Problemātiska sejas āda

Reitings 22
Reģ: 06.02.2017
Sveikas, meitenes!
Zinu, ka ir bijušas ļoti daudzas diskusijas par sejas ādas problēmu, bet es vēlētos pacelt šo tematu un uzzināt Jūsu pieredzi, risinājumus, ieteikumus, kā cīnīties ar problemātisku sejas ādu.
Īsumā - pusaudžu gados sākās izteiktas ādas problēmas - taukaina āda ar noslieci uz pinnēm un akni. Gāju pie dermatologa, izšķiedu naudu ļoti daudzos krēmos, tonikos, attīrošajos ūdeņos utt. Dzēru arī roaccutane. It kā palika labāk, bet nemitīgi problēmas atkārtojas, it īpaši rudenī.
Kā Jūs tikāt galā ar līdzīgām problēmām? Ir kādas atsauksmes par sejas attīrīšanu? Varbūt varat ieteikt labu speciālistu, kam TIEŠĀM interesēs palīdzēt, nevis tikai izspiest naudu. Esmu internetu apgriezusi kājām gaisā, cik rakstu, tik viedokļu, pie tam diezgan seni raksti.
P.S. Rēķinos, ka šajā situācijā vispār grūti pat uz veikalu aiziet, bet, iespējams, var kaut kādu risinājumu mēģināt rast, jo saprotu, ka procedūras ilgi varam aizmirst. :D
16.11.2020 18:16 |

Reitings 352
Reģ: 03.05.2019
Var ieiet aptiekā un pamēģināt badjaga forte. Maksā ap 3 eiro, varbūt palīdz, tikai nevajag pārturēt tā teikt labākam rezultātam, noies āda. Gēls ir mazliet durstīgs bet tādam tam jābūt. Tikai nesajauc badjaga ir vairāki veidi, vajag badjaga forte. Interneta var apskatīties arī atsauksmes. Iepakojums ir zils ar baltu un orandžu jūras sūkļa attēlu.
17.11.2020 17:05 |

10 gadi
Reitings 904
Reģ: 09.11.2009
Es Tevi ļoti labi saprotu, pilnīgi tas pats stāsts. Taukaina seja, pumpas, poras... Esmu izmēģinājusi VISUS dārgos kremus, visadas ziedes aknei utt, nu pilnīgi vējā izmesta nauda. Šobrīd mana sejas āda ir pilnīgi tīra no pumpām pateicoties tikai šiem:
-The ordinary zinc+niacinamide (bija purge periods aptuveni 2 nedēļas, bet pēc tam viss smuki gāja nost)
-jojoba eļļai
-tea tree oil
-AHA un BHA
- The ordinary glycolic acid
Viss. Vairs neko citu nelietoju. Nekas no tā nemaksā vairāk kā 8 eur. Šobrīd vispār lietoju tikai aha un bha un vairs neko neprasās.
17.11.2020 19:06 |

10 gadi
Reitings 904
Neiesaku pumpām lietot hormonālās tabletes. Tas ir pilnīgi nepareizi. 1. Nevar zināt vai tas palīdzēs, jo tās ārste tikai HORMONĀLO akni. Ja pumpu iemesls ir cits, nepalīdzēs, vai saasinās problēmu. 2. Tās neārstē, tas ir plāksteris. Beidzot lietot viss atgriezīsies un iespējams ar uzviju.
17.11.2020 19:10 |

Reitings 22
Sviire @ 17.11.2020 16:07
Kosmetologs, dermatologs. Ja nelīdz tad jākoriģē uzturs. Kā ar vēderu? Izeja normāla, nesāp? Ir cilvēki kam ir celiakija un paši to pat nenojauš, mazliet sāp vēders, caureja un pumpas, daudz. Kad tiek izslēgti no uztura kvieši, mieži, auzas, rudzi paliek labāk. Vēl hormonu problēmas. Ja pumpas dēļ hormoniem tad pie ginekologa. Jāmeklē cēlonis ja dermatologs un kosmetologs nepalīdz. Tāpat der izdzīt tārpus, kaut vai profilaktiski jo nu kuram gan nav gadījies apēst kādu nemazgātu ogu vai augļu no dārza. Tāpat var inficēties no mājdzīvniekiem.zinu sievieti kurai ļoti krita ārā mati. Iztērēja simtus dāžādās procedūrās, zālēs. Beigās izrādījās ka tārpi vainīgi. Varbūt sāc ar ģimenes ārstu un tad lēnām meklējiet kopā cēloni.

Ar vēderu viss labi, tārpu tabletes lietoju reizi pusgadā, jo ir mājdzīvnieks, tā ka tas arī izslēgts. Pirms mēneša/diviem ginekoloģe lika uztaisīt hormonu analīzes, teica, ka viss ir ok. nu, bet viņa ir tāda, kāda ir. :D bet tā ir cita problēma, jā :D
Runājot par miežiem, kviešiem, noteikti tas varētu diezgan ļoti ietekmēt, jo uzturs tiešām nenormāli ietekmē visu veselības stāvokli.
Paldies par ieteikumiem! Paskatīšos par to līdzekli! :)
17.11.2020 21:17 |

Reitings 22
keegan @ 17.11.2020 19:06
Es Tevi ļoti labi saprotu, pilnīgi tas pats stāsts. Taukaina seja, pumpas, poras... Esmu izmēģinājusi VISUS dārgos kremus, visadas ziedes aknei utt, nu pilnīgi vējā izmesta nauda. Šobrīd mana sejas āda ir pilnīgi tīra no pumpām pateicoties tikai šiem:
-The ordinary zinc+niacinamide (bija purge periods aptuveni 2 nedēļas, bet pēc tam viss smuki gāja nost)
-jojoba eļļai
-tea tree oil
-AHA un BHA
- The ordinary glycolic acid
Viss. Vairs neko citu nelietoju. Nekas no tā nemaksā vairāk kā 8 eur. Šobrīd vispār lietoju tikai aha un bha un vairs neko neprasās.

Par "The Ordinary" produkciju esmu dzirdējusi labas atsauksmes, kas ietver visus šos līdzekļus, kuru nosaukumus dzirdu pirmo reizi, jo, protams, dermatologs to neieteiks. :D
Kā Tu visus šos līdzekļus lietoji un kā izvēlējies to, kas tev nepieciešams, teiksim, glycolic acid un zinc+niacinamide, jo tieši pirms tam paskatījos produkciju, tur ir ļoti daudz dažādu produktu?
Un par OK piekrītu Tev, es arī tā domāju, lai gan kādus 3 mēnešus atpakaļ tiešām gandrīz sāku dzert ar cerību mazināt akni, bet pārgāja doma, salasoties blakusparādības internetā. :D
17.11.2020 21:24 |

10 gadi
Reitings 904
karamelles @ 17.11.2020 21:24

Par "The Ordinary" produkciju esmu dzirdējusi labas atsauksmes, kas ietver visus šos līdzekļus, kuru nosaukumus dzirdu pirmo reizi, jo, protams, dermatologs to neieteiks. :D
Kā Tu visus šos līdzekļus lietoji un kā izvēlējies to, kas tev nepieciešams, teiksim, glycolic acid un zinc+niacinamide, jo tieši pirms tam paskatījos produkciju, tur ir ļoti daudz dažādu produktu?
Un par OK piekrītu Tev, es arī tā domāju, lai gan kādus 3 mēnešus atpakaļ tiešām gandrīz sāku dzert ar cerību mazināt akni, bet pārgāja doma, salasoties blakusparādības internetā. :D

