attiecībām, otram no lidošanas utt., es gribētu kkā iedrošināt, ka ne viss ir tik bailīgs kā varētu likties, bet no pieredzes zinu, ka tur pašam ar sevi jāstrādā, neviens motivējoša rinda nelīdzēs problēmsituācijā. Visbiežāk, jo tuvāk TAM esi, jo lielāka iespēja gūt trauksmi.
07.12.2020 16:19 |
 
Reitings 211
Reģ: 27.06.2020
Man arī simpatizē abi dzimumi. Lai gan attiecības vienmēr esmu veidojusi tikai ar vīriešiem, manā dzīvē ir bijusi īpaša sieviete, kuru es tiešām mīlēju, neskatoties uz to, ka mūsu starpā nebija intīmu attiecību, tikai milzīga pievilkšanās, pāris nevainīgi pieskārieni un skūpsti. Esmu sapratusi, ka neiemīlos vienā konkrētā dzimumā, bet cilvēkā. Un tad ir vienalga kāds šim cilvēkam dzimums. Neskatoties uz to, nekad neesmu izjutusi šo vajadzību "iznākt no skapja", jo pārsvarā savu privāto dzīvi un attiecības ļoti sargāju un turu noslēpumā. Tuvākie cilvēki visu zina, bet atklāt kaut ko citiem nejūtu vajadzību.
Tiesa gan, man izklausās, ka tavai seksualitātei ar šo visu vispār nav nekāda sakara. Problēma ir tavās bailēs. Bailēs no nezināmā, bailēs iepazīties, bailēs komunicēt ar cilvēku, kurš vēlas iepazīties ar tevi. Kā pati saki, esi jauna, attiecībās nepieredzējusi. Tādā gadījumā bailes ir tikai normāla parādība. Tev bail no tā, ko savā dzīvē vēl neesi pieredzējusi. Iespējams, bail no izgāšanās vai kāda nepareizi pateikta vārda. Iespējams, bail no ciešāka fiziska vai emocionāla kontakta ar otru cilvēku. Iespējams, bail no tā, ka viss notiek pirmoreiz un nezini, kas tevi var sagaidīt tālāk. Bet tas ir tikai normāli. Mēs visi esam bijuši jauni un bailīgi, visi esam izgājuši cauri tam satraukumam kāds pārņem pirms pirmā randiņa vai pirmā skūpsta. Izklausās, ka tev jāstrādā ar savām bailēm un jāiemācās tās pārvarēt. Kad vairs nebaidīsies, nebūs svarīgi tas vai tevi uzrunās meitene vai puisis. Tu būsi atvērta jaunām draudzībām un, iespējams, attiecībām.
Varu ieteikt ar kādu izrunāties tieši par šīm bailēm. Tas var būt psihologs, mamma, tētis, māsa, brālis vai labākā draudzene. Ja jūti, ka tas varētu palīdzēt, izrunājies ar kādu cilvēku, kam uzticies. Bet man nešķiet, ka tas ir obligāti vajadzīgs. Vienīgais cilvēks, kurš tā pa īstam var likt tev pārsvarēt savas bailes un nedrošību, esi tu pati!
Lai izdodas!
08.12.2020 00:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits