Manā uztverē, nē, nav laba gaume. Bet, protams, tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis.
Protams, ir gadījies redzēt gaumīgi ģērbtas, skaistas sievietes, taču es teiktu, ka tie drīzāk ir izņēmumi, nevis norma. Manuprāt, arī šajā ziņā latvieši joprojām ir mazliet iestrēguši tajā padomju laiku domāšanā un stereotipos. Nedod dievs, ar kaut ko atšķirties, labāk izskatīties tā, kā izskatās visi. Atceros, ka savulaik tepat šajā forumā esmu lasījusi diskusijas ar jautājumiem "Vai pēc 30 gadu vecuma vēl
drīkst valkāt šortus?". Tāpat bieži ir gadījies dzirdēt izteikumus, ka "sievietei
viņas vecumā jau vajadzētu zināt, ka nevar vilkt to vai šito". Manuprāt, liela sabiedrības daļa ļoti ieciklējas uz to, ko "drīkst" un ko "nedrīkst" vilkt mugurā attiecīgā vecumā, līdz ar to nav jābrīnās, ka citās valstīs 80 gadīgas tantes krāso koši sarkanus nagus, kamēr Latvijā esmu ievērojusi, ka jaunas sievietes nereti ģērbjas kā omes. Nu, par piemēru ņemsim kaut vai šo gadījumu, kad 21 gadīgu, jaunu meiteni pārģērba un matus sataisīja tā, ka izskatījās, ka viņai ir jau kādi 60 gadi. Briesmīgi, manuprāt.
https://skaties.lv/izklaide/sovi/citi-sovi/gatava-parvertibam/sada-ir-veiksmiga-sieviete-zanna-dubska-komente-lanas-parvertibas-tv3-sova/Kad aizbraucu ciemos uz savu dzimto mazpilsētu, daudz ko nākas novērot. Jauniešu vidū, man šķiet, vispār vairs nepastāv nekāda dažādība, jo visi staigā vienādi kā kaut kādi kloni. Nekāda sava odziņa, nekāds savs "es". Visiem mugurā kaut kādas parkas, ziemā īsas bikšeles, kuras skatam atsedz kailas potītes, tad tās milzīgās, netīrās botas. Ļoti bieži gadījies redzēt sievietes, kuras balerīnu kurpītēs vai sandalēs ievilkušas zilas/zaļas/rozā zeķes. Ķermeņa formām neatbilstoši legingi, kuri tiek valkāti kā bikses. Mati sataisīti netīrās copēs. Un, ja kaut ar mazumiņu atšķirsies no tās pelēkās masas, tos apkārtējo skatienus var labi redzēt un just. Manu draudzeni garāmgājēji izņirdza par to vien, ka viņai gavā bija platmale un viņa ar savu izskatu izleca no pelēkās masas.
Lai mani nomētā ar akmeņiem, bet uzskatu, ka tam, kā izskaties, nav nekāda sakara ar naudas trūkumu vai to, ka latvieši tā strādā, ka nav laika veltīt laiku savam ārējam izskatam. Nē, ziniet, ja sieviete domā, ka kurpēs ievilkt spilgtas krāsas biezās zeķes vai uzvilkt topu no kura ārā lien spilgts, novalkāts krūšturis, skaitās skaisti, tad tam nav nekāda sakara ar aizņemtību vai naudas trūkumu, bet gan pilnīgu gaumes izjūtas trūkumu. Tāpat ūdens arī eksistē, tāpēc es nezinu, cik aizņemtam jābūt, lai pa ielu ietu ar taukainiem, šķipsnās salipušiem matiem. Tā ir tikai un vienīgi cilvēku pašu nolaidība pret sevi.