Man palīdzēja tas, ka zināju, ka man ir Acne Vulgaris. Tas ir tas aknes veids, kas parasti ir vecumā pēc pubertātes (20,30 utt gadi),taukaino seju īpašniekiem. Kad sapratu kā tā rodas, kas provocē, apgriezu kājām internetu. Par šiem 2 Ordinary produktiem no 100 atsauksmēm 90 bija pozitīvas. Niacinamids un cinks pašas par sevi ir ļoti labas sastāvdaļas, lai cīnītos ar pumpām. Aptiekā pa kapeikām ir nopērkama cinka smēre, zinu, ka citi arī ar to veiksmīgi cīnās ar pumpām, pati gan neesmu mēģinājusi. Glycolic acid ir spēcīgākā AHA skābe, arī piemērota taukainai ādai ar noslieci uz akni. Par tās labajām īpašībām var izlasīt internetā. :) bet par cik tā ir visspēcīgākā, jutīgai ādai var būt grūti pierast. tad ir vēl 3 nedaudz vājākas. Visvājākā ir mandelic acid. Bet iedarbība ir ļoti laba. Arī Ordinary ir mandelic acid +ha. Es pieļauju domu, ka noteikti šai firmai ir vēl labi līdzekļi, bet par cik āda palikusi laba, bail eksperimentēt.
Par pārējiem līdzekļiem: noteikti iesaku lietot BHA (salicilskābi), nekas tā neattira poras. Āda paliek ļoti gluda un no visiem minētajiem līdzekļiem spēcīgākais pret akni. Tikai tā ir ļoti sausinosa, vajag labu mitrināšanu.
Tea tree oil ir antibakteriāla, nigalina baktērijas, kas rodas porās un izraisa akni. To lietoju kaut kad agrāk pirms Ordinary produkcijas un kopā ar Jojoba eļļu. Tas var šķist dīvaini, ka uz taukainas sejas liek vēl eļļu, bet visa maģija tajā, ka šī eļļa simulē sebum (tas taukainums uz sejas), līdz ar to āda to mazāk ražo, nesprostojas poras, nerodas iekaisumi un pumpas.
Ai, es ar šo taaaaaaa esmu noņēmusies, ka grāmatu varētu uzrakstīt :D
17.11.2020 23:04 |

Reitings 22
keegan @ 17.11.2020 23:04

Man palīdzēja tas, ka zināju, ka man ir Acne Vulgaris. Tas ir tas aknes veids, kas parasti ir vecumā pēc pubertātes (20,30 utt gadi),taukaino seju īpašniekiem. Kad sapratu kā tā rodas, kas provocē, apgriezu kājām internetu. Par šiem 2 Ordinary produktiem no 100 atsauksmēm 90 bija pozitīvas. Niacinamids un cinks pašas par sevi ir ļoti labas sastāvdaļas, lai cīnītos ar pumpām. Aptiekā pa kapeikām ir nopērkama cinka smēre, zinu, ka citi arī ar to veiksmīgi cīnās ar pumpām, pati gan neesmu mēģinājusi. Glycolic acid ir spēcīgākā AHA skābe, arī piemērota taukainai ādai ar noslieci uz akni. Par tās labajām īpašībām var izlasīt internetā. :) bet par cik tā ir visspēcīgākā, jutīgai ādai var būt grūti pierast. tad ir vēl 3 nedaudz vājākas. Visvājākā ir mandelic acid. Bet iedarbība ir ļoti laba. Arī Ordinary ir mandelic acid +ha. Es pieļauju domu, ka noteikti šai firmai ir vēl labi līdzekļi, bet par cik āda palikusi laba, bail eksperimentēt.
Par pārējiem līdzekļiem: noteikti iesaku lietot BHA (salicilskābi), nekas tā neattira poras. Āda paliek ļoti gluda un no visiem minētajiem līdzekļiem spēcīgākais pret akni. Tikai tā ir ļoti sausinosa, vajag labu mitrināšanu.
Tea tree oil ir antibakteriāla, nigalina baktērijas, kas rodas porās un izraisa akni. To lietoju kaut kad agrāk pirms Ordinary produkcijas un kopā ar Jojoba eļļu. Tas var šķist dīvaini, ka uz taukainas sejas liek vēl eļļu, bet visa maģija tajā, ka šī eļļa simulē sebum (tas taukainums uz sejas), līdz ar to āda to mazāk ražo, nesprostojas poras, nerodas iekaisumi un pumpas.
Ai, es ar šo taaaaaaa esmu noņēmusies, ka grāmatu varētu uzrakstīt :D

Tagad kļuva mazliet vairāk skaidrāki tie nosaukumi un to īpašības.
Tieši šodien pasūtīju mitrinātājus sejai (starp citu ļoti labu YouTuberi ieteica man šajā diskusijā, nevaru beigt skatīties kopš vakardienas - Olena Beley), jo jūtu, ka vajag to intensīvo mitrināšanu pēc tik nepareizām metodēm, kuras piekopu, lai tiktu galā ar akni, uhh.. Tagad uz sejas ir viss, ko var iedomāties: akne, sarkani pleķi, sausa āda, extra taukaina āda. :D kaut kas jādara, bet tā akne, protams, jau vislielākā problēma.
Noteikti jāpaskatās un jāeksperimentē ar 'The Ordinary', jo tie līdzekļi salīdzinoši tiešām ir LĒTI, tāpēc palasīšu un paskatīšos sastāvu. Pēdējās dienās ļoti aktuāla ir šīs problēmas risināšana, ka jau par kosmetoloģi drīz varētu iet. :D
Bet paldies Tev!!!
17.11.2020 23:17 |

