Manuprāt šobrīd vienkārši ir smaga situācija valstī ar darbiem!(dēļ covid)Katrina34 @ 04.08.2020 14:08Sveikas! Saskāros ar nepatīkamu problēmu- nespēju atrast darbu. Esmu tikko beigusi augstskolu nodokļu virzienā, bet pieredzes šajā nozarē nav. Vēlos atrast darbu šajā jomā, lai pilnveidotos un turpinātu mācīties. Esmu sūtīju ļoooti daudz CV, taču nevienas atbildes. Esmu izmusumā. Darba devēji prasa vismaz gada pieredzi. Ko Jūs darītu šādā situācijā? ☹️
Amorcita @ 04.08.2020 17:15Manuprāt šobrīd vienkārši ir smaga situācija valstī ar darbiem!(dēļ covid)
Arī es jau 5 mēnešus esmu bez darba! Meklēju, sūtu CV un motivācijas vēstules. Nav pilnīgi nevienas ziņas, zvana vai e-pasta!
Man ir 23 gadu, jau ir 1 augstākā izglītība, 5 gadu darba pieredze vairākos amatos, bet ar to visu nav pietiekami.
Ja ir tikai augstākā izglītība un vispār 0 pieredze, tad varētu būt vēl smagāk (vienīgi, ja ir izglītība IT jomā vai medicīnā, kas ir ļoti pieprasīti)
Pazīstu saimnieku, kurš meklē zemeņu lasītājus 24 centi par kg pirmajā nedēļā, 28 otrajā (ja nenodzeras). Bet jāstrādā ātri un var samērā lielu naudu nopelnīt. 14h dienā, ap 2.0..2.80 stundā uz rokas. Bet vieglāk sēdēt uz pabalstiem.miss99 @ 04.08.2020 17:30
Ļoti piekrītu,no aprīļa jau esmu bezdarbniekos. Ja agrāk visi kam sūtīju CV atsaucās un piedāvāja darbu,tad tagad vispār kapa klusums
esi padomājis, ka ir cilvēki, kas dzīvo no kapitala, īres īpašumiem, uzkrājumiem, patentiem.? Visiem nevajag rauties darbā, lai izvilktu galus. Šaurs tev skats uz ekonomiskajiem procesiem un pievienotās vērtības radīšanu.bulta @ 04.08.2020 18:27Viss ir vienkārši - ja cilvēks ir bez darba un tik ilgstoši nevar to atrast, viņš šai pasaulei nenes nekādu pievienoto vērtību un nav nepievciešams.
Tieši tik skarbi tas ir.
parunasimparlaiku @ 04.08.2020 18:41Es būtu gatavs uzturēt meiteni, kas tīrītu māju, smuki ģērbtos un krāsotos, un gatavotu. Skaidta meitene pasaulei ir vērtīga, pat ja nevienu dienu nav strādājusi.
Ja strādās prastu darbu, tad sabojās rociņas, nadziņas. Nebūs maiga āda. Arī pēdām ne ( un neizskatīsies labi augstpapēdenēs). Plus nebūs laika kopt matus. Mācīties jaunas receptes, apgūt kultūru, manieres, runas stilu, kustības. , vertikālās iemaņas un ņemties ar bērniem.Eksperte @ 04.08.2020 18:48
Vērtīga tieši kam? Tavam ego? Vēlmei paspīdēt ar smuku meiteni pie sāniem? Neviena sevis cienoša sieviete ar smadzenēm tupi nebūs tev blakus kā trofeja.
parunasimparlaiku @ 04.08.2020 18:59Ja strādās prastu darbu, tad sabojās rociņas, nadziņas. Nebūs maiga āda. Arī pēdām ne ( un neizskatīsies labi augstpapēdenēs). Plus nebūs laika kopt matus. Mācīties jaunas receptes, apgūt kultūru, manieres, runas stilu, kustības. , vertikālās iemaņas un ņemties ar bērniem.
Nē, viņa nebūtu robots, kas dara monotonu darbu, bet izglītotos gan formāli, gan neformāli. Sanāktu daudz gudrāka un ar plašāku apvārsni, nekā tipiskā prastā darba darītāja.Eksperte @ 04.08.2020 19:03
Lai veicas atrast savu trofeju - sievieti robotu.
parunasimparlaiku @ 04.08.2020 19:57Kā teica mans radinieks, zemnieks, kuram pirmajam mazpilsētā bija Mercedes - Benz: " Nav strādātgribošā, kas nespēj atrast darbu, ir tikai pārāk alkatīgi darbinieki." Nepārvērtējiet sevi! Arī minimālā alga ir vairāk par neko.Arī stradāt 11h par 8h minimālo ir labāk, nekā sēdēt dīvānā.
parunasimparlaiku @ 04.08.2020 17:35Pazīstu saimnieku, kurš meklē zemeņu lasītājus 24 centi par kg pirmajā nedēļā, 28 otrajā (ja nenodzeras). Bet jāstrādā ātri un var samērā lielu naudu nopelnīt. 14h dienā, ap 2.0..2.80 stundā uz rokas. Bet vieglāk sēdēt uz pabalstiem.