Izstāstīšu savu pieredzi ar šāda veida zobu "balināšanu".
Pirms kāda laika radiniece, kas strādā zobārstniecības jomā, uzdāvināja man (pēc klientu atsauksmēm) ļoti efektīvas zobu balinošās plāksnītes un zīmuli (precīzi nezinu kā viņu sauc un arī firmu uzreiz nepateikšu) ar tādu domu, ja man iepatiksies, no viņas nopirkšu vēl šādus, tādus produktus. Protams, vakarā steidzu mēģināt. Darīju visu gan pēc lietošanas instrukcijas, gan viņas ieteikumiem (viņa ieteica to pārgriezt uz pusēm, lai pietiek vairākām reizēm jo ir ļoti plata). Dažas sekundes pēctam, kad uzliku plāksnīti, man ļoooti sāka sūrstēt smaganas, "degt" zobi un noplēsu plāksnīti ar domu, ka pirmajai reizei gan jau pietiks. Kad saņēmu šīs plāksnītes (iepakojumā laikam bija 5 gabali, varbūt vairāk), uzreiz ieguglēju un apskatījos cenu, ja nemaldos bija +/- 18 eiro.
Man jau no bērnības uz priekšzobiem ir tādi kā gaišāki pleķīši, kuri nepazūd (pieļauju, ka tas ir no fluora tabletēm, ko ilgstoši lietoju). Ārprāts, kādi mani zobi kļuva, kad tā plāksnīte tur pabija ne ilgāk kā 20 sekundes - pleķaini, viens stūris žilbinoši balts, viens dzeltenīgs kā pirms tam, cits kaut kas pa vidam. Man pēc pus stundas jāiet uz randiņu un es no visas sirds ar jauno zobu pastu un zobu birsti (arī ko uzdāvināja) mēģinu kaut ko notīrīt, kaut ko uzspodrināt, lai glābtu situāciju. ? Cerēju, ka tie baltumi drīz vien noies. Pēc apmēram divām, trim dienām zobi bija atkal tādi paši kā pirmstam, par ko biju ļoti priecīga. Pēctam pārrunāju to ar radinieci un viņa teica, ka tā notiek reti, bet tā var gadīties. Tagad pieturos tikai pie balinošajām pastām un šad tad palietoju arī kādu pulveri.