Patīk
Reitings 712
Reģ: 11.04.2019
Kurā sejas daļā Jums visvairāk metas pumpas? Man tas bija zods - citur pilnīgi nekur.
17.11.2020 23:55 |

Reitings 50
Reģ: 23.05.2016
Sveika! Varu ieteikt ļoti zinošu dermatologu Selga Freiberga. Pie viņas izārstēju savu problemātisko ādu. Viņai ir ļoti daudzu gadu pieredze savā jomā un ticu ,ka spēs tev palīdzēt 👍 bieži ieteicams dzert ūdeni , tas ļoti palīdz.
18.11.2020 10:09 |

Reitings 67
Reģ: 04.03.2015
Tāpat kā keegan, arī es par šo tēmu varētu grāmatu uzrakstīt. Lai neatkārtotos, paskaties manus iepriekšējos ierakstus.
Te jau meitenes visu pareizi uzrakstīja - uzturs (izslēdzot cukuru, miltus, pienu) + miegs + kustības svaigā gaisā (kaut vai visparastākā gara pastaiga) + maz, bet ļoti kvalitatīvi sejas kopšanas līdzekļi.
Cukurs baro toksīnus un veic vēl kaudzi sliktu darbu, to saka arī skaistumkopšanas speciālistes šajā "SANTA" rakstā https://www.manizurnali.lv/flip/5949109/#p=78. Varu to apliecināt arī pati - kā es pēc 8 mēnešu cukura, miltu, piena produktu nelietošanas iekritu saldējuma lamatās, tā pilnīgi visas problēmas atgriezās. Tāpēc uzturs tiešām, tiešām ir pirmais un galvenais priekšnosacījums. Tā kā tikai pašaizliedzīgs darbs ar sevi.
keegan minēja AHA skābes saturošos produktus - šī mūsu pašu MADARA maska ir ļoti laba https://www.madaracosmetics.com/lv/veikals/cleansers/auglskabju-pilinga-maska.
Es jau iepriekš biju rakstījusi, ka iesaku Dr. Alkaitis sejas kopšanas līdzekļus. Šai kompānijai ir interesants izveides stāsts - lietuviešu izcelsmes ķīmiķis šo zīmolu izveidoja, jo 30 gados viņa meitai parādījās rozācija un cistiskā akne. Šeit viņas pašas stāsts - https://www.youtube.com/watch?v=HQt016oVhVw.
Dr. Alkaitis produkti ir dārgāki, jo, kā lasīju, tos veido nevis uz ūdens bāzes, bet gan uz alvejas bāzes. Un izmanto ne tikai vienu auga daļu, bet visu augu - ziedu, stublāju, sakni.
Šeit vēl viens labs raksts no Seek the simple bloga https://www.seekthesimple.com/2017/03/22/sejas-kopsana-sejas-ellas-recepte/, daudz vērtīga arī pašos komentāros.
Bet nav lielas jēgas nopirkt mūsu te ieteiktos līdzekļus, ja nesakārto "iekšas". Tas ir komplekss pasākums.
18.11.2020 11:30 |

Reitings 22
Elisa_M @ 17.11.2020 23:55
Kurā sejas daļā Jums visvairāk metas pumpas? Man tas bija zods - citur pilnīgi nekur.

Uz vaigiem ir aknes rētas, bet metas visur - piere, zods, vaigi.
18.11.2020 13:22 |

Reitings 22
Francessca @ 18.11.2020 10:09
Sveika! Varu ieteikt ļoti zinošu dermatologu Selga Freiberga. Pie viņas izārstēju savu problemātisko ādu. Viņai ir ļoti daudzu gadu pieredze savā jomā un ticu ,ka spēs tev palīdzēt ? bieži ieteicams dzert ūdeni , tas ļoti palīdz.

Sveika! Paldies par ieteikumu, paskatīšos! :)
Ūdeni dzeru daudz! :)
18.11.2020 13:22 |

Reitings 22
rossignol @ 18.11.2020 11:30
Tāpat kā keegan, arī es par šo tēmu varētu grāmatu uzrakstīt. Lai neatkārtotos, paskaties manus iepriekšējos ierakstus.
Te jau meitenes visu pareizi uzrakstīja - uzturs (izslēdzot cukuru, miltus, pienu) + miegs + kustības svaigā gaisā (kaut vai visparastākā gara pastaiga) + maz, bet ļoti kvalitatīvi sejas kopšanas līdzekļi.
Cukurs baro toksīnus un veic vēl kaudzi sliktu darbu, to saka arī skaistumkopšanas speciālistes šajā "SANTA" rakstā https://www.manizurnali.lv/flip/5949109/#p=78. Varu to apliecināt arī pati - kā es pēc 8 mēnešu cukura, miltu, piena produktu nelietošanas iekritu saldējuma lamatās, tā pilnīgi visas problēmas atgriezās. Tāpēc uzturs tiešām, tiešām ir pirmais un galvenais priekšnosacījums. Tā kā tikai pašaizliedzīgs darbs ar sevi.
keegan minēja AHA skābes saturošos produktus - šī mūsu pašu MADARA maska ir ļoti laba https://www.madaracosmetics.com/lv/veikals/cleansers/auglskabju-pilinga-maska.
Es jau iepriekš biju rakstījusi, ka iesaku Dr. Alkaitis sejas kopšanas līdzekļus. Šai kompānijai ir interesants izveides stāsts - lietuviešu izcelsmes ķīmiķis šo zīmolu izveidoja, jo 30 gados viņa meitai parādījās rozācija un cistiskā akne. Šeit viņas pašas stāsts - https://www.youtube.com/watch?v=HQt016oVhVw.
Dr. Alkaitis produkti ir dārgāki, jo, kā lasīju, tos veido nevis uz ūdens bāzes, bet gan uz alvejas bāzes. Un izmanto ne tikai vienu auga daļu, bet visu augu - ziedu, stublāju, sakni.
Šeit vēl viens labs raksts no Seek the simple bloga https://www.seekthesimple.com/2017/03/22/sejas-kopsana-sejas-ellas-recepte/, daudz vērtīga arī pašos komentāros.
Bet nav lielas jēgas nopirkt mūsu te ieteiktos līdzekļus, ja nesakārto "iekšas". Tas ir komplekss pasākums.

Liels paldies Tev!
Par uzturu zinu, cenšos strādāt pie tā. Jau gandrīz nedēļa salīdzinoši veselīga dzīvesveida (nevaru pilnībā izslēgt saldumus pagaidām), bet jau jūtu uzlabojumus arī pašsajūtā.
Produktus noteikti apskatīšu, pēc visiem ieteikumiem paplašinās redzesloks, jo to līdzekļu ir tik daudz, ka var apmaldīties tajā piedāvājumu klāstā.
Vēlreiz paldies!
18.11.2020 13:27 |

Reitings 67
Ja kāda ir izlēmusi pamēģināt manis pieminētā Dr. Alkaitis produktus, tad informēju, ka diemžēl šī kompānija ir pārtraukusi darbību Eiropas tirgū.
Bet Dr. Alkaitis, kā izrādās, ir atzars - holandiešu zīmols Abloom https://abloomskincare.com/. Sastāvdaļu saraksts abiem zīmoliem ir gandrīz identisks, es pat teiktu, ka Abloom ir daudzveidīgāks, rūpīgi salīdzināju. Un pat ir saglabāts iepriekšējais Dr. Alkaitis pelēkais iepakojums.
Uzzināju, jo speciāli sazinājos ar vietni, kur iepriekš pasūtīju Dr. Alkaitis kosmētiku https://amazingy.com/en/abloom-slow-skin-care-natural-organic.html.
Tas zināšanai, lai interesentiem par sūtīšanu no ASV zaļā zīmola nav jāmaksā vairāk nekā 30 dolāru.
09.12.2020 03:48 |

Patīk
Reitings 712
Reģ: 11.04.2019
Meitenes, vai kāda vēl ir saskārusies ar pumpu parādīšanos uz zoda līdz ar sejas maskas nēsāšanu ikdienā? Līdz šim darba pienākumus pildīju ar auduma masku (mainīju pēc četrām stundām pret citu, vakarā izmazgāju), domāju, ka tas no kāda mazgāšanas līdzekļa, tagad lietoju tikai vienreizlietojamās, bet arī nekas nemainās. Ja visu dienu esmu lietojusi masku, vakarā vai nākamajā rītā parādās pumpiņas, brīvdienās, kad maska ilgstoši netiek lietota, tās pilnībā izzūd. It kā jau ikdienā ļoti netraucē, jo neviens neredz, izņemot mājinieki, bet varbūt kādai ir padoms, kā no tā izvairīties?
09.12.2020 12:16 |

10 gadi
Reitings 1747
Reģ: 18.11.2009
meitenes, jūs esat tik zinošas, varbūt varat man palīdzēt ?:)
zinu, ka viss nāk no iekšām, mēģinu pie tā strādāt tagad, bet paralēli ļoti gribu pamēģināt the ordindary. man ir taukaina T zona, daudz un nesmuki melnie punkti uz deguna un turpat blakus vaigiem.. kā arī pumpas uz zoda un žokļa līnijas dēļ pcos.
09.12.2020 13:17 |

10 gadi
Reitings 904
Lūdzu, meitenes, nelietojat OK pumpām. Tas ir sliktākais ko var darīt. Labi, ja nu 100% zini, ka pumpas ir hormonu disbalansa dēļ (jo citu iemeslu dēļ tās neko nemainīs) un pumpu dēļ tāaaaaads izmisums, nu ok...... Kontracepcija ir tīrākais plāksteris, tās neārstē. Bet, ja hormoni ir kārtībā un ir pinnes, tad tas 99% gadījumu ir vnk no iekaisumiem, kas notiek porās un rodas pumpas. Teiktu, ka oat visi 10p%,ja ir taukainas ādas tips. Jā, lielu daļu spēlē arī pārtika, ko ēdam, bet ātrāk un efektīvāk ar pumpām tiks galā PIEMĒROTA kopjošā kosmētika. No manas pieredzes tā noteikti nebūs Bioderm vai La Roche-posay, ko daudzi dermatologi iesaka. Manu ādu izglāba zināšanas par to, kā rodas pumpas, kas tās provocē un The Ordinary kosmētika. Youtube ir divi ļoti izglītojoši kanāli par šo tēmu : Hyram un Olena Beley.
09.12.2020 13:52 |

10 gadi
Reitings 904
apšulapa @ 09.12.2020 13:17
meitenes, jūs esat tik zinošas, varbūt varat man palīdzēt ?:)
zinu, ka viss nāk no iekšām, mēģinu pie tā strādāt tagad, bet paralēli ļoti gribu pamēģināt the ordindary. man ir taukaina T zona, daudz un nesmuki melnie punkti uz deguna un turpat blakus vaigiem.. kā arī pumpas uz zoda un žokļa līnijas dēļ pcos.

Varu no The Ordinary ieteikt Glycolic acid toniku, Aha+Bha pīlingu. Šie līdzekļi labi attīra ādu, tieši domāts aizsprostotām porām. Vēl laba ir salicilskabe, ja sejiņa izskatās tāda netīra. To var nopirkt tīrā veidā aptiekā. Lietojot jebkuru no minētajiem līdzekļiem, ieteicama LABA mitrināšana. Obligāti krems, kurš neaizsprosto poras. Var mēģināt ar matējošu efektu. Man gan ar tādiem sanāca tikai problēmas, jo tas matējošais efekts izsausinaja ādu un rezultātā tā sāka vēl vairāk taukoties, lai kompensētu to mitruma zudumu. Ja āda taukojas, noteikti nevajag baidīties mitrināt, tad āda būs pabarota un pašai nevajadzēs ražot tik daudz sebum, kas rada to taukainību.
09.12.2020 13:59 |

