Sveikas!
Pirms kāda laika sāku novērot, ka skatoties tālumā, redze arvien vairāk pasliktinās. Pārbaudot to, bija nelieli mīnusi (-0,75 un -0,25), teica, ka brilles nevajag, iztikšu ar redzes vingrinājumiem.
Nu ir pagājis gads, sapratu, ka miglainais attēls, skatoties tālumā it īpaši darbā, kur bieži jāsaskata sīki burtiņi, traucē daudz izteiktāk, tādēļ nolēmu pārbaudīt redzi vēlreiz, jau iepriekš pieņemot lēmumu, ka gribu brilles, kuras attiecīgajā situācijā pielietot (iepriekš brilles nav bijušas).
Šoreiz pārbaudīju redzi citur, kur arī mani mēģināja pārliecināt, ka brilles nav nepieciešamas, bet, ja es tik ļoti vēlos, tad var man tām izrakstīt recepti (-0,5 un -0,25), stiprākas neesot nepieciešamas. Uzliekot brilles nav teju nekādu izmaiņu, skatoties pavisam tālumā, attēls ir tikpat miglains, varbūt tuvāki burti ir pavisam nedaudz skaidrāki, bet migla tā pati. Jēga no brillēm šajā gadījumā - tiešām nekāda, jo biju gaidījusi pavisam skaidru, perfektu redzi.
Vai man maz ir šobrīd nozīme doties pie kāda optometrista, lai izraksta citus briļļu lēcu stiprumus, ko vēlāk samainīt vai tomēr acis vēl pieradīs pie šīm brillēm un attēls būs skaidrāks? Gribu dzirdēt no pieredzes, jo attiecīgajā optikas veikalā man to atteica sakot, ka, ja būs lēcām lielāki mīnusi, bieži sāpēšot galva.