Sviire @ 17.11.2020 16:07Kosmetologs, dermatologs. Ja nelīdz tad jākoriģē uzturs. Kā ar vēderu? Izeja normāla, nesāp? Ir cilvēki kam ir celiakija un paši to pat nenojauš, mazliet sāp vēders, caureja un pumpas, daudz. Kad tiek izslēgti no uztura kvieši, mieži, auzas, rudzi paliek labāk. Vēl hormonu problēmas. Ja pumpas dēļ hormoniem tad pie ginekologa. Jāmeklē cēlonis ja dermatologs un kosmetologs nepalīdz. Tāpat der izdzīt tārpus, kaut vai profilaktiski jo nu kuram gan nav gadījies apēst kādu nemazgātu ogu vai augļu no dārza. Tāpat var inficēties no mājdzīvniekiem.zinu sievieti kurai ļoti krita ārā mati. Iztērēja simtus dāžādās procedūrās, zālēs. Beigās izrādījās ka tārpi vainīgi. Varbūt sāc ar ģimenes ārstu un tad lēnām meklējiet kopā cēloni.
keegan @ 17.11.2020 19:06Es Tevi ļoti labi saprotu, pilnīgi tas pats stāsts. Taukaina seja, pumpas, poras... Esmu izmēģinājusi VISUS dārgos kremus, visadas ziedes aknei utt, nu pilnīgi vējā izmesta nauda. Šobrīd mana sejas āda ir pilnīgi tīra no pumpām pateicoties tikai šiem:
-The ordinary zinc+niacinamide (bija purge periods aptuveni 2 nedēļas, bet pēc tam viss smuki gāja nost)
-jojoba eļļai
-tea tree oil
-AHA un BHA
- The ordinary glycolic acid
Viss. Vairs neko citu nelietoju. Nekas no tā nemaksā vairāk kā 8 eur. Šobrīd vispār lietoju tikai aha un bha un vairs neko neprasās.
karamelles @ 17.11.2020 21:24
Par "The Ordinary" produkciju esmu dzirdējusi labas atsauksmes, kas ietver visus šos līdzekļus, kuru nosaukumus dzirdu pirmo reizi, jo, protams, dermatologs to neieteiks. :D
Kā Tu visus šos līdzekļus lietoji un kā izvēlējies to, kas tev nepieciešams, teiksim, glycolic acid un zinc+niacinamide, jo tieši pirms tam paskatījos produkciju, tur ir ļoti daudz dažādu produktu?
Un par OK piekrītu Tev, es arī tā domāju, lai gan kādus 3 mēnešus atpakaļ tiešām gandrīz sāku dzert ar cerību mazināt akni, bet pārgāja doma, salasoties blakusparādības internetā. :D
keegan @ 17.11.2020 23:04
Man palīdzēja tas, ka zināju, ka man ir Acne Vulgaris. Tas ir tas aknes veids, kas parasti ir vecumā pēc pubertātes (20,30 utt gadi),taukaino seju īpašniekiem. Kad sapratu kā tā rodas, kas provocē, apgriezu kājām internetu. Par šiem 2 Ordinary produktiem no 100 atsauksmēm 90 bija pozitīvas. Niacinamids un cinks pašas par sevi ir ļoti labas sastāvdaļas, lai cīnītos ar pumpām. Aptiekā pa kapeikām ir nopērkama cinka smēre, zinu, ka citi arī ar to veiksmīgi cīnās ar pumpām, pati gan neesmu mēģinājusi. Glycolic acid ir spēcīgākā AHA skābe, arī piemērota taukainai ādai ar noslieci uz akni. Par tās labajām īpašībām var izlasīt internetā. :) bet par cik tā ir visspēcīgākā, jutīgai ādai var būt grūti pierast. tad ir vēl 3 nedaudz vājākas. Visvājākā ir mandelic acid. Bet iedarbība ir ļoti laba. Arī Ordinary ir mandelic acid +ha. Es pieļauju domu, ka noteikti šai firmai ir vēl labi līdzekļi, bet par cik āda palikusi laba, bail eksperimentēt.
Par pārējiem līdzekļiem: noteikti iesaku lietot BHA (salicilskābi), nekas tā neattira poras. Āda paliek ļoti gluda un no visiem minētajiem līdzekļiem spēcīgākais pret akni. Tikai tā ir ļoti sausinosa, vajag labu mitrināšanu.
Tea tree oil ir antibakteriāla, nigalina baktērijas, kas rodas porās un izraisa akni. To lietoju kaut kad agrāk pirms Ordinary produkcijas un kopā ar Jojoba eļļu. Tas var šķist dīvaini, ka uz taukainas sejas liek vēl eļļu, bet visa maģija tajā, ka šī eļļa simulē sebum (tas taukainums uz sejas), līdz ar to āda to mazāk ražo, nesprostojas poras, nerodas iekaisumi un pumpas.
Ai, es ar šo taaaaaaa esmu noņēmusies, ka grāmatu varētu uzrakstīt :D
Elisa_M @ 17.11.2020 23:55Kurā sejas daļā Jums visvairāk metas pumpas? Man tas bija zods - citur pilnīgi nekur.
Francessca @ 18.11.2020 10:09Sveika! Varu ieteikt ļoti zinošu dermatologu Selga Freiberga. Pie viņas izārstēju savu problemātisko ādu. Viņai ir ļoti daudzu gadu pieredze savā jomā un ticu ,ka spēs tev palīdzēt ? bieži ieteicams dzert ūdeni , tas ļoti palīdz.
rossignol @ 18.11.2020 11:30Tāpat kā keegan, arī es par šo tēmu varētu grāmatu uzrakstīt. Lai neatkārtotos, paskaties manus iepriekšējos ierakstus.
Te jau meitenes visu pareizi uzrakstīja - uzturs (izslēdzot cukuru, miltus, pienu) + miegs + kustības svaigā gaisā (kaut vai visparastākā gara pastaiga) + maz, bet ļoti kvalitatīvi sejas kopšanas līdzekļi.
Cukurs baro toksīnus un veic vēl kaudzi sliktu darbu, to saka arī skaistumkopšanas speciālistes šajā "SANTA" rakstā https://www.manizurnali.lv/flip/5949109/#p=78. Varu to apliecināt arī pati - kā es pēc 8 mēnešu cukura, miltu, piena produktu nelietošanas iekritu saldējuma lamatās, tā pilnīgi visas problēmas atgriezās. Tāpēc uzturs tiešām, tiešām ir pirmais un galvenais priekšnosacījums. Tā kā tikai pašaizliedzīgs darbs ar sevi.
keegan minēja AHA skābes saturošos produktus - šī mūsu pašu MADARA maska ir ļoti laba https://www.madaracosmetics.com/lv/veikals/cleansers/auglskabju-pilinga-maska.
Es jau iepriekš biju rakstījusi, ka iesaku Dr. Alkaitis sejas kopšanas līdzekļus. Šai kompānijai ir interesants izveides stāsts - lietuviešu izcelsmes ķīmiķis šo zīmolu izveidoja, jo 30 gados viņa meitai parādījās rozācija un cistiskā akne. Šeit viņas pašas stāsts - https://www.youtube.com/watch?v=HQt016oVhVw.
Dr. Alkaitis produkti ir dārgāki, jo, kā lasīju, tos veido nevis uz ūdens bāzes, bet gan uz alvejas bāzes. Un izmanto ne tikai vienu auga daļu, bet visu augu - ziedu, stublāju, sakni.
Šeit vēl viens labs raksts no Seek the simple bloga https://www.seekthesimple.com/2017/03/22/sejas-kopsana-sejas-ellas-recepte/, daudz vērtīga arī pašos komentāros.
Bet nav lielas jēgas nopirkt mūsu te ieteiktos līdzekļus, ja nesakārto "iekšas". Tas ir komplekss pasākums.
apšulapa @ 09.12.2020 13:17meitenes, jūs esat tik zinošas, varbūt varat man palīdzēt ?:)
zinu, ka viss nāk no iekšām, mēģinu pie tā strādāt tagad, bet paralēli ļoti gribu pamēģināt the ordindary. man ir taukaina T zona, daudz un nesmuki melnie punkti uz deguna un turpat blakus vaigiem.. kā arī pumpas uz zoda un žokļa līnijas dēļ pcos.