Reitings 67
Pilnībā piekrītu keegan, viņas ieteikumos ir vērts ieklausīties!
No savas pieredzes varu teikt, ka neviens krēms, neviena eļļiņa, neviens serums vai kāds cits kosmētikas līdzeklis, lēts vai dārgs, man nav tā palīdzējis, kā pilnīga atteikšanās no cukura, miltu un piena produktiem. Un nevis uz pāris nedēļām vai mēnešiem, bet tiešām - pavisam. Kad man vasarā bija atkritiens, es sapratu, ka tas tiešām manā gadījumā ir uz visu dzīvi, jo, ja ēdīšu pa reizei šo, pa reizei to no tā, ko nedrīkstu, es nekad nebūšu pilnībā brīva no ādas problēmām. Sākumā ēdu arī žāvētus augļus un kazas piena produktus, bet pēc tam dr. Lāsma Kalnbērza ieteica atteikties arī no tiem. Jo ilgāk neēdu, jo organisms attīrījās un lēni, bet pamatīgi ādas stāvoklis uzlabojās kā nekad. Tagad ir tā, ka pat vīnogas nevaru ēst, jo lielā cukura daudzuma dēļ pēc laika parādās sāpīgās pumpas. Jo ilgstošāk no kā atsakies, jo vieglāk konstatēt, kas tad ir tas, kas savam organismam, ādai nepatīk.
Ir jāatrisina iemesls, kādēļ rodas ādas problēmas, kvalitatīva kosmētika palīdz tikai paātrinātāk izdziedēt. Bet ja neatrisina cēloni, tad tas ir kā nebeidzams aplis. Kad kaut kas mazliet palīdz, bet ne pilnībā un ilgstoši.
Un man tiešām bija ļoti, ļoti slikts stāvoklis - tāds, ka pat uz ielas sveši cilvēki vairākkārt ir pienākuši klāt, lai dalītos ar saviem ieteikumiem. Nereti, kad redzu kādu video vai foto ar sūdzībām par savas ādas izskatu, varu tikai pasmaidīt un nodomāt: "Mīļā, ādas stāvoklis Tev ir lielisks."
Pati The Ordinary neesmu lietojusi, neko no tā nevaru ieteikt. Es ļoti maz lietoju kosmētiku, arī kopjošo, galvenais man ir attīrīšana, sejas mazgāšanas līdzeklis (kas arī nav tikai viens vienīgs). Un skatīties, kādas ir sastāvdaļas, aktīvās vielas un cik lielā koncentrācijā.
Ja nu ir 2 produkti, ko jau gadiem atkārtoti pērku, tad tā ir Pai mežrozīšu eļļiņa https://amazingy.com/en/organic-skincare/oil-serum/pai-skincare-rosehip-bioregenerate-skin-cream.html un Lavera 3 in 1 Cleansing Peeling Mask piparmētru, salicilskābes līdzeklis https://www.ecco-verde.com/lavera/young-faces-mint-exfoliant-wash-1. Krēmus gandrīz nemaz nelietoju, man palīdz eļļas un serumi. Bet arī ne katru rītu un vakaru. Vispār ļoti ieklausos savās sajūtās, dažreiz gribas neko nelikt uz sejas, tikai vienkārši nomazgāt.
Vērts noskatīties jau pieminētā bloga Seek the simple Lauriņas nesenu video stāstu https://www.instagram.com/seekthesimple_com/channel/. Viņa tur runā arī par The Ordinary un savām porām. Arī man ir paplašinātas poras uz deguna, uz vaigiem pie deguna, kas ļoti ātri un nepatīkami aizsprostojas. Atliek pieņemt, kā viņa saka. Un atrast SEV pareizos kopšanas līdzekļus. 🕊
`
Elisa_M, https://ltv.lsm.lv/lv/raksts/06.12.2020-sejas-adas-iekaisumi-valkajot-maskas.id204411/.
09.12.2020 19:46 |

10 gadi
Reitings 217
Reģ: 13.05.2011
Es nevaretu teikt, ka man ir loti izteiktas problēmas, bet jā - pumpas parādās uz menesreizem, ja nav gulēts labi, apēsts kas salds utt. Biju gajusi pirms 5 gadiem pie dermatologa, vienigais ko noteica - pieaugoso akne. Pagājušogad pec 2 bērna pieaugšanas sāku šai problemai pastiprināt pievesrt uzmanibu, jo gribējas savest sevi kārtībā. Pirmais - atradu labu kosmetologu. Vera Tkačova, pieņem Purvciemā. Cena laba, kvalitāte arī. Viņa gan nav uki, puki, bet ar super lielu pieredzi un iesaka ādai piemerotus produktus. Priekš sevis atklāju pharmaceris krēmu ar retonilu (lietoju uz nakti, man ļoti palidz). Pašlaik gaidu no amazon Kristina krēmu Zatar, esot ļoti labs tieši ziemai. Starp citu, man arī domas bija par OK tabletēm, kad uzsāku sevi vest kārtībā, bet sapratu, ka jāmēģina sākumā ar "maigākiem" līdzekļiem. Starp citu, man ir doma iet uz IPL lāzeru, lai maskētu kaut kādu mazus nesmukumus. Vai kādai ir pieredze ar IPL lāzeru?
09.12.2020 21:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits