Somiņa no čūskas ādas Sveiki, nolēmu nopirkt somiņu no čūskas ādas, tādu kā bildē augšā. Bet tā ka es ne velna nesaprotu tajā visā – es pat nevaru atšķirt pēc sajūtām reālo ādu no dermatīna – man ir radušies daži jautājumi. Bet visu pēc kārtas…
1) Ilgizturība. Pirmais, kas mani visvairāk interesē, ir cik ilgi dzīvo šādas somas. Esmu nedaudz apjukts, jo kaut kur es lasīju, ka čūskas āda it kā ir ļoti mūžīga un apavi, kas ir taisīti no tā, var dzīvot pat līdz desmit-piecpadsmit gadiem. Bet tajā pašā laikā es atradu rakstu, kur autore rakstā, ka somas no čūskas ādas baidās no saules un nejauši izlietiem naktsklubos kokteiļiem – it kā āda uzreiz kļūst tumšāka.
2) Laika apstākļi. Kā čūsku āda pārnes lietus un ziemu? Vajag piezīmēt, ka runa šeit neiet par silto itāliešu ziemu, bet gan par mūsu latviešu ziemu un mūžīgiem nokrišņiem.
Gribu paņemt šādu somiņu priekš ikdienas, lai cilvēks staigātu ar viņu uz darbu – raizējos vai tas čūsku ādas pietiks uz diviem-trim gadiem ikdienišķas nesēšanas? Vai arī viņa jau pēc mēneša būs visa apdilusi 🤔