Problemātiska sejas āda

Reitings 22
Reģ: 06.02.2017
Sveikas, meitenes!
Zinu, ka ir bijušas ļoti daudzas diskusijas par sejas ādas problēmu, bet es vēlētos pacelt šo tematu un uzzināt Jūsu pieredzi, risinājumus, ieteikumus, kā cīnīties ar problemātisku sejas ādu.
Īsumā - pusaudžu gados sākās izteiktas ādas problēmas - taukaina āda ar noslieci uz pinnēm un akni. Gāju pie dermatologa, izšķiedu naudu ļoti daudzos krēmos, tonikos, attīrošajos ūdeņos utt. Dzēru arī roaccutane. It kā palika labāk, bet nemitīgi problēmas atkārtojas, it īpaši rudenī.
Kā Jūs tikāt galā ar līdzīgām problēmām? Ir kādas atsauksmes par sejas attīrīšanu? Varbūt varat ieteikt labu speciālistu, kam TIEŠĀM interesēs palīdzēt, nevis tikai izspiest naudu. Esmu internetu apgriezusi kājām gaisā, cik rakstu, tik viedokļu, pie tam diezgan seni raksti.
P.S. Rēķinos, ka šajā situācijā vispār grūti pat uz veikalu aiziet, bet, iespējams, var kaut kādu risinājumu mēģināt rast, jo saprotu, ka procedūras ilgi varam aizmirst. :D
16.11.2020 18:16 |

Reitings 970
Reģ: 25.11.2022
Varbūt ir kādi ieteikumi, kā pasargāt tieši sejas ādu - sauļojoties lieku SPF un arī pēc tam mitrinošu krēmu, jo paliek sausa sejas āda, bet ne tur tā problēma. Problēma ir tajā, ka vienmēr pēc sauļošanās sametās pumpas.
17.05.2023 17:16 |

Reitings 272
Reģ: 17.05.2022
piparcuca @ 17.05.2023 17:16
Varbūt ir kādi ieteikumi, kā pasargāt tieši sejas ādu - sauļojoties lieku SPF un arī pēc tam mitrinošu krēmu, jo paliek sausa sejas āda, bet ne tur tā problēma. Problēma ir tajā, ka vienmēr pēc sauļošanās sametās pumpas.

SPF ir jānomazgā ar hidrofīlu eļļu, esmu mēģinājusi gan Madara, gan Medik8(profesionālā kosmētika), maksā kādus 30-40 eur, pietiek ilgam laikam.
17.05.2023 17:21 |

Reitings 1
Reģ: 18.05.2023
Esmu pati pārbaudījusi un varu teikt, ka visi produkti, ko piedāvā Crystal Cosmetics, ir dabīgi un droši manai ādai, matiem un arī nagiem. Pirmajā reizē pasūtīju roku ziepes, lielo šampūnu visai ģimenei un dažas gēla nagu lakas, bet tagad jau zinu, ka Crystal Cosmetics e-veikalā varu nopirkt visu, kas nepieciešams manai un ģimenes sadzīvei, un higiēnai. Mana sejas āda tagad izskatās starojoša un veselīga, bet vīrs un bērni ir sajūsmā par lielo iepakojumu šampūniem un dušas želejām, kas labi smaržo un lieliski pilda savu funkciju. https://crystalcosmetics.lv/
Ja jums patīk iegādāties skaistumkopšanas produktus tiešsaistē un jums ir svarīgi nepārmaksāt, es ieteiktu izmēģināt Crystal Cosmetics! Esmu iepirkusies vairākos interneta veikalos un noteikti varu apgalvot, ka Crystal Cosmetics ir labākās cenas augstas kvalitātes kosmētikas un sadzīves produktiem. Man patīk lielais zīmolu un produktu klāsts, kā arī produktu labās sastāvdaļas. Kopumā esmu ļoti apmierināta ar iepirkšanos Crystal Cosmetics un es iepirkšos tur arī turpmāk!
18.05.2023 09:21 |

Reitings 954
Reģ: 23.08.2016
Vispirms jāliek mitrinošais krēms un tikai pēc tam SPF. Ja kombinācija ir pārāk bieza, jāmeklē SPF fluīdu vai mitrinošs SPF krēms problemātiskai ādai. Bet tāpat var būt SPF krēmu nepanesamība, tāpēc jāmeklē īstais. Kamēr atradu savu, arī staigāju pumpaina.
Pa lielam tādu brīnumlīdzekļu nav. Uzturs (piena produkti, cukurs), hormonu disbalanss vai nepareiza ādas kopšana ir visa pamatā. Pēc manas pieredzes, pareiza kopšana var ievērojami samazināt pirmo divu radītas sekas, bet ne pavisam novērst. Kā arī nav produkts, kas der visiem. Man galīgi neder izslavētais la roche posay, kaut gan mēģinājusi esmu daudz.
18.05.2023 14:19 |

Reitings 954
Par hormoniem runājot, ir vērts pie ginekologa uztaisīt analīzes, ja ir pastiprināta akne. Ir pietiekami daudz dažādu disbalansa veidu, kas ir ārstējami vai vismaz uzlabojami ar terapiju, kas neietver OK.
Reiz biju pie super populāras ginekoloģes, kas uzmeta acis manai pierei un uzrakstīja OK. Vispār biju nepilngadīga un ar sūdzībām par sāpīgām mr... Cita daktere uztaisīja analīzes un parādījās ļoti zems progesterons, pie kura OK nemaz nav ieteicams. Normalizējoties hormoniem, arī pumpas palika stipri mazāk.
18.05.2023 14:26 |

Reitings 8745
Reģ: 16.02.2021
Var nodot analīzes uz hormoniem. Ordinary te jau minētie ir tiešām labi un lēti, man arī palīdzēja. Es arī savulaik gāju pie dermatologa, izmetu daudz naudas. To ruaccutane nepiekritu lietot, bet dažādas smēres un antibiotikas bija gan, palīdzèja uz mirkli. Beigās pati tiku galā ar dažu paradumu maiņu un ordinary. No sejas kopšanas līdzekļiem visi aknei paredzētie nederēja un nepadarīja neko labāku, tieši otrādi. Manuprāt, tur liela daļa ir mārketings. Man patīk Madara sejas mazgāšanas putas, hydra jelly, Matis ir forši līdzekļi, aptiekā Avenei labs spf20 light, kurš neaizsprosto seju, jo no spf daudziem man arī metās pumpas. 1x nedēļā lieku augļskābju masku to pašu ordinary vai Madara un attīrišo kādu. Man uz pumpām neder arī nekādi augļainie līdzekļi ar citroniem, granātāboliem, c vitamīna serumu vēl neesmu sev derīgu atradusi, no visiem ir pumpas,utt. Lietoju neitrālus fluīdus, želejveida krēmus bez smaržas vai ļoti minimalu aromātu, sejas mazgāšanai putas. No pārtikas produktiem trigerē piena produkti un olas. Pie kafijas leju augu barista pienus, kurus var saputot, pie mērcēm auzu vai sojas krēmus. Katrā ziņā turpinu lietot piena produktus, bet šur tur esmu aizstājusi, lai samazinātu kopējo patēriņu, jo visi esam cilvēki, kas ēd piena produktus, grib vīnu iedzert kādreiz utt. Gaļas patēriņu arī esmu samazinājusi, lietoju liellopa gaļu, kādreiz steiku labu labāk apēdu, nevis ikdienā malto gaļu. 😀 vistas vai tītara fileju, zivis vairāk. Nu pie uztura der piedomāt. Ūdens. Viss jau sen dzirdēts un atklausīts, bet tas tiešām palīdz. Nedrīkst ar rokām pieskārties sejai daudz pa dienu, neslauku seju dvielī - tikai papīra salvetēs. Spilvendrāna bieži jāmaiana, man neder visādas Ariel kapsulas un citi smaržīgie veļai. Salīdzinot ar naudas izmešanu pie dermatologa, šie visi bezmaksas/lētie nieciņi, paradumi, līdzekļi palīdzēja 100x vairāk.
18.05.2023 14:53 |

Reitings 8745
Reģ: 16.02.2021
Pie kosmetologa izvēlos sejas tīrīšanu ar ultraskaņu un neļauju taisīt agresīvu mehānisko tīrīšanu un spaidīt pumpas. Man tas liekas aizvēsturiski. Atceros no pusaudžu gadiem, ka pēc kosmetologa un tās baisās tīrīšanas bija nedēļu jāstaigā ar sarkanām rētām, uz kurām pašai kauns skatīties, tad jāsmērē virsū milzu tonālā kārta, lai izietu no mājas. Pēc ultraskaņas tīrīšanas šīs problēmas nav, āda ir maigi un gana dziļi attīrīta.
18.05.2023 15:10 |

Reitings 954
Man vispār par dermatologiem palicis iespaids, ka lielākā daļa vnk iesaka Bioderma vai La Roche Posay, un ja nu ļoti neliecies mierā, tad maksāsi milzu naudu par miljons analīzēm un ntiem dārgajiem krēmiem, kas neko nedos. Beigās tiksi pie Roaccutane vai OK. Katra vizīte, protams, 50 eiro kā minimums.
Daudz vairāk sejai ir noderejuši online forumu un YouTube ieteikumi, kur tiešām runā par skincare pamatiem.
18.05.2023 15:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits